Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě dodám, že malinko narůžovělého výtoku bylo jen na prádle. Po utření toaletním papírem nic.
Povím to takhle… špinila jsem takhle ve třech těhotenstvích. Jednou se z toho vyklubalo zamlklé, jednou hematom a dopadlo to dobře, jednou příčina nenalezena a těhotenství zcela OK. Počtvrté jsem nešpinila vůbec a bylo to zase zamlklé.
Já špinila v obou těhotenstvích, která dopadla dobře. Řešit se to bohužel nijak nedá. Jestli to dopadnout nemá, tak není žádný lék, nebo postup, jak to udržet.
Špinění je celkem běžné a řešit to nijak nejde. Prostě buď a nebo.
Špinila jsem ve všech těhotenství (3). První nedopadlo, ostatní ok. Někdo to tak má a je to ok, a u někoho to značí ms nebo potrat.
No já bych na gyndu šla, minimálně aby se kouklo zda nemáš cystu nebo hematom. Každé těhotenství je 50na50. První těhotenství jsem dokonce zjistila docela pozdě, protože jsem krvacela v období kdy měla být MS. Vědět že jsem těhotná, tak plašim. Takže to může a nemusí něco znamenat. Když jsem druhé těhotenství potratila, tak jsem neměla žádné špinění a rovnou jsem dost krvacela. Třetí těhotenství taky nedopadlo, a tam jsem spinila lehce, že jsem si myslela, že by to mohla být nidace. Bohužel se plod neudržel.
Ahoj holky, potřebuji radu nebo uklidnit. Jsem v 6 tt zatim je na ultrazvuku vidět jen váček a nepatrně žloutek od včerejšího dne mam špinění hnědavý silnější vytok na gynekologii mi řekl ze bych ted už špinit a bolesti mít neměla
Jela sem na pohotovost jelikož můj doktor je pryč a byla sem vystrašená a na pohotovosti mi řekli že tam nevidí centrum krvacení že je vše v pohodě a na začátku téhu se to stává. Dnes jsem byla na hcg testech a v pondělí jdu na kontrolu. Máte podobné zkušenosti.
@Lena127 Tohle jsem měla při každém těhotenství (3×). Někdo to tak v začátku zkrátka má. Doporučil ti doktor nebo na pohotovosti něco? Utrogestan, Ascorutin…?
@korn123 ano dostala jsem ascorutin, exacyl a progesteron. Snažíme se o mimco už dlouho tak se bojím
Jsem potreti tehotna. Prvni dve zamlkla, bez spineni. Treti jeden den spineni nekdy v 8tt, ted jsem 13tt a vse je v poradku. Ale dr mi vypsal PN, kvuli predchozim 2ZT. Prvni tyden jsem poctive lezela, odpocivala, pak uz ne. Setrim se, to ano. Ale lezet cele dny nemuzu.
Hezký den, v neděli jsme objevila dvě čárky na testu. V ten den jsem byla teprve 11 DPO, ale testovala jsem brzy skrz nasazení léků, neboť mám za sebou 1× biochemické a 2× zamlklé těhotenství. Pan doktor mi tedy ihned nasadil Gynprodyl (100mg 2× denně) a Godasal na ředění krve. Hned druhý den po začátku braní Godasalu jsem po příchodu do práce na spodním prádle našla trochu hnědého hlenu, ale opravdu minimum. Poté již celý den klid. Dnes ráno opakující se scénář - po příchodu do práce lehounce narůžovělý hlen/výtok.
Jsem teď v termínu očekávané MS, tak nevím, zda to může být vliv.
Je takové špinění běžné?
Mám to nějak řešit?
Je možné, že se špinění objevuje po zátěži?
Nejprve jsme si myslela, jestli se nebude jednat o biochemické těhotenství, ale zatím se mi zdá, že čárka sílí…