Mít rád svého psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
28.4.14 17:34
@Anonymní píše:
Píšu tu už po milionté… pes nemá průjem stále… jen když sežere něco co nemá..
srst je ok, podle dr…
toto je moje první diskuze na téma pes a těhotenství..
a já nechtěla slyšet, že je to špatnou výchovou, či chlupama, ale jestli se můj vztah po porodu zlepší a je to tudíž jen hormonama.. a ne poslouchat jaký je chudák… nikdo ho nebije, chodí 2× denně na dlouhé a 2× denně na krátké procházky.. šlo spíš o mě, o moje pocity, k němu a ne psa..
nesudte, jestli psa jsem měla, nebo že jen já jsem ta špatná..
momentálně jsem na tom tak, že mi ten pes vadí i že jen dýchá… ale to je čistě
MŮJ problém, ne JEHO…
prostě mi vadí odevšad neustále lovit chlupy, když 3 letého vykoupu, a utírám do ručníku, mám sto chutí ho osprchovat znovu, co má na ručníku a pak na těle při utírání chlupů atd atd

Tak to mi povez kde se tam vzaly…mame doma psa od jakziva…rotvajlera…jeden cas v byte i tri plus stenata a taohle se nikdy nestalo pokud pes nelezel primo v pradle..jen jestli trochu neprrhanis a nejsi poblbla hormonama…mne taky vadi cglupy od nasi brabanticky…proti svetlu je vidis vsude po podleze…ale bilde jinde jsem je nenasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
28.4.14 17:35

Nečetla jsem diskuzi a nevím, jestli to tady už padlo - ale zkoušeli jste různě měnit stravu? Máme Ridgebacka, brali jsme si ho jako půlročního, původní majitelé ho nechtěli. Pes měl pořád průjem, hrozně línal, až z toho časem měl lysiny a taky (ačkoliv poslouchá na slovo) jsme ho nedokázali zastavit od žraní výkalů. Ale u něj to vyřešila strava. Trvalo to dlouho, než jsme na to přišli, ale prostě náš pes snáší dobře jen jeden typ granulí od Bosch. Nic jiného, jinak je zle. Od té doby, co mu kupujeme jen tenhle typ granulí, tak mu nepadá srst, nemá průjem a nějakých výkalů venku si ani nevšimne. A když už všimne, není tak posedlý a poslechne na „fuj, nesmíš“. Zkuste mu nějak pomoct a udělat třeba krevní testy u veterináře, jestli je v pořádku. Náš měl krev úplně OK a byl zdravý. Za všechno mohla jen strava a to i přes to, že jsme mu kupovali (snad) kvalitní granule celou dobu. Přeju hodně štěstí, ať to nějak vyřešíte. Ten pes za to přece nemůže. Sám se nekrmí ani nevychovává ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.4.14 17:35

Psa je mi moc líto, u vás se asi nemá moc fajn.
Pokud je to kříženec velkého (?) knírače, tak potřebuje zaměstnat nejen fyzicky ale i hlavu, zvlášť když je to psí puberťák. Velký knírač je pracovní plemeno, ne domácí mazel. Řekla bych, že stříháním mu byla poničena srst, knírači se trimují (odumřelá srst se vytrhává, psa to nebolí). Stříháním se mu srst zjemnila. Správně trimovaný pes nelíná ani neztrácí mnoho chlupů. Dá se to napravit tím, že budete už jen trimovat, česat, časem se srst srovná do správné podoby. Srst má být hrubá, hustá, drátovitá. Čím psa krmíte? Granule, syrové maso, zbytky? Nebo všechno z toho? Pokud krmíte vším možným, nedivím se, že pes průjmuje. Rozhodněte se, čím budete krmit, nejsnažší je sypat granule, ovšem kvalitní (a to nemyslím ty z reklam v tv). Zlepší se mu zažívání, kvalita srsti atd. S tím souvisí i to žraní výkalů. Zaprvé mu možná něco chybí ve stravě, a nebo je to jen zlozvyk. V každém případě je tu pán psa, aby tohle psovi nedovolil - příkaz fuj nebo nesmíš, vodítko a případně košík.
To samé s tím přílišným očicháváním psů. Když nechcete aby to dělal, tak mu to nedovolte.
Celkově vidím problém ve vás a vašem partnerovi. Máte psa a nevíte co s ním. Nejste ve shodě ve výchově, péče taky nic moc. Darujte raději psa někomu, u koho prožije spokojený život, někomu kdo ho bude mít rád a kdo se o něj postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
28.4.14 17:37

Jop a nekdo se ptal cim krmíte a odpoved jsem budto prehlidla nebo nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
28.4.14 17:47

Nebudu si kazit den. Dej ho pryč co nejdřív. S tebou šťtstný nebude. A už si žádné zvíře nepořizuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 17:47

Holky čtěte!!! kruci, kolikrát jsem odpověděla…
teda krom toho jídla.. měl calibru granule, ta přestala vyhovovat.. má brit, nebo nativu
jinak nejsem zde určitě jediná těhotná, co má doma psa
@Meliora pes je KŘÍŽENEC nikoliv čistý knírač

• Citovat
  • Upravit
5420
28.4.14 17:50
@Anonymní píše:
Píšu tu už po milionté… pes nemá průjem stále… jen když sežere něco co nemá..
srst je ok, podle dr…
toto je moje první diskuze na téma pes a těhotenství..
a já nechtěla slyšet, že je to špatnou výchovou, či chlupama, ale jestli se můj vztah po porodu zlepší a je to tudíž jen hormonama.. a ne poslouchat jaký je chudák… nikdo ho nebije, chodí 2× denně na dlouhé a 2× denně na krátké procházky.. šlo spíš o mě, o moje pocity, k němu a ne psa..
nesudte, jestli psa jsem měla, nebo že jen já jsem ta špatná..
momentálně jsem na tom tak, že mi ten pes vadí i že jen dýchá… ale to je čistě
MŮJ problém, ne JEHO…
prostě mi vadí odevšad neustále lovit chlupy, když 3 letého vykoupu, a utírám do ručníku, mám sto chutí ho osprchovat znovu, co má na ručníku a pak na těle při utírání chlupů atd atd

