Miminko v posteli - reakce muže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3551
30.10.24 11:59

Tvého muže chápu. My od začátku měli postýlku v ložnici, v noci jsem dítě nakrmila a dala opět do postýlky. Stalo se, že byla krizová noc a pro klid nás všech spalo miminko s námi. Ale plánovat si od začátku, že tam bude spát? Jak to budeš dělat, vždyť dítě jde spát mnohem dříve než vy. Navíc bych si dítě neučila, že usíná se jen v naprostém klidu. To je cesta do pekla pro Vás všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
30.10.24 12:13
@Anonymní píše: Více

Poslední věta pobavila, proč by do toho měli zasahovat příbuzní, oni s vama v posteli nespi.. Jinak tedy počkej až se miminko narodí, ono se to nějak vyvrbí a ze začátku bude miminku úplně jedno, ze někdo v posteli kouká na tablet. Kdyz bude zvuk ve sluchátkách, nebude ho to rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
30.10.24 12:52

Nerikal nic. Vyplynulo to tak nejak ze situace. Bylo to, ze bud bude spat s nami v posteli nebo k nemu budu kazdou hodinu v noci vstavat a nez k ni dojdu, tak stejně revem probudi i manzela.

A s tim uspavanim. Ze zacatku jsem obe deti uspavala vecer v obyvaku a casto hrala potichu i televize. U prvni protoze jsme meli garsonku a u druheho, protoze v loznici manzel uspaval starsi. Jak byli starsi a zacali vic vnimat, tak i na spani zacali potrebovat vic klidu a hlavne ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
30.10.24 12:54

@Lucie008 Jak by to meli delat? Uspi dite a pak muze jit kedte do obyvaku za manzelem. V noci daleko praktictejsi. Nebudim dite prendavanim do postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.10.24 15:21

No a tak to sledování má skutečně jen 5 minut nebo je to jinak? A ty podle příspěvků mu to vypínáš.

No víš co, myslím že to pochopí sám až se bude muset potichu plížit do ložnice ( a to je jedno jestli je dítě v postýlce nebo s vámi) protože opravdu nebude chtít vzbudit dítě aby začlo řvát když on jde spát :roll:
Myslím že to nebude tvůj zákaz ale on dobrovolně nic zapínat nebzde :mrgreen:.

Navíc co když budeš vysílenim spát dřív (a to budeš)…to jako tam nechá běžet tu telku když teď to vypínáš? No jestli není trouba přijde na to sám.

Nebo některé děti usnou za běžného chodu…uvidíte no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
30.10.24 16:16

U nas na to zadna debata nebyla. Muz by s miminkem v posteli neusnul (se starsimi nekdy usne). Takze jsem vzdy miminko ukojila, nechala v postylce (coz slo jen velmi omezou dobu, u nekterych par tydnu, u nejmladsi pul roku, nez zacaly postylku nesnaset), pozdeji v posteli oblozene perinami a polstari, aby nespadly a zaroven se do neceho nebezpecne nezamotaly. To bylo v pokojicku.

Pak jsem sla za manzelem do loznice nebo obcas do obyvaku treba kouknout na film. A jak se nejmladsi poprve probudila, sla jsem za ni a vetsinou s ni zustala do rana. Budily se dost casto. Az nejmladsi dokazala spat treba 2 hodiny v kuse. Manzela by pritomnost deti v loznici/pokoji budila.

Proste musel/musi spat oddelene od deti. Ale ze by byl vykazany na gauc, to ne. A nebylo potreba se o tom bavit, proste to tak nejak prirozene vyplynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
30.10.24 19:17
@Annonymní_007 píše: Více

Zpětně ani já :zed: byla jsem hloupá a přesvědčená o tom, že „patří“ do postýlky, že ji v posteli zalehnu, že spadne, že se nevyspíme.. bla bla bla. Říkám si, že kdybych na sebe nebyla od začatku tak přísná a nepotřebovala jí mít v postýlce, mohlo nám být všem lépe. Ale to si holt člověk musí odžít a zjistit sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.10.24 09:03
@Asfi píše: Více

A víš, kde jsi na to přišla? Ptám se ze zvědavosti, tohle je na epipi druhá věc, která je naprosto opačně, než jsem si myslela. (Ješte prijmeni ditete po otci u neprovdane matky :mrgreen: ) Nikdy by mě nenapadlo dát novorozeně jinam, než vedle sebe a tady x lidí tvrdí, že měli „předsudek“ že dítě patří do postýlky. :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
31.10.24 09:15

Mimčo v posteli jsem nechtěla, jen na kojení. Ppostýlka bez bočnice přiražená k mojí straně postele to krásně řeší. Tablety a telefony jsme v posteli nikdy nevedli,,,ale myslím, že mimčo by to těch 5 minut, než manžel usne, jak sama říkáš, v pohodě dalo. U bráchy to dopadlo tak, že se švagrová musela přestěhovat s mimčem do pokojíčku, aby se brácha vyspal, protože malá se hodně budila.

Jo a otázka, jestli jsme si do toho nechali kecat od rodiny, tak ta mi vyvolala úsměv na tváři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
31.10.24 13:59

Jedna věc je ta běžna zajetá konvence, že dítě spí v postýlce a rodiče v posteli. Našimi rodiči a prarodiči nám vtloukána.
Druhá, u mě v danou chvíli podstatnější, byla ta ohromná obava, že ji zalehnu, přikryju peřinou, něco se jí nevědomky stane a tak. Prostě ta nezkušenost a obava prvničky o tu křehounkou bytost.

(Jinak byť neprovdaná matka, dcera má příjmení po mě ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149116
31.10.24 14:19

Předsudek že dítě patří do postýlky jsem neměla, přesto naše děti s námi v posteli nespaly. Nevyspali bychom se nikdo. Zase není třeba mít předsudky že ten kdo má dítě spokojené v postýlce a v kočárku, nenosí dítě v nosítkách a s dítětem nespí v posteli až do předškolních let má studený odchov a nechává děti vybrečet a podobně.
Co tedy já osobně nechápu že rodiče jsou v ložnici a miminko spí samo v pokojíku. To bych nedala a nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.11.24 13:04

Chápu, že jsi teprve těhotná? Až se narodi prcek, všechna vaše domluva před narozením bude fuč a budete rádi když bude spinkat alespoň v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.11.24 13:06
@Asfi píše: Více

Náš malý spi ve svém hnizdecku u zdi, takže jsem od nej oddělena a zároveň jsme vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 09:04

Já bych teda s mimi v posteli nikdy nespala. Je to tím asi, že má bývalá kolegyně v práci takto o Mimi přišla. Za druhé, nová kvalitní matrace je důležitá než spaní mezi dvěma rodiči kde už je jinak tvarovaná matrace. A hlavně, nechcete být otrok, a chodit si lehnout i s mimčem jelikož si na to zvykne. Překvapuje mne už jen to, že dnes každý naletí reklamě a fotce vyzdobené postýlky. A přitom si málo kdo uvědomí, proč je to risk. Miminko má spát v postýlce bez polštářů, deky, hraček, mantinelů, hnízdeček a pod. Pouze matrace a prostěradlo a popřípadě ve fusaku na spaní. Proto tam jsou ty „špricle“ aby proudil vzduche k miminku. Ono i miminko se dokáže vzpružit, hodit ručkou a hodit si na hlavu plenu, nebo nosánkem se přitlačí na okraj hnízdečka či mantinelu ale nemá už sílu se odsunut. Nebo se zavrtat pod peřinu která mu zůstane na obličeji. Mantinely se dávají starším dětem která už putují po postýlce aby se zbytečně neomlátili. A představa že mám mini v posteli je teda na pováženou 8o. Musíte taky pochopit manžela, on je ten co vás teď bude živit a nesmí si dovolit ani marodit a chtěl by se vyspat do té práce. To je logické. Za mne bylo nejlepší když mimi bylo s náma první 2-3měsíce v ložnici z a pak se přesunulo do svého pokojíku. Mimi spalo pomalu celou noc, a hlavně žádné zdlouhavé usínání a uspávání, vůbec to neznám. A takto i u druhého dítka.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.11.24 09:14

Tvůj manžel vyměnil dítě v posteli za TV. Ať se naučí usínat jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure