Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Barevné klubíčko píše:
Za mě zbytečně vyhozené peníze… ale samozřejmě každého věc
Zrovna pro kolegy mi to prijde takove interaktivni, zabavne ![]()
@Nenitamduch píše:
Ja vzdy kupuju losy po 20kc… je to zabava, kazdy to ma rad a obcas nekdo vyhraje, minule kolegyne tisicovku
Losy jsou super ![]()
U nás v práci každý donese jen 1 dárek (v hodnotě max. 100-150 Kč). Pak si každý vylosuje číslo, které znamená pořadí vybírání darku (nejnevýhodnější je být první, nejlepší je být poslední, jak uvidíte dle pravidel). Následně se jede od jedničky po poslední pořadí a každý si postupně vybere zabalený dárek z pod stromku, který se mu nejvíc líbí. Tento dárek si buď nechá a rozbalí, anebo ho nechá zabalený a vymění ho s někým jiným (kdo vybíral dárek před ním) za některý z již rozbalenych dárků, který si vytáhl někdo jiný (pokud dojde k výměně dárků, tak ten „okradený“ ten nový dárek rozbalí, ať potom další v pořadí vidí, co v tom balíčku bylo za dárek).
Je to vlastně obšlehnuté z jedné epizody seriálu The Office ![]()
@ivašot. píše:
to je fajn nápad. Mě by ani neděsilo ty dárečky vymýšlet a kupovat. Nejhorší by pro mě bylo, donést si domů 20 blbinek, které mi bude hloupé vyhodit. Z tohohle pohledu je ještě nejlepší ten los. Vyhraješ, super, nevyhraješ, nevadí a los můžeš s klidným svědomím vyhodit.
A mít to doma rok co rok ![]()
@Pakočka píše:
Losy jsou super![]()
U nás v práci každý donese jen 1 dárek (v hodnotě max. 100-150 Kč). Pak si každý vylosuje číslo, které znamená pořadí vybírání darku (nejnevýhodnější je být první, nejlepší je být poslední, jak uvidíte dle pravidel). Následně se jede od jedničky po poslední pořadí a každý si postupně vybere zabalený dárek z pod stromku, který se mu nejvíc líbí. Tento dárek si buď nechá a rozbalí, anebo ho nechá zabalený a vymění ho s někým jiným (kdo vybíral dárek před ním) za některý z již rozbalenych dárků, který si vytáhl někdo jiný (pokud dojde k výměně dárků, tak ten „okradený“ ten nový dárek rozbalí, ať potom další v pořadí vidí, co v tom balíčku bylo za dárek).
Je to vlastně obšlehnuté z jedné epizody seriálu The Office
To je rozumnější než 20 blbostí za 30.
Prskavky s přebalem s vánočním přáním, svíčky plovoucí skořápky…
My jsme delavali v praci “secret santu”. Na zacatku prosince si vylosujes, komu budes kupovat darek v max hodnote 200. A kupujes jemu. Az do rozbaleni se nedozvi, ze kupujes prave jemu. Nekdy se to neprozradilo vubec. Kolikrat bylo vtipny videt, jak kdo koho vidi.
My to máme stejně, je nás ještě víc.
Nápad je to dobrý, ochutnala nebo vyzkoušela jsem vloni v minibaleních věci, které by mě ani nenapadlo si koupit(jedlé dárky, koupelové soli, oleje do aromalampy atd.) Žádné blbosti to nebyly.
Dávala jsem pečený čaj v minibaleních.
Letos ty ceny všeho tak stouply, že do 30 Kč za dárek se už nejde vlézt. Řešili jsme to hromadně.
Lepší bude něco vyrobit(chápu, že to není pro každého, spíš jen ten, kdo má praxi ve výrobě něčeho originálního, ne za každou cenu), koupit větší balení a nasypat, přelít, smíchat(ale i pěkné mini skleničky, dózy apod. něco stojí) nebo se na to prostě vykašlat.
My si dáváme dárky na narozeniny. Nebo teď se jim spoustě rodí vnoučata. Tak něco do kúta se dává. To je průběžně něco. Vánoční dárek dostáváme pouze od vedení. Ale my takhle mezi sebou ne. Zas se umíme domluvit, že si uděláme páteční sedánek několikrát ročně. Každý donese něco na jídlo a tekutého. Mi by nevadilo dělat ani dárky. Ale nevadí mi ani, že nachystám 150-200 chlebíčků a upeču věnečky.
@1Pears1 píše:
My to máme stejně, je nás ještě víc.
Nápad je to dobrý, ochutnala nebo vyzkoušela jsem vloni v minibaleních věci, které by mě ani nenapadlo si koupit(jedlé dárky, koupelové soli, oleje do aromalampy atd.) Žádné blbosti to nebyly.Dávala jsem pečený čaj v minibaleních.
Letos ty ceny všeho tak stouply, že do 30 Kč za dárek se už nejde vlézt. Řešili jsme to hromadně.
Lepší bude něco vyrobit(chápu, že to není pro každého, spíš jen ten, kdo má praxi ve výrobě něčeho originálního, ne za každou cenu), koupit větší balení a nasypat, přelít, smíchat(ale i pěkné mini skleničky, dózy apod. něco stojí) nebo se na to prostě vykašlat.
No vidíš a já zrovna ten pečený „čaj“ nesnesu. Není to čaj, ale barevná voda, v které plavou kusy něčeho. Koupelovou sůl bych nevyužila, spíš se sprchuju. B
Vonný olej mám ráda jen vanilkový, ještě tak skořici nebo eukalyptus. Ani ořechy v medu nebo perníčky by to asi nezachránily.
Mívali jsme to taky tak. Před svátky si člověk donesl dvacet blbinek a co s tím. Sáček obyčejného čaje a obyčejná kulatá svíčka. Kulaté dřevo s nalepeným ubrouskem. Filcová vločka. Někdo si dal skutečně práci. Keramický kapřík a koření na ryby. Dřevěné jablíčko a sáček mleté skořice. Male balení krému na ruce.
Já vždycky volila praktické dárky. Citronek se šťávou. Balení vanilkových cukrů. Hrozinky. A když čaj, tak celá krabička. Vosk do aromalampy. V akci je čaj teekanne, pickwick za 25… Když dřevo, keramika, tak jsem si to koupila dopředu po loňských svátcích, mají to za polovinu a hezké věci. Ve skříni to vydrží.
Nejvíc mě drtilo, že někdo čekal, až jestli od člověka dostane a pak vytáhl ty svoje šunty z fleecu a začal obdarovávat. Když koupíš všem krém, pomádu na rty, krabičku čaje a dostaneš domácky udělaný perníkový zvonek ozdobený polevou styl dítě z první třídy, sáček porcovaného čaje a kulatou bílou svíčku, která je nejobyčejnější, kupuje se v těch větších baleních…to je pak trapné.