Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, musím se s vámi podělit o muj pribeh a potrebovala bych znát vaše zkušenosti.
Jsem asi 20 dni po vynecháni MS. Podle testu jsem těhotná.
Bohužel od nás odešel muj přitel, vzal si vsechny peníze a rekl at se postarám o vše sama.
Já jsem díky korone přisla o práci a o veškerý příjem.
Jediná cesta byla pro me interupce, jelikož mám jeste jedno dítko a neutáhla bych to ![]()
Pred týdnem jsem byla u doktorka kvuli vyšetření na interupci, ale rekl mi že tam nic nevidí a že má podezření na mimoděložní tehotenství, vzal mi krev a hcg jsem mela jen 118, v deloze videl sice neco maleho a nedokázal říct co.
Pak jsem tam byla za tri dny znovu, v deloze už nebylo nic a hcg 116…
Ted jdu zase zítra, delam si tehotenské testy jestli treba carka neslabne a tehu samo neodchazi, ale je porad stejna, ale takova divna, prikladam foto.
A ted spinim tri dny.
TT jsem mela pred týdnem silnejsi a zretelnejsi,
Chtela jsem se optat touto cestou, kdybych mela mimodelozni tehu, jak dlouho jste byly v nemocnici a jak dlouho jste nemohly pracovat?
Musím si co nejříve najít prací a začit nejak normálně fungovat at ten rozchod a celou tu situaci zvládnu, nedokážu si predstavit ted nekde lezet a premyslet nad vším co se stalo ![]()
Dekuji ![]()
Ahoj moje zkušenost je taková… V den vynecháne MS slabý duch. Tt moc nesilil. Špinila jsem cca týden a takové divné křeče v břiše. Dr mě objednal až na cca 7tt že dřív to je zbytečné a nepude nic vidět. Asi 10 dní po vynecháne MS jsem začala už víceméně krvácet. Tak jsem myslela že potrat. Letěla jsem na pohotovost. Tam podle MS 5+6tt a nic v děloze a to krvácení… Dr řekl že to může být cokoliv od neprosperujici ho těhotenství přes potrat až po mimodelozni. Nechali si mě v nemocnici. Vzali krev a 5+6 jsem měla hcg jen 68… Dr mi řekl že takové hysterky tam má pravidelně které mu lžou o termínu MS a pak když začnou v den MS krvácet že potrat tak se nechají hispitalizovat… Jsem myslela že jo praštím. Předtím jsem ještě volala ke svoji gyn jestli by mě nevzala dřív že mám křeče bolesti a krvacim… Ta mi řekla že není třeba jestli mám potratit tak potratim… No kazdodapdbe v nemocnici mi po čtyři dny brali hcg a hledali embrio v děloze. To nenašli a hcg za 4 dny stouplo z 68 na 80…pri zdravém těhu by se mělo co dva dny zdvojnásobit. Tak Teda že to je neprosperujici a udělají revizi a další den půjdu domů. Říkám konečně se něco děje… No po revizi to nekleslo takže okamžitě na sál… Už mi to teklo do břicha.. Zachránili mě 6a 5 minut12…ja byla doma Teda dlouho.cca skoro tři měsíce. Vzhledem k tomu že jsem byla i po revizi tak jsem dostala ještě zánět. A bolesti v břiše jsem po té operaci měla ještě tři měsíce. Je to různé…ja nesměla nic zvedat a namáhat se. Hned jsem to cítila… Ake možná jsem extrémní případ… Četla jsem o holkach že za 14 dní šli do práce
Jinak po operaci jsem byla v nemocnici ještě 4 dny… A předtím taky 4 dny.. Celkem asi 9 dní s tím že 4 dny se snažili zjistit vlastně o co jde
Jestli něco viděl v děloze, tak to mimodelozni asi nebude. Spíš neprosperujici těhotenství. A Radim ti užívat nějakou lepší antikoncepci. Trochu náhoda, že před rokem si neocekavane ale chtene těhotenství řešila taky, a teď v únoru opět a červen znovu.
@karkarka píše:
Jestli něco viděl v děloze, tak to mimodelozni asi nebude. Spíš neprosperujici těhotenství. A Radim ti užívat nějakou lepší antikoncepci. Trochu náhoda, že před rokem si neocekavane ale chtene těhotenství řešila taky, a teď v únoru opět a červen znovu.
Ano resila, to jsem si rikala ze kdyz prijde dite tak se nic nedeje…
Ale ted nastala situace kdy partner odesel. Zivot prinesene situace ktere necekame.
Ja se jen ptala na rekonvalescenci po mimodeloznim. Protoze si nemuzu upkne dovolit marodit.