Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tynkycat taky si myslim, že mu jinde bude líp.. už ani ne tak kvůli mě, ale kvůli němu… prostě k někomu, kdo ho bude mít rád..
ale zase chlap nechce… jako nečekala bych, že mi to hned odkejve.. ale sám přišel s tim, že až se prcek narodí, nechce, aby chodil do obýváku.. jenže to už by nemohl nikam, jen být chodbě
@miisenka je to kříženec velkého knírače, jsme z Plzně
Jinak my měli směsku knírače, byl to nejzlatější pes, co jsem kdy poznala - a fakt to chce trimovat. Jinak nám taky Terezka pouštěla chlupy kudy chodila ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
takže je to nějaká směska, nebo jak? když knírač vypadá na briarda…a jinak, temperament s tím má co dočinění, prostě je to pes, pokud se má chovat podle tvých představ, tak ho musíš usměrňovat…jo, a psi si normálně očuchávaj zadky…jsou to prostě psi
Přesně, chtěla jsem sem napsat jen tohle. To psi dělají a je to normální. Očuchají se a jde se dál. Výkaly nám žral pes vyjímečně, uvažovala bych nad tím, jestli mu něco nechybí. Jo a kdybys sem ještě chtěla napsat, že se v nich válí, tak je to prosím tě, taky normální. Je to jejich „krášlení“ ![]()
@Tynkycat to není očuchávání, to jako ok, ale on by jim ten čumák narval kdo ví kam… psy potom sedají na zadek, či se po něm ohánění.. je schopen psa i kvůli tomu porazit ![]()
máme ho od 3m, do té doby u matky
@Anonymní píše:
@Tynkycat taky si myslim, že mu jinde bude líp.. už ani ne tak kvůli mě, ale kvůli němu… prostě k někomu, kdo ho bude mít rád..
ale zase chlap nechce… jako nečekala bych, že mi to hned odkejve.. ale sám přišel s tim, že až se prcek narodí, nechce, aby chodil do obýváku.. jenže to už by nemohl nikam, jen být chodbě
No tak jestli ho ještě vyloucite ze smečky na chodbu tak to se fakt ma…
@Anonymní píše:
@Tynkycat to není očuchávání, to jako ok, ale on by jim ten čumák narval kdo ví kam… psy potom sedají na zadek, či se po něm ohánění.. je schopen psa i kvůli tomu porazit
máme ho od 3m, do té doby u matky
To je normální… Je to ještě štěně, tak je divočejší.
@Anonymní píše:
tak tam ziadny cvicak co by vam pomohol nepoznam..
@tralala123 je vychován líp, než většina psů v okolí… jenže když chlap ho nechá, at si dělá co chce… mě si třeba leccos nedovolí.. stačí pohled a ví..
Tak to je naprd, měli byste v tomhle s chlapem být za jedno, to je jak s dítětem ![]()
@Anonymní píše:
@tralala123 je vychován líp, než většina psů v okolí… jenže když chlap ho nechá, at si dělá co chce… mě si třeba leccos nedovolí.. stačí pohled a ví..
tak v tom případě je nejvyšší čas vychovat chlapa ![]()
Když mu řeknu, že chci, aby to bylo tak a tak.. tak co, odkejve mi to ale stejně si to dělá po svým.. a stíhačku mu fakt dělat nebudu.. jenže pak se strašně diví
Tak teď nevím, jestli tady řešíme psa, nebo si hrajeme na manželskou poradnu, asi bude problém trošku u manželíka
![]()
U těchto diskuzí je mi vždycky smutno
Tady na eMiminu se to jimi přímo hemží
A jen mi to potvrzuje, že dnes si pořídí psa kde kdo, psům nerozumí (a často se ani nesnaží) a pak pokud tato živá hračka není podle jejich představ, tak se ho snaží zbavit. Máme knírače (a ne prvního), srst kníračům opravdu nedoroste do 10 cm i když ho netrimujete. Ale o srst je třeba se starat, knírač téměř nelíná. Náš teda vůbec, ale do úpravny chodíme co 2 měsíce. Po 2 měsících je totiž tak zarostlý, že vypadá jak šedý medvídek
, kterému trčí tvrdé chlupy
a je naštvaný, nechce venku moc chodit (je pomalý jak šnek
), je mu pořád horko. Ale my mu to tolerujeme, protože mu je už 12 let
Pokud nesnese pes syrové maso, tak mu ho nedávám, to je jednoduché. Náš ho taky nesnese. Pokud žere výkaly, může mu něco ve stravě chybět
Na kvalitu srsti je dobrá pupálka. Náš pes měl před lety exém (byla to nějaká alergická reakce na granule, které dostal na návštěvě
- evidentně nějaký šmejd). Dostávali jsme ho z toho rok, vypadalo mu i dost chlupů. Všechny krevní testy byly v pořádku a žádná nemoc se nepotvrdila. Dostával pravidelně kapsle s pupálkovým olejem (a ještě cosi v tom bylo) a srst pak byla nádherná
Tvůj pes je temperamentní, ale pořád je ještě hodně mladý, takže je potřeba důslednost a nepolevit ve výchově.
Mozna lépe zjistit o psech něčo víc
jinak bys věděla ze ocuchavani je naprosto normální… Jestli žere hovna tak jak jsem říkala chybí mu něco ve stravě a nebo jste si ho brali od matky dříve než v 8 týdnu, fena tohle štěňata odnaucuje…