Já tedy nechápu, když víte, že má po něčem průjem, proč se takových věcí nevyvarujete. Opravdu záleží čím ho krmíte, protože pokud mu dáváte psí granulovanou a kvalitní stravu, a má i občasný průjem, tak to není dobrý. A pokud mu dáváte lidskou stravu a má (i občasný) průjem, tak se není čemu divit. Nevím, ale jediné oblečení, co mám od chlupů, je domácí, ale vždy když vidím, že mám po sobě chlupy, tak se odchlupím, když peru tak kontroluji vlasy a chlupy, než to hodím do pračky, a zvířata si k prádlu nepouštím, zrovna jako na ručníky a jiné..Nedávno jsem si v Ikee koupila výhodně odchlupovač, nejlepší jaký sem kdy měla, jen přejedeš válečkem, papírek vyhodíš a je to..ještě důkladně po vyprání proklepnu prádlo, a kontroluji i při žehlení, ale málokdy se mi stane, že bych měla ručník chlupatý, to mám spíš problém se svými vlasy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
28.4.14 17:52

Tak teď nevím, jestli tady řešíme psa, nebo si hrajeme na manželskou poradnu, asi bude problém trošku u manželíka :) :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 18:01

@roksy25 dostal průjem protože dostal kousek syrového masa (přemražené) ale dostává ho často, když vařím… mě tak k prádlu, nejde :nevim: ale i tak jsem ted koukala na své bílé spodní prádlo, když jsem ho věšela na sušák a chtělo se mi brečet, jak bylo obalené chlupy..jediný, co není moc chlupatý je oblečení syna, což je celkem divný, protože se válí pořád po zemi, se psem na pelechu atd

• Citovat
  • Upravit
2566
28.4.14 18:27
@Anonymní píše:
@roksy25 dostal průjem protože dostal kousek syrového masa (přemražené) ale dostává ho často, když vařím… mě tak k prádlu, nejde :nevim: ale i tak jsem ted koukala na své bílé spodní prádlo, když jsem ho věšela na sušák a chtělo se mi brečet, jak bylo obalené chlupy..jediný, co není moc chlupatý je oblečení syna, což je celkem divný, protože se válí pořád po zemi, se psem na pelechu atd

Hele a není to z pračky? Mě se takhle v pračce přesouvají mé padající vlasy z mého oblečení na oblečení jiné.
Jinak jestli se Tvůj vztah k pejskovi po porodu zlepší- těžko říct, teď s Tebou cloumají hormony, možná už,,hnízdíš" a proto Ti tolik teď vadí bordel, ale… po porodu může být lépe, nebo bohuž. i daleko hůř. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
28.4.14 18:27

Taky mám tři psy v bytě a na jaře mam stejne pocity… Radim koupit furminator, sice stoji cca 700kc, ale sníží mnozstvi vypadanych chlupů o cca 90%. A to uz je sakra znat. na procházce ho vem pečlivě furminatorem a uvidis ten rozdíl… Jinak začít od psa, když chlupy nebudou padat z nej, nrbudes je mit ani doma. Pod misku doporucuji dat větší savou podložku, voda se neroztaha vsude. Samo se to nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
28.4.14 18:30
@Anonymní píše:
Holky čtěte!!! kruci, kolikrát jsem odpověděla…
teda krom toho jídla.. měl calibru granule, ta přestala vyhovovat.. má brit, nebo nativu
jinak nejsem zde určitě jediná těhotná, co má doma psa
@Meliora pes je KŘÍŽENEC nikoliv čistý knírač

Ani jedno z techto granuli není nic extra. A prujen u psu, kteri žerou jen granule je uplne nornalni, streva se odnauci trávit cokoliv jineho, zlenivy a pak stačí suchý rohlik a pes muze koncit na kapackach. Proto uz mi granule nesmí přes prah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 18:48

@Granda to sice chápu, ale na orien fakt nemám.. :nevim: podložku pod miskou má, ale on se při každým sebemenším zvuku otočí a zírá, a z těch chlupů voda kape a kape.. @Hanulínek nevím, zase se mi nezdá, že by to oblečení bylo nějak extra chlupaté.. všechno je to bavlna, tak proč se to chytá na spodní prádlo? a jak z tý pračky ty chlupy dostat? pouštím na prázdno se savem, či octem ale pak ta pračka akorát děsně páchne x praaní

• Citovat
  • Upravit
2566
28.4.14 18:54

Hele, s tou pračkou já nevím. Mě se to nachytávalo na nejblbější kousky prádla- např. manželovy bílé košile apod. Jak vyčistit netuším- zkus i filtr. ¨
A nebo se to naučit nevidět. :hug: a pejskovi to odpusti, protože za to nemůže. ;)

Příspěvek upraven 28.04.14 v 18:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
28.4.14 18:55

Zakladatelko… lepší to nebude, naopak, až budeš mít miminko, tak tě to bude s… rát ještě víc

podle mě byste ho měli někomu dát, tvůj vztah k němu se nezmění a naprosto chápu, že šílíš z těch chlupů a z toho, že venku žere a olizuje kde co…
prostě hnus a pes nepatří do bytu, pes má být venku v boudě před domem :!

promluv si s partnerem a vymyslete komu ho dát… třeba nejdete někoho po příbuzných u koho bude dělat radost na zahradě a né bordel v bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný