Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Parninas Poslední dobou se cítím na nic a tak nějak podvědomě mi hlava nedovoluje jíst, i když bych chtěla. Bohužel jsem si prošla i sebepoškozováním (z toho jsem se už dostala), ale stále mám občas pocit, jako by se to mělo všechno vrátit. Přitom jsem zdravá, mám přítele a všechno, co k životu potřebuji, ale i tak mám svoje “depky” a ani nevím z čeho vlastně jsou.
@beruska9 Takže si myslíte, že by za to mohli úzkosti? Popřípadě se domluvím s doktorkou či s psychiatrem, kdyby to nepřešlo do konce roku s začala to řešit.
@t190 píše:
@beruska9 Takže si myslíte, že by za to mohli úzkosti? Popřípadě se domluvím s doktorkou či s psychiatrem, kdyby to nepřešlo do konce roku s začala to řešit.
Urcite muzou ![]()
@t190 píše:
@krecik.dzungarsky Vážím 47,5 kg a mám cca 162 cm. Už dříve jsem tento problém měla a z 52kg jsem najednou zhubla na nějakých 45 kg. Bylo to účelové hubnutí, pak mě to ale přešlo a dala se do pořádku. Od té doby se pohybuji okolo 47-49kg (nějaké dva roky) a nemůžu překročit 50kg.Příspěvek upraven 27.12.23 v 01:20
Jsem malinko vyšší a vážím přes padesát kg. Určitě bych ti doporučila vstoupit do dlouhodobé terapie. Výběr je jen na tobě. Kdo ti lidsky sedne, jakým směrem orientovaného terapeuta budeš hledat. V tomhle žádné všeobecné rady ani osobní zkušenosti druhých nefungují. Každý jsme individuální a máme jiné potřeby. A nebála bych se kontaktovat ani psychiatra. Až budeš alespoň trochu stabilizovaná, nemohla by ti pomoci třeba zvýšená pohybová aktivita? Na mě toto funguje. Pokud jsem celý den v pohybu, mívám větší apetit, ale zase na druhou stranu mám i takto stále kalorický deficit, takže hubnu dál a bohužel je to u mne také účelové. Nejde o honění se za ideálem krásy, který neexistuje. Na to už navíc nemám věk. U mne jsou za tím vším dost těžké věci.