Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, chtěla jsem se Vás prosím zeptat, zda se Vám (Vašim dětem) stalo, že ležely na zemi na hrací dece a jak se přetáčely z bříška na záda, tak se tím dostaly mimo deku a uhodily se do hlavy o podlahu, na které je koberec? Mému synovi se stalo před chvilkou, že se takhle překulil a bouchl se zezadu do hlavy. Pár minut řval, ale za chviličku o tom ani nevěděl. Nebouchl se o žádnou hranu ani nespadl z vyvýšeného místa, ani na tom místě nemá žádnou modřinu. Tak si říkám - mám to nějak řešit? Vím, že ho mám sledovat asi 48 hodin, jestli není příliš spavý… ale myslím si, že snad jsou „miminčí“ hlavičky alespoň miniálně přizpůsobené tomu, že se občas objeví nějaký buchanec, když se začnou více hýbat… Proto se chci zeptat, zda jste také takovou situaci zažily? Děkuji mockrát.
On brečel spíš proto, že se lekl, než že by ho to bolelo. Neboj, nic to nebude, takových bouchnutí ještě bude…
Stalo a mnohokrát. Pak se ještě uhodily do hlavy, kdy se učily sedět, lozit, chodit a asi tak milionkrát potom. Toto ani nemusíš sledovat ![]()
Malý měl asi dva a půl, když se srazil se čtyřicetikilovým psem a padl hlavou na šutr. Udělala se mu hrč jak vejce, já letěla na chirurgii, udělali mu teda rtg a doktor mi s úsměvem říkal, že to by musela být jiná šlupka (a že to byla šlupka jak sviňa), že hlavy dětí jsou na takové záležitosti dělané ![]()
Našim dětem se to stávalo každou chvíli, určitě z toho nic nebude, neboj se
Takových bouchnuti bude ještě strašně hodně. Pokud tam nebude hrana nebo předmět o který de bouchne, tak buď v klidu.
@Labunka jéje, to víš že jsou k tomu uzpůsobení, takových malých i větších bebí ještě bude, kor až začne trénovat stoupání
Syn, dokud byl ještě na bříšku nestabilní, tak se párkrát překulil hned zpátky na záda a práskl se do hlavy o dlaždice, to byla teprve šupa…a dobrý, žije a blbej neni ![]()
Příspěvek upraven 27.06.13 v 12:13
Neřeš, náš si pravidelně obouchával hlavu o dlažbu. To jsou jen ťukance, počkej, až bude vstávat a padat směr nazad.
Takové bouchnutí bych vůbec neřešila, sledovat ho můžeš, nicméně z takovéhle výšky to byl spíš jen ťukanec. A ano, bude hůř ![]()
Náš má hlavu otřískanou ze všech stran, aktuálně jedna hojící se dírka na zátylku a jedna tmavě fialová boule na čele. Předevčírem spadl z postele
Na chirdě jsme zatím byli jednou, když spadl na ten zátylek ze stoje na asfaltu a na kamínek, to byla teda šlupka jak blázen. A je ok. @Labunka Ty první rány vždycky nejvíc vyděsí, takže tě chápu, ale neboj, nic mu nebude
Bude padat z čím dál větší výšky. Bohužel.
Moc díky Vám všem, jsem v už v klidu, dííííííííík holky!
![]()
Ještě ad slova lékaře - když si malý rozhodl potykat velkou silou s rohem dvou zdí, to nás hnali na rentgen hned, ale sami říkali, pokud by to bylo naplocho jen o zeď, že to nemám řešit
. Hrana je potvora.
@helenkka jo krásná, bohužel jen vypůjčená od strejdy Googla ![]()
@gabriela82 píše:
@helenkka jo krásná, bohužel jen vypůjčená od strejdy Googla
A já ti závidėla nohy! ![]()
Obecna se říká, že pokud dítko spdne odtud, kam se samo dostalo, tak by se mu nemělo nic stát. Nejhorší jsou pády z postelí, přebalováků, tam se dítko samo nedostalo. Ale tohle
Jejej, zbytečně se neděs, protože tě klepne pepka až se naučí se stavět
Takže mu 100% nic nebude, kluk se přetáčel na plovoučku, na terase v létě na dlažbu a nikdy se mu nic nestalo, to nejsou pády. ![]()