Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hobitka Mas pravdu, kazde dite je proste jine
. Každopádně nepopiram, ze jsem z toho nekdy uz fakt zoufala
… Cely den fakt nic jineho nez papani, papani neslysim ![]()
Ozivuji tema - nas maly ma v 18 ti mesicich 79 cm a 9,2 kg. Ja i manzel jsme taky drobni, ale za pul roku mame prijit na prevazeni. Mate taky tak drobne kluky? Nas je cily, jidlu teda moc neda, ale nechci zase litat po nemocnicich,
uz jsme takle behali po neurologii a rehabilitacich a to byl uplne zdravy. ![]()
Nas je cilous.beha od 9m ji i dist ale i tak.80cm a 8.8 kg v 18m
Jako už po sté - zadej si jeho míry do Percentilového grafu. Třeba tady
https://www.rustovyhormon.cz/…ysky-a-delky
je trochu menší, ale v normě. Nicméně je důleité, zda stále „sleduje svou křivku“, tedy že se drží na tom cca 25 percentiu a neklesá. to samé poměr výška/váha.
http://www.szu.cz/…v50_100h.pdf
to že jste drobní ještě nic neznamená. mám obě děti na 75 percentilu a sama mám 155 cm:(:(
@Ladeka můj měl v 18ti měsících 78cm a 10,5 kilo.
je zdravý, docela i jí, i když má dny kdy tomu moc nedá… Taky jsme oba drobní a malej je čilej, usměvavej..
tak co, prostě to bude drobek. ![]()
Starší taky tak. Doktorka neustále prudila, že musí víc jíst… no jak asi. A doteď je teda hubeňour. Je mu 5,5 a má 115 cm a nějakých 18 kg. To mladší je jiný řízek, ten má v roce a půl 87 cm a 13,5 kg.
@Ladeka Můj syn měl v 18ti měsících 79 cm a 12,1 kg. Dnes - 3 a čtvrt roku - 103 cm a 20 kg.
To nas asi ceka taky. Muj syn ma v roce cca 75cm a 8,600 kg. Ale oba jsme drobni a narodil se o chvilku driv. Nedelala bych si hlavu. Kdyz je zdravy, vesely a ji jak protrzenej, tak s tim nic moc delat asi nejde, ne? ![]()
Naše mladší dcera na 18 měsících 86 cm a 10,8 kg a starší měla v té době 84 cm a 11 kg
Jí hodně, ale obě jsou dost živé, takže to vše vylítají…doktorka ze začátku prudila, když nenabírala, dle tabulek, ale pak mi dala za pravdu, že má rychlý metabolismus a dala pokoj ![]()
Tak mi dneska na 18 měsíční kontrole a 10.50 kg a 80.5 cm doktor řekl že by mohl vážit víc ale prý jsme se že všeho dobře dostali a jde vidět že se má dobré.