Miminko se pomalu vyvíjí

199
6.1.22 10:57

Miminko se pomalu vyvíjí

Ahoj holky,

Dnes jsem spinila, tak jsem raději zajela k doktorce.. Byla tam nějaká nová mladá. Podle poslední MS bych měla být 9+4tt ale přesně nikdo neví protože plod nešel ještě změřit. Mela jsem jít 10.1 na první poradnu. To také půjdu, ale dnes 6.1. Jsem tam šla skrz špinění a doktorka se dost mracila na ultrazvuk a pak mi řekla, že se to nějak pomalu vyvíjí a začala mluvit o možném potratu… Aj pak plánovaném.. To už mám jako v mlze. 17.12 když jsem tam byla naposledy tak tam byla ta moje doktorka a take říkala že je to nějaké malé. Holky setkaly jste se stim a je nakonec vše v pořádku nebo to dopadlo špatně?
Děkuji za odpovědi mám sileny strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14710
6.1.22 11:07

Treba jsi jen mela pozdejsi ovulaci a tehotenstvi je mladsi nez tech 9 + 4. Klidne muze byt i o 2 tydny mladsi nez dle MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
6.1.22 11:08

Tak jestli není srdíčko ani v 10tt tak to je dost blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.1.22 11:11

Pokud jsi nemela hoodne opožděnou ovulaci, tak bych to nadějně neviděla. Kdys mela prvni pozitivní test? Pokud v době, kdy ti mela prijit ms, tak to těhotenství mladsi nebude. Je tedy vidět srdecni akce, aspon nejaka? Jak velke embryo je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.1.22 11:17

@Villanelle jojo těhotenský test jsem si dělala když nepřišla MS nějak 3 den od vynechání jsem měla ducha.. 2.12 ještě doktorka nic neviděla a z odběru krve jsem měla přes 150 jednotek. Tak řekli že jsem těhotná a ať přijdu 17… Tam už šlo něco vidět ale nešlo to změřit že je to malé a dneska tohle.
Jinak něco jako srdíčko že tam vidí ale, že si nejni jistá jestli to je ono. Moc jsem z ní moudra nebyla.. Dost se na ultrazvuk mracila že to nevypadá nejlíp. Doufám že 10 tam bude ta moje stará paní doktorka a řekne mi víc
Já teď měla angínu a pořád ještě beru penicilin… A ještě nervy dotoho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
6.1.22 11:45

@ZoufalkaJ moc te nepotesim, ale pokud za 2.5 tydne od ‚neco tam je‘ neni schopna nic namerit tak to nevypada vubec dobre. Ja mela 6+2 6mm a v 8+4 1,8 cm v 10+4 3,5 cm. Pokud jsi mela zacatkem prosince ducha na testu, tak ted jsi 8-9tt minimalne a embryo by muselo mit alespon 1 cm s viditelnou srdecni akci. Jestli si doktorka v tomhle tydnu neni jista jkestli je to ono, tak se nejspis srdicko i pres zpomaleny vyvoj snazilo naskocit ale neuspesne. Ja mela taky opozdene a bez srdicka na jedne kontrole a za dva tydny povyrostlo, ale srdecni akce nebyla ve spravne frekvenci a odeslo to samo za dalsi dva dny. To spineni je toho jen dukazem. V dalsim tehotenstvi jsem musela na revizi, protoze do 8tt vse jak ma byt a najednou konec a telo ne toho nechtelo zbavit. Ted uz vypada ze to vyslo. Jsem 20tt, mimco je vetsi a uz citelne kope, ale stale se bojim si pripustit ze to uz bude vse dobre. Drzim palce at to odejde samo a brzy se uz uspesne zadari :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
6.1.22 11:47

Já tě bohužel neuklidnim, u mě došlo v 9tt k ZT, také jsme byli pořád menší a menší až jsme se přestali vyvíjet. Ale může to být jinak, můžeš mít déle ovulku, vždy je naděje. Nezbyva než doufat a čekat. Drzim palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.1.22 11:48
@ZoufalkaJ píše:
@Villanelle jojo těhotenský test jsem si dělala když nepřišla MS nějak 3 den od vynechání jsem měla ducha.. 2.12 ještě doktorka nic neviděla a z odběru krve jsem měla přes 150 jednotek. Tak řekli že jsem těhotná a ať přijdu 17… Tam už šlo něco vidět ale nešlo to změřit že je to malé a dneska tohle.
Jinak něco jako srdíčko že tam vidí ale, že si nejni jistá jestli to je ono. Moc jsem z ní moudra nebyla.. Dost se na ultrazvuk mracila že to nevypadá nejlíp. Doufám že 10 tam bude ta moje stará paní doktorka a řekne mi víc
Já teď měla angínu a pořád ještě beru penicilin… A ještě nervy dotoho :(

Tak se zkus nenervovat, stejne to nijak neovlivnis.
Vubec nijak.
Proste to nejak dopadne.
A cim vetsi nervy, tim vic tomu skodis.
Zkus si predstavovat, ze to bude dobre, hodne to udela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 11:59

Na tom začátku je to opravdu buď a nebo. Doporučuji zůstat v klidu. Zažila jsem to také. Špinila jsem a na kontrole mi řekli, že se správně nevyvíjí. Také to bylo v 10tt. Doktor už plánoval revizi. Vyžádala jsem si týden počkat. Dobře to dopadlo. Malý to nakonec dohnal tak, že měl porodní váhu 4 kg a je naprosto zdravý. Moc držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
3724
6.1.22 11:59

V 10tt už by mělo docela dobře jít plod měřit a hlavně už bývá srdeční činnost. Je možné, že jsi měla posunutou ovulaci, jak už píší holky nade mnou. Záleží, jak máš pravidelné cykly, a jak dlouhé atd.

Nicméně u mě takto probíhal potrat. Dokonce tam při jedné prohlídce doktor puls našel, ale rovnou mi řekl, že to dobře nevypadá. Ono i ten tep má nějaká specifika a normy, takže ani to u mě nebylo vítězství. Už jsem na to byla připravená, od začátku to bylo všechno pomalé, dlouho váček, pak nějaký jev v tom váčku (už si nepamatuji), který bývá u embryí s chromozomální vadou. U mě to navíc bylo podruhé za sebou, takže už jsem i z těch jejich výrazů tušila… Je to blbá situace, ale se zkušeností dvou potratů, je lepší toto, než aby se vada projevila na screeningu, nedej bože později. Prostě příroda ví, co dělá. Když mi to po prvním potratu řekla gynekoložka. chtěla jsem jí skočit holou zadnicí do úsměvu, ale ona je to svatá pravda.
Uvidíš, nezbyde než čekat. Třeba jsi měla později ovulaci a vše naskočí do normálních tabulek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.1.22 12:03

Všem moc děkuji za Vaše zkušenosti a názory. Boli to hodne, představa že to dopadne špatně tak mě děsí. Budu ještě doufat.. Jinak bych se zbláznila. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
6.1.22 14:54

Je mi líto, ale měla jsem to podobně a dopadlo to špatně. Ale člověk nikdy neví. Každopádně mnoho sil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
6.1.22 15:05
@ZoufalkaJ já se fakt snazim byt optimistická, ale tady je ta sance min než mizivá a když po mesici doktor na utz nic měřitelneho nevidí tak ani zázrak se nestane.
@Anonymní píše:
Na tom začátku je to opravdu buď a nebo. Doporučuji zůstat v klidu. Zažila jsem to také. Špinila jsem a na kontrole mi řekli, že se správně nevyvíjí. Také to bylo v 10tt. Doktor už plánoval revizi. Vyžádala jsem si týden počkat. Dobře to dopadlo. Malý to nakonec dohnal tak, že měl porodní váhu 4 kg a je naprosto zdravý. Moc držím pěsti!

Ale jde o to jestli bylo tvoje menší, ale ze by v 10tt na utz neviděl nic co by se dalo změřit, když v tom týdnu má mít od hlavy k zadečku okolo 3cm a přitom jsou schopni na utz měřit i plod se srdickem co má 4mm? To určitě nebyl tvůj případ. Pokud by bylo embryo jen menší a srdíčko bylo tak bych zakladatelku moc rada utěšovala a dodávala odvahu, ale tento případ podle popisu je bobik bez naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.1.22 19:27

Byla jsem v nemocnici… Sice říkala že je to 50 na 50 ale bylo jasné že je to min. Žádná srdeční činnost tam nebyla. Plod vypadá na 6+3tt ale ten vak v kterém je tak odpovídá 10tt, takže z její zkušenosti mám počítat s horší variantou. Mám ještě počkat do kontroly po víkendu jestli se srdíčko neukáže a jinak… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
6.1.22 19:45
@ZoufalkaJ píše:
Byla jsem v nemocnici… Sice říkala že je to 50 na 50 ale bylo jasné že je to min. Žádná srdeční činnost tam nebyla. Plod vypadá na 6+3tt ale ten vak v kterém je tak odpovídá 10tt, takže z její zkušenosti mám počítat s horší variantou. Mám ještě počkat do kontroly po víkendu jestli se srdíčko neukáže a jinak… :,( :,( :,(

To je mi lito :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky