Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Psa jste si pořídili s přítelem už dohromady?
Můj pes teda neštěká, ale je to retrívr - takže když pije, je voda všude, a kdybych měla řešit chlupy, tak jsem ho musela už dávno někde udat - jako jo, jsou úúúplně všude, hold se musí víc uklízet, ale jsem ráda, když jsem tu náhodou v noci sama, že tady je
a taky se nám do toho narodilo dítě kdysi
to ti nikdo neřekne, ale pochybuju, ze se to po těhotenství změní, jestli ma neustále průjem tak mu nesedí granule, nebo ma zažívací potíže a jestli žere hovna tak mu ve stravě něco chybí… S chlupy ani s pitím neudelas nic… Vychova je vase, za tu pes nemuze…Zkus si k němu zase najít cestu, pes je úžasná bytost, ktera ti veškerou lásku co mu Daš mnohonásobně vrati
To chce podebatovat s přítele. Je z toho cítit že psa by si raději dala do vhodnějšího prostředí a po pravdě to tak asi i dopadne. Pokud přítel neakceptuje tvou výchovu psa, tak se těžko něco naučí a co ho naučíš on pěkně po svém stornuje tím že psa nechá dělat si co chce.
Podla toho co pises, tak pesan moc vychovany/vycviceny neni..v roku a pol by uz mal poznat povel fuj/ne/nesmis a houna by nezral..
Co zacat od seba? ![]()
@PetaP jj máme psa už spolu
mě nevadí to uklidit, ale chodit po něm a 20× sbírat chlupy je prostě vose. r a to mi stepreotyp nijak nevadí, ale tohle mě prostě deptá.. poslední dobou co mě dokáže vytočit do vývrtky jsou chlupy v puse.. několikrát denně lovim chlupy na jazyku, v jídle, pití…
kdysi jsme psa měli, ale toto se nestávalo ![]()
přitom se srstí, ani kůží nic nemá, co by zapříčinilo větší línavost..
navíc to měla být prakticky nelínací rasa…
venku potká psa, a nejradši by mu strčil čumák až do střeva, kdyby mohl (zvlášť, je li to fena) pak si s nim žádnej pes nechce hrát a všichni zdrhají
Nemate zahradu
Pokud ne, tak proste nekomu psa dat, treba jen na cas, odpocinout si od nej (")
A neuklizej porad, uklid proste vzdy s pritelem vecer po uspani ditete a nech to byt, nemusite tam mit porad uklizeno ne
Ale mozna by opravdu pomohlo par dni psa dat pryc… Bud zjistis ze ti chybi i presto vsechno, nebo zjistis ze je ti lepe…
A než si byla těhotná, tak si ho měla ráda? Nevadilo ti uklízet chlupy? Pokud jo, tak je to asi fakt přecitlivělost v těhotenství.
Co se týče průjmu, tak to asi znamená, že na žřádlo náročný je, zdravý pes průjmy nemívá…takže mu dávat to, po čem neprůjmuje - nejde jen o ten „bordel“ ale i o jeho zdraví…
A že neposlouchá? No, to je holt každého věc, jak si psa vychová, ale chtělo by to, abyste byli jednotní a důslední.
@miisenka jenže ono je to těžké, já ho mám na vodítku, hlídám na každým kroku.. pak s nim jde chlap a dělej si co chceš… já ho pak v parku pustím a hned jde něco požírat, a fuj reaguje, ale až po nějaký době, a s pupkem za nim fakt běhat nebudu
A co máš za rasu? tak musel přece pelíchat už dřív ne? Nebo sis toho do těhotenství nevšimla? Myslím, že si jsi v těhotenství moc choulostivá a teď si to začala řešit, ale pokud už teď máš se psem takový problém, tak to s porodem určitě nepřejde, protože budeš mít doma miminko a to ti ty chlupy polezou obzvlášť na nervy, takže si myslím, že se to tím jen zhorší
Chlap vždycky, já ho budu denně česat.. aa?? prdlajs, když to neudělám já… válí se tu pasta na zuby aa? vyčistí mu je s bídou jednou za týden..
@kaja00 když to nejde, mě to prostě nedá, když je chuchvalec pod stolkem, v rohu u kytky, ta dveřma… máme parkety, a on má černý chuchvalce, tak to prostě vidět je.. malej se často válí na zemi…
Souhlasím a přikláním se k tomu co napsala @Mar__tanka1983, navíc přidám, jestli pes teď líná víc-je to jarem a oteplením. Chce ho párkrát důkladně vyčesat- ideálně venku, abys to pak nemusela doma uklízet. ![]()
Chce to základy výchovy…prostě pokud bez vodítka neposlouchá, tak bez něj nebude běhat.
a jaké máš doma slovo? Prostě chlapovi říct, že pokud nezačne být důsledný i on, tak prostě pes půjde z domu/né, že by si to okamžitě udělala, ale přitlačit ho ke zdi/…
ale tohle jsou věci, které jste měli řešit před nebo těsně po koupi psa - tak nějak mi přijde, že ani ty důsledná nejsi, pes většinou dobře ví, co si může dovolit a pokud by u tebe autoritu měl, tak přítele možná neposlechne, ale tebe jo.
@PetaP jo pelíchal, i jsem ho ostříhala.. původně má chlupy přes 10cm, ted má tak 2,5 cm a moc to nepomohlo
měl to být velký knírač tudíž skoro nepelíchací.. a ten jich chlupů má snad miliardu, jemný a dlouhy…
a když řeknu, že o ostříham, tak slyšim, jak s opelíchanou kozou chodit nebude..
navíc je to práce na celí odpo a o bordelu pak ani nemluvim
Ahoj, přejdu rovnou k věci… Jsem těhotná, doma 3leté dítě a většího psa. A on je ted kámen úrazu. Je mu rok a půl, takže ještě tele. Temperamentní, ale hodný, trošku bázlivý a štěkající (hlavně před obchodem
) nevede se mi ho to odnaučit..
když pije, je voda všude..
všude se doma plete… nejradši bych ho dala k někomu na barák, ale přítel nechce… doma chlupy ale po něm neuklízí, venku ho nechá, a si dělá co chce, potom je samo těžší chtít po něm, aby mě poslechnul..
Hrozně mě štve, že jsem po něm doma milion chlupů… vyluxuju, vytřu a za hodinu chodím a sbírám chuchvalce
Na žrádlo náročný není ale po plno věcech má průjem..
Poslušný docela je.. ALE venku líže kde co, žere ho.. po jiných psech což je na
prostě nějak toho psa nemám ráda, i on to ze mě cítí a moc ke mě nejde… ale já si nemůžu pomoct
může to být těhotenstvím? Přejde to někdy, a budu ho brát jako dřív??