Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Popis psa je hodně podobný tomu mému:))Taky mám velké tele, půlroční, takže blázen, chlupy, vodu všude, musím pořád uklízet, k tomu strašně krade jídlo, cokoli co najde, hračky dětem pokud nezavřou pokojíček, pejska jsem dostala a hned vzápětí zjistila, že jsem těhotná, první měsíce byly hrozné, taky sem měla pocit, že psa nesnáším, všude špína, já ležela a blila a pes všude čural, trvalo dlouho než se naučil. Nikdo ho nechtěl venčit, prostě hrůza, přiznávám, že jsem chvílemi přemýšlela, vrátit ho chovatelce. Takže tvoje pocity chápu. Ale teď, nedala bych ho ani za nic, našli jsme si k sobě cestu a miluju ho, musela jsem jen přetpět začátek těhotenství, teď už je mi dobře, občas mě štve, že venčím s břichem, nikdo mi nepomůže, ale pes, i když lumpačí a strašně krade, jo a taky žere hovna z kočičích záchodů doma a vůbec zlobí, tak je můj, každý týden je to lepší, je poslušnější, aspoˇo kousek a hlavně nás miluje.
@Mar__tanka1983 píše:
tak v tom případě je nejvyšší čas vychovat chlapa
![]()
Opět souhlas!
@tralala123 píše:
Tak teď nevím, jestli tady řešíme psa, nebo si hrajeme na manželskou poradnu, asi bude problém trošku u manželíka![]()
Oba
![]()
@tralala123 píše:
Tak teď nevím, jestli tady řešíme psa, nebo si hrajeme na manželskou poradnu, asi bude problém trošku u manželíka![]()
tak tak…jako když si člověk pořídí psa, notabene velké plemeno /zakladatelko, píšeš, větší pes, je to tedy střední knírač, nebo takové to tele velké/, ale pak se mu nechce ho vychovávat, tak to je napřesdržku ![]()
Jinak zakladatelko, nic proti tobě, také mám kamarádku, která si pořídila psa většího a temperamentnějšího než zvládá, situace se začala řešit, když otěhotněla, nakonec rozumně usoudili, že pejskovi bude líp jinde a darovali ho lidem s barákem a trpělivostí ![]()
Příspěvek upraven 28.04.14 v 16:38
Zakladatelko, nezakládala jsi tady už dřív diskuzi o svém psu? Padlo tam taky že jej zakladatelka nemá ráda a že je těhotná a jedno dítě už má…ale možná je to náhoda. Každopádně to s těma průjmama - pes může být citlivý na nějaké složky v potravě, zkuste mu dávat granule Hill´s řada d/d, mělo by to ukázat, jestli je problém ve stravě, anebo má nějaké jiné potíže (např. slinivka). Jinak pokud jste si psa pořizovali, tak jsi přeci věděla, že pes má chlupy, tak se s tím zkus nějak „poprat“. Pes je živej tvor a je závislej na člověku, který si jej k sobě připoutal, tak jej prosím začni mít zase ráda, je na vás odkázanej. ![]()
@Anonymní píše:
@PetaP jo pelíchal, i jsem ho ostříhala.. původně má chlupy přes 10cm, ted má tak 2,5 cm a moc to nepomohlo
měl to být velký knírač tudíž skoro nepelíchací.. a ten jich chlupů má snad miliardu, jemný a dlouhy…
a když řeknu, že o ostříham, tak slyšim, jak s opelíchanou kozou chodit nebude..navíc je to práce na celí odpo a o bordelu pak ani nemluvim
Tak lniraci se ale strihaji na kratko a trimujou se..nejak si nrpamatuju ze by nase kniracka bejak linala…s cim to je krizeny? Na ven by dostal kos aby nic nezral..kup furminator na chlupy a chod s pamlskama at rad posloucha
@Anonymní píše:
@PetaP jo pelíchal, i jsem ho ostříhala.. původně má chlupy přes 10cm, ted má tak 2,5 cm a moc to nepomohlo
měl to být velký knírač tudíž skoro nepelíchací.. a ten jich chlupů má snad miliardu, jemný a dlouhy…
a když řeknu, že o ostříham, tak slyšim, jak s opelíchanou kozou chodit nebude..navíc je to práce na celí odpo a o bordelu pak ani nemluvim
Tak lniraci se ale strihaji na kratko a trimujou se..nejak si nrpamatuju ze by nase kniracka bejak linala…s cim to je krizeny? Na ven by dostal kos aby nic nezral..kup furminator na chlupy a chod s pamlskama at rad posloucha
Jééé, tak s křížkem po funuse, ale když chci psa, co nemá tolik línat (trimuje se), tak si prostě zaplatím papíráka. To se to houfně kupuje zaručený bezpapírák a pak se divíme, že z toho padají chlupy ![]()
U vás to bude zřejmě ještě nějaký problém s trávením nebo s výživou, pokud máš pocit, že líná víc, než je obvyklé. Jinak ostříháním ty chlupy padat nepřestanou, jen budou kratší.
Na chlapa bych tedy trochu dupla. Ty nechceš být stíhačka ale když tě jinak nerespektuje, tak co chceš dělat? Být naštvaná čím dál víc, až toho chudáka chlupatého z totálního naštvání a hormonálního rozpoložení uvážeš někde u stromu a tam ho necháš? A já to nemyslím zle, jen by bylo potřeba to řešit dřív, než se zcvokneš.
Podle mě by to chtělo zajít k veterináři a změnit stravu, protože ta extrémní línavost, požírání exkrementů a průjem, značí to, že mu něco chybí. Když jsem vyrůstala, měli jsme křížence s pasteveckým teriérem, když mu více narostly chlupy, dost línal, dlouhé vlnité chlupy a chuchvalce, ale vždy se nechal ostříhat a pár měsíců klid, každý den se vyluxovalo a vytřelo a kolikrát lidi nevěřili, že je v domácnosti takové chlupisko. Teď máme hodně línavého psa a kočky do toho, ale že bych vybírala několikrát za den chlupy z pusy, to ne. Spí i v posteli, leze na pohovku, jasně chlupy jsou, ale při pravidelném luxování, odchlupování a vytírání je to ok..A teda když vyluxuji tak alespoň 24h čisto je…
Dle toho co popisuješ, tak mu něco chybí a tuším, že sem slyšela, že když pes žere exkrementy tak to bude vápníkem, ale to by ti více řekl veterinář. Ale šla bych tam už jen kvůli tomu průjmu…Čím ho krmíte?
@Tynkycat píše:
Tady na diskuzích o psech srdce pejskare opravdu krvácí… Achich ouvej… Chtělo by to začít řešit jeden problém po druhým a nebo se zamyslet nad tím, ze jinde mu bude asi lépe… Poroucim se
Říkám si to samé, porad si zakazuji psi diskuze otevírat..jak me je lito. těch psu… Co vsechmo.si pes musi díky člověku vytrpet…no nic, nema to cenu. Panicci jsou chudacci, když maji doma takové obludy zlobivé!!!
Co se týká psa, tak souhlas s @Mar__tanka1983
jinak upřímně nechápu lidi, co si pořizujou psa do bytu…pes má bejt u baráku na zahradě, kde má dostatečnej prostor pro vyblbnutí a né zavřenej v bytě s tim, že jde jednou denně na procházku ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, přejdu rovnou k věci… Jsem těhotná, doma 3leté dítě a většího psa. A on je ted kámen úrazu. Je mu rok a půl, takže ještě tele. Temperamentní, ale hodný, trošku bázlivý a štěkající (hlavně před obchodem) nevede se mi ho to odnaučit..
Hrozně mě štve, že jsem po něm doma milion chlupů… vyluxuju, vytřu a za hodinu chodím a sbírám chuchvalcekdyž pije, je voda všude..
Na žrádlo náročný není ale po plno věcech má průjem..
Poslušný docela je.. ALE venku líže kde co, žere ho.. po jiných psech což je navšude se doma plete… nejradši bych ho dala k někomu na barák, ale přítel nechce… doma chlupy ale po něm neuklízí, venku ho nechá, a si dělá co chce, potom je samo těžší chtít po něm, aby mě poslechnul..prostě nějak toho psa nemám ráda, i on to ze mě cítí a moc ke mě nejde… ale já si nemůžu pomoct
může to být těhotenstvím? Přejde to někdy, a budu ho brát jako dřív??
Problém není ve psovi, ale v Tobě. Pořizuju-li si psa, musím vědět, že má chlupy a bude vždy trochu línat. O to víc, pořídím-li si křížence, tedy nemůžu dopředu vůbec předvídat, jak moc. Mám dva psy, velké, oba doma, chlupy jsou bohužel běžnou součástí. Věděla jsem to, nevyčítám to psovi. Uklízím častěji než bych bez nich musela. Pravidelně je vyčesávám, jaro a podzim musíme přežít. Popravdě se chlupů ani nebojím, moji psi jsou čistší než řada lidí, které potkávám venku. Je to jen nepřijemné, ne nebezpečné. A taky občas venku něco sežerou, co by zrovna nemuseli. Ve slinách mají látky podobné antibiotikům, takže za chvíli si tlamu vyčistí sami. Jestli má průjmy, pak nerozumím tomu, proč to neřešíš s veterinářem, to není normální a je třeba úpravit stravu. Je to živý tvor, ani jemu to není přijemné. To ti tady radí i ostatní holky.
Když psa nemáš ráda, budeš na něm vidět pořád nějaká negativa. Sice nerozumím, proč sis ho pořizovala, ale asi by opravdu nejlepší bylo najít mu domov, kde mu bude dobře a příště se zkusit chovat aspoň trochu zodpovědně. Věci se můžeš zbavit kdykoliv, pes ale věc není.
Jestli je to těhotenství, ti tady nikdo neřekne. Vadilo ti to i před tím? Odpovědět si musíš sama.
Vzdy je mi to hrozne lito… Vetsinou kvuli pejskum… Taky mam doma dve „velke hovada“
. ( samojed x belgicky ovcak a howavartku
) takze obe dlouhosrste… Je prece jasne ze kdyz si poridim psa tak musim pocitat s tim ze se bude muset vysavat a vtirat kazdej den… A ja to mam ve dvojite davce… Jedna ma rok a pul a druha rok o ctvrt( ta je navic utulku a mame ji asi pul roku) vzdy s tim psem jde pracovat. Kdyz ti vadi chlupy no tak proste nepujde do detskeho pokojiku. U nas spi holky taky v loznici pod perinou s nama, lezou na gauc a vsude, ale kdyz proste.vim ze jak se narodi mala tak nejakou dobu nechci aby mela chlupy vsude. Mozne, no tak dam do pokoje. zabranu ne
a to ze neposloucha… Tak si vezmu pamlsky a snazim.se co to jde. Holky mam. vychovane i po meste muzu jit bez voditka naprosto bez problemu a i kdyz pritel neni uplne nejduslednejsi no tak holky proste vi.ze se to nedela.tak to nedelaji ani u nej… Casto.se.setkavam s tim ze je pes spatne vychovanej a majitele pak prohlasuji " ten pes je hroznej, neposloucha, je temperamentni, a.kdo mohl vedet ze bude takoven a tamhlenc to a tohle to" bohuzel je to. casto dane tim jak ho majitele vychovavaj… A kdyz ma prujem a hodne pelcha??? Tak zajit na veterinu, tam uz ti poradi vetsinou jim neco schazi nebo maji jinej zdrav. problem. Ale kdyz si porizuji prece psa tak s tim pocitam… Taky si nestezuji na to ze mam pupek pritel porad pracuje a. s. holkama se.musi.aspon jednou za.den na 3 hod. prochazku plus. normalni venceni behem.dne… Stim.se prece. pocita… A kdyz. nemuzes ty tak proste musi pritel… tohle.mi bejva lito opravdu kvuli tem zviratkum… Jeste mam.fakt.rada.takove to " jsem tehotna, cekame miminko, musime ho dat pryc. kvuli chlupum, rozcamrane vode a pod" nebo byt zla na psa.jen kvuli tomu, chudak pes to je jako by ti nekdo vycital.ze ti treba padaji vlasy, on za to nemuze…
Píšu tu už po milionté… pes nemá průjem stále… jen když sežere něco co nemá..
srst je ok, podle dr…
toto je moje první diskuze na téma pes a těhotenství..
a já nechtěla slyšet, že je to špatnou výchovou, či chlupama, ale jestli se můj vztah po porodu zlepší a je to tudíž jen hormonama.. a ne poslouchat jaký je chudák… nikdo ho nebije, chodí 2× denně na dlouhé a 2× denně na krátké procházky.. šlo spíš o mě, o moje pocity, k němu a ne psa..
nesudte, jestli psa jsem měla, nebo že jen já jsem ta špatná..
momentálně jsem na tom tak, že mi ten pes vadí i že jen dýchá… ale to je čistě
MŮJ problém, ne JEHO…
prostě mi vadí odevšad neustále lovit chlupy, když 3 letého vykoupu, a utírám do ručníku, mám sto chutí ho osprchovat znovu, co má na ručníku a pak na těle při utírání chlupů atd atd