Místo predilekce tortikollis

590
3.6.17 10:25

Misto predilekce tortikollis

Cvicime 6m vojtovu metodu na predilekci a zahnuti do rohliku. Vcera jsme byli u jedne kapacity na vojtovu metodu (mimo nase bydliste, chtela jsem dalsi konzultaci protoze jsem nevidela pokroky) a bylo nam receno ze ma maly spatny kyvac a ze cvicime spatne aze to mohlo byt do jeho 7m uz rozcvicene.
Neni tu nekdo kdo zcal cvicit kvuli kyvaci takto pozde a zda a za jak dlouho se to spravilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
3.6.17 11:34

Ahoj.. mame tez torticollis, ze zacatku (asi od 3m) cviceni na predilekci, kolem 8.-9.m mi prislo porad divne, proc nedrzi hlavicku rovne, obesla jsem kde-co, platila a nikdo mi nedokazal rict, co to je.az kolem 1.roku jsme na to prisli, chodili jsme ortopedii do nemocnice, k jine dr. z nemocnice atd. trosku jsme to rozcvicili, ale ja to vidim porad, lidi, co nas neznaji, by asi nic nepoznali. byli jsme na utz, pry to rozcvicime, ale dostal se tenkrat do obdobi, kdy ho nebylo mozne udrzet, tak jsme to vzdali :-( doufam, ze trebas vekem, si to bude uvedomovat a nakonec si sam ten sval rozcvici? neverim, ale porad doufam. Nasledky spatne drzeni tela, bolesti hlavy, skolioza.to mu pry hrozi, ale ja si zase rikam, ze ja troticollis nemam, ale tyto problemy ano, tak snad to nic hrozneho nebude… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 11:44

Posilam foto: 2mesice a nyni (3,5roku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
3.6.17 12:51

A jaké jiné cviky jste cvičili? Mmch, z té novější fotky bych to už vůbec nepoznala. Nás malý mel taky predilekci, v podstatě už z porodnice. Cvičili jsme jak diví hooodne dlouho. Hlavičku otočí krásné na druhou stranu, ale minimální úklon mu prostě zůstal. Pater ma zatim rovnou, ale kdykoliv povyroste, tak se úklon projeví, az vždycky s časem se ten úklon srovná. Budou mu 4 roky. Byli jsme tenkrát asi u čtyřech doktoru a všichni porad jen cvičit vojtovku. Také jsem mela vždycky pocit, ze na ten úklon to prostě nestačí :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
3.6.17 12:57

Ještě k těm následkům. Nám to říkají také. Chce to hodně pohybu, hlavne aby nezůstal někde u PC za stolem… Nějaký pohyb, co rovnoměrně zatěžuje cele tělo, takže např. NE tenis… Mamka ma právě taky velké problémy s krční páteří, bolesti hlavy atd a záda rovné. Manžel naopak je křivý jak paragraf, je to vidět od pohledu a v životě ho nic nebolelo, tak si pak vyberte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 15:17

Ano, rikali, jen cviceni, nemas nahodou fotku? ja kdyz si probiram fotky z porodnice, tak to uz taky vidim, ze to tam je a nikdo na to neprisel :-( kdybychom zacali hned, tak myslim, ze za mesic - dva, by bylo hotovo.

„minimální úklon mu prostě zůstal“ nám taky, ale fotku takovou jsem nenasla, coz je mozna i dobre.. :-)

asi uvidime casem, nam se do toho jeste primychali jine zdravotni problemy, ktere se nastesti vyresily, ale tedka je strasny problem s nim jit k dr., nebo nekam, kde to dr. jen pripomina, nevim, jestli je to tim cvicenim a tahani od dr. k dr., nebo by byl takovy i bez toho :-(

odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 15:25

Takze asi takhle to miva..ani nevim, jestli to miva vic nebo tohle je max. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.6.17 20:44

Holky a mam jit s malym k detskemu ortopedovi nebo nrurologovi? Cetla jsem ted nejake clanky a tapu…
nebo mam jen cvicit tu vojtovku a zadneho dalsiho dr neresit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 21:14

@ccudlik a kdo Vam rekl, ze ma torticollis? pokud mas foto, rada mrknu /SZ/ abych mela srovnani… dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.6.17 21:21

Pi. Valova, ktera se ucila vojtovku primo od prof. Vojty… byli jsme vcera za ni, jelikoz se mi po pul roce ta predilekce porad nezdala… on trosku ˇma i vpacene raminko na jedne strane
Tsk ted nevim zda mam jit za pediatrem a chtit zadanku na neuro ci ortopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 21:28

Ano, to Matej mel/ma porad.. jako by to raminka „taha“ nahoru… na toto je jen Vojtovka, nic jineho.. dle meho zbytecne tahat na neurologii (mimochodem, tam jsme byli taky a nevedela co s tim, poslala nas dal - ortopedie - tam to potvrdili) na ortopedii jsme byli asi 4×, vzdy tak na 5min.. zkouknul, prohmatal, rikal, ze mame stale cvicit a za pul roku znovu kontrola, aby nam rekl po pul roce to same… tak jsem tam uz prestala chodit.. na co? tedka je to defakto na Vas, cvicit, co to pujde. pokud to chces mit potvrzeny od dr.,zadanku si vyzadej, ale nic tim defakto nezjistis nic noveho, jen se to potvrdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.6.17 21:38

Mslej ma spis to raminko dolu…
jasne cvicit budu ale na druhou stranu vydleddk nebude asi nic moc- podle me se to v tomto veku asi uz moc neda napravit?? U vasvza vojtovka nepimohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.6.17 21:42

Nebo co ultrazvuk? Sono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.6.17 22:30

Pomohla nám dle mě k velkému zlepšení, ale ne k úplnému odstranění. Končili jsme kolem 1.5 roku. Na sonu jsme byli a prý by se to dalo rozcvicit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
4.6.17 06:30

A na sono vas poslal pediatr? Nebo kdo ti tekne dle sona ze se to da rozcvicit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí