Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, pod čelistí z venku na krku se mi dělá boulička. Vyskytuje se občas a za chvilku zase zmizí. Je to taková pálivá bolest. Přijde mi to, jako by mi nešli sliny do pusy. Když boulička mizí tak mam plnou pusu slin. Moje obvodní doktorka říkala, že mam přijít když se boule vyskytne, ale než tam dojdu tak zmizí. Tak prý to nic není, ale boule bolí a je tvrdá. Prosím o radu co by to mohlo být-? Děkuji
Kamen ve slinné zlaze by to mohl byt. Bez s tím na ORL, manžel to taky měl.
Dojdi si s tím, nech si to odstranit nebo aspoň důkladně prohlídnout a nenech se odbýt.. muž měl bouličku na slinné žláze, deset let s tim otravoval doktory
tak dlouho mu říkali, že to nic není, že si toho nemá všímat, až se z toho udělal nádor.. kdyby si nevydupal vyndání, tak mu tam vesele roste ještě teď ![]()
@Kira15 Ahoj, určitě to bude kámen ve slinné žláze. Můj přítel to měl taky, teď je čerstvě po operaci, kdy mu kameny vyndali. Běžný obvoďák si s tím taky neporadil, myslel si, že má zánět nějaké uzliny.
Zajdi na ORL nebo k zubaři, tam mu udělali rentgen a bylo to tam vidět. Boule opravdu občas vyleze občas zmizí, často mu vylezla po nějakém jídle apod.
Na rentgenu už to objeví a uvidíš, jaký postup zvolí. Přítel teda šel na operaci a v sobotu už ho pustili domů.