Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn je má druhý měsíc. Přechod z původních skel na nová nebyl vůbec problém. Používá je i na sporty, prakticky sundavá jen na noc. Akorát jsme dlouho vybírali obroučky, aby mu seděly a daly se tam dát ty speciální čočky.
Jinak jsem našla akorát pár studií, prováděné na čínských dětech, plus nějaká ocenění.
Taky jsem hledala…, jelikož je to ale novinka roku 2022, budeme to muset vyzkoušet na vlastní oči.
Dcerka skončila na očním po 13ti leté preventivce (ne dlouho před si začala stěžovat na časté bolesti hlavy a pak najednou, že nevidí ani na tabuli) a oční lékařka pro ni tyto speciální čočky doporučila, jelikož i vada byla zachycena v počátku (jen 1 dioptrie a na druhém oku ne celá). Řekla jsem si, že do toho půjdeme (i když ta cena
), protože se dcerka zrovna právě teď nachází na prahu svého nejprudšího vývoje a růstu před nástupem její periody (je na tom obdobně jako její starší sestra, takže vím, co nás tak nějak čeká mezi tím jejím 13.-14.rokem) a uvidíme. Je garantováno, že pokud se zrak během následujícího roku zhorší jen o půl dioptrie, je nárok ještě na jedna skla zdarma, pokud se náhodou nezhorší nebo ne tolik, tak přeci ještě lépe..Naopak, kdyby se bez těch speciálních čoček zrak zhoršil, tak by člověk pak musel pořídit skla další a tak se vlastně sráží ten cenový rozdíl, takže mi to jednoduše v této její fázi prudkého vývoje, kdy se jednak docela náhle projevil nástup oční vady a hrozí, dle všeho, i reálné riziko dalšího zhoršování, přišlo jako docela dobrý nápad, nejlepší doba zkusit takovou novinku, protože ta chvíle se už pro dcerku opakovat nebude.
Budu každopádně ráda, pokud se budeme moci třeba do budoucna podělit o zkušenosti ![]()
Ahoj, my zrovna čekáme až vyhotoví synovi brýle s miyosmarty, jsem hodně zvědavá se přiznám. Ano cena je vyšší a daná, jedna čočka 3990, ale zase to není takový velký rozdíl když jsem mu nechávala dělat odlehčené, ztenčené..výsledek uvidíme..je to opravdu novinka, takže recenzí člověk moc nenajde, ale říkala jsem si proč to nezkusit..
My jsme do nich nakonec šli. Jestli budou mít efekt, to nevím, ale aspoň první zkušenost - dcera si na ně zvykla hned a nijak jí nevadí.
Zdravím také jsme do nich šli synovi je 8 let teď máme adaptační období v úterý nás čeká kontrola v optice.
Zdravím,
dcera je má od února, je jí 8 let a má přes šest dioptrií a už teď myslím, že jsou znát výsledky. Dceři se zhoršoval zrak velmi rychle, vždy po výměně skel si už po třech měsících začala stěžovat, že vidí hůř, lezla blíže k televizi a zatím to vypadá, že je vše ok, uvidíme brzy na kontrole u očního., držte palce.
@Veronika Dob., držím palce my mame za sebou už 1 kontrolu v optice a zatim vše ok, v září máme další
Děvčata, mohla bych poprosit o zkušenosti, kdo již nosí. Dostala jsem minulý týden poukaz na brýle s touto technologií pro dceru a jsem rozpačitá. Paní doktorka mi toho moc neřekla a recenze na internetu tato „novinka“ ještě nemá ![]()
@Bohulinka Za nás zatím vše na nejlepší cestě, poprvé se dceři oči za půl roku nezhoršily.
@Bohulinka píše:
Děvčata, mohla bych poprosit o zkušenosti, kdo již nosí. Dostala jsem minulý týden poukaz na brýle s touto technologií pro dceru a jsem rozpačitá. Paní doktorka mi toho moc neřekla a recenze na internetu tato „novinka“ ještě nemá
za nás to vypadá, že fungují. A navíc dcera dost trpěla na bolesti hlavy a téměř jí vymizely.
Date tip, kde jste konkrétně kupovali - Praha a Střední Čechy. Děkuji.
Děkuji za reakce, nechali jsme udělat v optice při Kukátku, kousek od Budějovické.
Ahoj, chci se zeptat, jestli už někdo nemáte zkušenost s těmito čočkami?
Dceři se začal kazit docela rychle zrak, u dětí do 15 let to pak prý postupuje docela rychle, momentálně jsme ve fázi, kdy se zvažuje léčba atropinem.
Byly jsme dnes vybrat nové brýle a skla a v optice mi dali tip na tuto novinku.
Mělo by to být něco přelomového, nicméně jsem na internetu nenašla dostatek recenzí a nevím, jak se rozhodnout.
Cena brýlí s těmito skly bude dvojnásobně vyšší, na druhou stranu nechci, ať má dítě na konci puberty 10 dioptrií, když by tomu třeba i šlo zabránit…