Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, byli jsme s dcerou na neurologii. dcera (půl roku) například když sahá po hračce tak se občas třese, má trhavé pohyby, což by prý už dávno mít neměla, prý má asi nedozrálý mozeček a v roce nás kdyžtak doktorka bude posílat na vyšetření. pohybově i psychicky je dcera v pořádku. máte s tím prosím někdo zkušenost? co mohu očeKávat?
dcera bratra to mela jeste v 9 mesisicich a je uplne ok…Myslim ze v roce uz to nebudete muset resit ![]()
@murry a jakou měla prosím diagnozu a jak se to projevovalo?4
když jsem se doktory zeptala,jestli bude dcera postižená,tak mi řekla,že neví,tak jsem z toho dost na nervy
@Anonymní píše:
Ahoj, byli jsme s dcerou na neurologii. dcera (půl roku) například když sahá po hračce tak se občas třese, má trhavé pohyby, což by prý už dávno mít neměla, prý má asi nedozrálý mozeček a v roce nás kdyžtak doktorka bude posílat na vyšetření. pohybově i psychicky je dcera v pořádku. máte s tím prosím někdo zkušenost? co mohu očeKávat?
A neni to spis ze ma jeste slabsi svaly a koordinaci? Me to prijde hrozne brzo na takove vazne diagnozy, kazde miminko je jine a nektera se vyvijeji skokove - treba delsi dobu nic a pak behem tydne velky pokrok.
nedelala bych predcasne zavery. Zkus malou hodne stimulovat (je mi jasne, ze se ji venujes hodne), treba i nejake lehci cviceni, co treba zkusit plavani pro miminka, tam se taky zapoji svaly. A dej ji cas
ja verim, ze to dobre dopadne a v roce uz to nebudete muset resit ![]()
cvičíme vojtovu metodu,a ta prý dozrávání mozečku může zpomalit ale i tak se to neuroložce vůbec nelíbilo ten třes
@Anonymní píše:
@murry a jakou měla prosím diagnozu a jak se to projevovalo?4
když jsem se doktory zeptala,jestli bude dcera postižená,tak mi řekla,že neví,tak jsem z toho dost na nervy
diagnoza zadna jen odborne „novorozenecky tres“. Moje dcera nekdy kolem.4 mesice s tim taky koncila..nekteri to maj holt pozdeji. U svagrove jsem to tipovala tim ze hodne zavinovala a to i pres den atd..a tim padem dite nemelo moznost tu koordinaci s rukami vychytat..
@murry a jak se ten třes u ní projevoval prosím?řešila to doktorka nějak?nás neuroložka straší,že by malá mohl být i postižená,že by ten třes už dávno mít neměla
Můžu se zeptat, jak jste na tom teď? Máme podobný problém, ale už je nám 18 měsíců. Napište mi prosím soukromou zprávu. Děkuji ![]()
@Makina205 a jak se to u dítěte projevuje a jakou má diagnóz? Dceři už jsou přes dva roky, třes má pořád, ale jen když se naštve a pláče, doktorka ho tam vidí, my ani ne. Ale prý je to o devadesát procent lepší,
Mohla bych vás poprosit, jestli byste mi zaslala soukromou zpravu. Nedala jsem to sem jako anonym a nerada bych tu vypisovala dceriny potize takto verejne. Ale jsem moc rada, ze jste se ozvala a budu moc rada, kdyz si napiseme. Dekuji.
Mam u syna podobne problemy. Trese se mu obcas hlavička a trhave pohyby. Jsem z toho na nervy. Muzete mi prosim taky napsat jak jste na tom atd? Dekuji moc