Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhotenské příznaky o prosperitě těhotenství nic neříkají. Někdo je unavený, někdo trpí nespavostí. To neznamená, že za týden to můžeš mít naopak.
@Anonymní píše:
Ahoj,jsem v 10. týdnu těhotenství. Moje první skončilo zamlklým v 7tt, tak mám teď opravdu velký strach a vůbec si to neužívám. Co mě trápí je fakt, že vůbec nejsem unavená. Spím tak 8 hodin denně, v noci se budím a nemůžu usnout třeba dvě hodiny. Někdy mě vzbudí nevolnost, někdy velký hlad. Je to také příznak ta nespavost? Často se mi stává, že usnu v osm a vzbudím se v deset, pak do jedné koukám.
Když jdu ven, tak potom hodně zívám, ale odpoledne neusnu. Taky nikam nevstávám, jsem na neschopence a pracuji z domova, tak mě asi nemá, co unavit.
Ahojky, ja jsem v 11tt..a mam to podobne, nekolikrat za noc musim jit na wc a obcas proste cumakuju do tmy..kdyz treba vic vetram, spi se mi lip..ale zjistila jsem, ze kdyz ted usnu pres den, nejde mi to v noci..a beru to i tak, ze kdyz mam neschopenku a stale odpocivam, uz asi neni takova potreba..
co jsem cetla, je to bezne v 1 a ve 3 trimestru.
Já měla se spánkem problémy celý první trimestr. Na konci třetího měsíce to zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku.
@jitkajitkaj je fakt, ze posledni tyden take spim lip, ale dnes mi to neslo, zitra jdu na kontrolu po 4tydnech, tak mam obavy a jak jsem nervni, spim hur..myslimsi, ze nespavost neni znamkou prosperujiciho ci naopak neprosperujiciho tehotenstvi..
@jalisca Taky si myslím, že to nesouvisí. Myslím, že je to způsobeno hormonálními změnami.
@jitkajitkaj kdyby to tak bylo, tak zeny, ktere nemaji priznaky zadne, by nemohly byt tehotne..a ze jich znam ![]()
@jalisca píše:
@jitkajitkaj kdyby to tak bylo, tak zeny, ktere nemaji priznaky zadne, by nemohly byt tehotne..a ze jich znam
Pak je tady ještě spousta těch, které mají minimálně od ovulace zaručeně alespoň 3 těhotenské příznaky, ale těhotné nejsou. ![]()
@jalisca Teď tomu nerozumím. Já netrvrdila, že každá musí mít nějaké příznaky. Já teď dokonce žádné nemám
Ja to mela cely tehotenstvi a bylo to peklo. Byla jsem silena, blazniva.
@jitkajitkaj pardon
to bylo myslene na zakladatelku..ale jak jste mi odpovedela, automaticky jsem klikla na zminit..
Taky jsem v prvnim trimestru spatne spala, ted se mi spi dobre. Ale je jasne, ze kdyz si doma, nemas se cim unavit. Spis bych nechodila spat uz v osm, ale pozdeji, snaz se vydrzet a jit pozdeji, v osm bych neusnula ani za nic. Ja chodim kolem pulnoci ![]()
@Choupinette taky chodim kolem pulnoci, kdyz jdu driv, jsem za noc casto vzhuru a uz nezaberu..jak clovek nic nedela, je unaveny min..uvidis zakladatelko, ze to brzy prejde ![]()
Já nemůžu spát od začátku. Většina těhotných to zalomí kdykoliv zalehnou, se mnou to ani nehne.
Ale to jestli je všechno v pořádku nezáleží na tom, jestli se ti chce spát, nebo ne.
Ahoj,
jsem v 10. týdnu těhotenství. Moje první skončilo zamlklým v 7tt
, tak mám teď opravdu velký strach a vůbec si to neužívám. Co mě trápí je fakt, že vůbec nejsem unavená. Spím tak 8 hodin denně, v noci se budím a nemůžu usnout třeba dvě hodiny. Někdy mě vzbudí nevolnost, někdy velký hlad. Je to také příznak ta nespavost? Často se mi stává, že usnu v osm a vzbudím se v deset, pak do jedné koukám.
Když jdu ven, tak potom hodně zívám, ale odpoledne neusnu. Taky nikam nevstávám, jsem na neschopence a pracuji z domova, tak mě asi nemá, co unavit.