Odmítání se vyčůrat

2231
19.7.12 11:37

Odmítání se vyčůrat

Dobrý den,
potřebuju se poradit, už psychicky nemůžu a nevím co mám dělat.
Můj syn(2,5 roku) byl před 14 dny na operaci moč. trubičky. Měl asi 3 dny zavedený pytlík a po tu dobu vše vpořádku. Sundali mu pytlík a od té doby máme problémy s čůráním. Před operací už normálně chodil bez plínky, čůrání na záchod nebo do nočníku mu nedělalo problém. Týden po sundání pytlíku jsem si ještě říkala, že to ještě bolí-opravdu raději nepil a když se mu chtělo čůrat poskakoval třeba celý den nebo jsem ho musela dát do vany a pustit na něj vodu, aby se vyčůral. Ted kdy už jsem si 100 % jistá, že ho to nebolí, tvrdí stále opak, dokonce nechce už ani do té vany.Jsem z toho zoufalá, vyčůrá se jen vždy do plínky když spí(na noc mu ještě dávám plínku a ted po nemocnici i na odpolední spaní).A řvaní, poskakování atd. stále roste. Vynucuje si, aby jsem ho stále chovala. V nemocnici jsem ho trošičku rozmazlila.Dnes to vyvrcholilo tak, že nechtěl ani na záchod, ani do vany a já když jsme ho nechtěla vzít do náruče, tak u mě stál a hystericky řval. Nepovolila jsem, ale je to pro mě strašně stresující a nevím jak dál se zachovat, aby se to ještě více neprohlubovalo. Nakonec mi počůral nohy-no spíš si jen ucvrknul jen co musel, ale minutu před tím jsme byli na záchodě a v žádným případě nechtěl. Ted je klid. Už se nešel dočůrat na záchod a hraje si.Jak mu vysvětlit, že to už nebolí. Příjde mi, že si vytvořil nějaký psych. blok spojený s čůráním a bolestí. Dokonce jsem ho načapala jak si zkoušel strkat do špindourka brčko a že bude čůrat přes to.
Omlouvám se za chyby. Díky za rady a jakýkoliv nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
19.7.12 11:51

No hlavne bych to nehrotila cum vic te to stresuje stresuje to i jeho. asi bych klidne vratila plinku zvkast kdyz je po zakroku. a. psych. bloku bych se obavala kdyz ho budes. presvedcovat a nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
19.7.12 11:54

Dala bych mu zpatky plinu, at se vycura, az sam uzna za vhodny. Pokud mozno si jeho curani vubec nevsimej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.7.12 11:54

Zkušenost nemám, ale asi bych na pár dní vrátila plínu a začala odnaučovat třeba za měsíc. Bála bych se bloku, že by nechtěl čůrat vůbec…

• Citovat
  • Upravit
becky87
19.7.12 12:04

Tak po operaci, byhc mu rozhodne plinku vratila, netrapila bych ho.

• Citovat
  • Upravit
2231
19.7.12 12:06

Když on mi odmítá i tu plínku. Řekne, že plínka je pro miminka.Moc dobře ví, že se nečůrá do kalhot a prostě to celý den zadržuje. I když tu plínku dostane tak mi řekne, že do plínky čůrat nebude, protože tam čůrají miminka. Vyčůrá se do plíny až nevědomky když spí.
Toho bloku se hrozně bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.7.12 12:09

A co ho prostě nechat a absolutně si jeho čůrání „nevšímat“. Třeba to jen využívá k připoutání pozornosti. Nebo mě ještě napadá vyzkoušet placebo. Děláme to tak na táboře, když děti bolí hlava/bříško/noha (a ve skutečnosti se jim stýská).

• Citovat
  • Upravit
2231
19.7.12 12:19

@Billi No má spojený mazání pindoura, aby nebolel.Ale to také nepomáhá. Sám si řekne že ho chce namazat(mažu mu to už obyč. mastičkou), ale prostě raději poskakuje a nevyčůrá se. Když už se mu chce opravdu moc tak začne brečet a jdeme právě do té vany a pustím vodu.To už i on sám řekne, že čůrá a je to lepší. Je hrozně těžký si ho nevšímat když poskakuje a pořád hlavně chce chovat-zezačátku jsem ho chovala když mluvil o bolení. A většinou se pak i vyčůral-právě do plínky v náruči. Ted se chce jen chovat.To jsme začala ignorovat(už to bylo opravdu očividný - kdykoliv chtěl pochovat řekl, že ho to bolí)
No zkusím mu prostě nechat plínku nebo jak budu vidět, že se mu chce mu ji prostě nasadím. Nechci nic dělat násilím, on prostě nechce nic jen chodí a vztekle brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.7.12 12:22

@Edita27 zkus to placebo, za to nic nedáš. Bude to změna, tak to třeba zabere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1209
19.7.12 13:30

Ahoj, má prostě strach. Po těch zkušenostech se mu nedivím. Já bych na něj netlačila a snažila se mu být oporou. Klidně ať se počurá, když nechce ani plínu ani vanu. On časem zjistí, že už čurání fakt nebolí. Zas to bude dobrý uvidíš :hug:

Mám podobnou zkušenost, když měla dcera zánět močového měchýře, taky se pak bála čurat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
19.7.12 18:24

Díky za rady.Snad to bude brzo dobrý. Je mi ho líto a nevím jak mu vysvětlit že už se nemusí ničeho bát. Ještě je tak tvrdohlavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí