Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
Najde se tu nějaká těhulka na povídání o prvním těhu s podobným termínem porodu? Tj. srpen/září 2012? Je mi 22 let a kámošky momentálně řeší spíš co si vzít večer na sebe než výbavičku pro mimi
Hledala jsem v diskuzích, ale všechny jsou většinou rozjeté nebo se to týká úplně jiného týdnu těhotenství než ve kterém jsem já. Tak snad se nás tu sejde co nejvíc ![]()
stále přijímáme nové maminky, tak se klidně přidej - termín porodu září 2012 ![]()
jinak mě bude v létě 23 a čekáme druhého prcka ![]()
Ahoj, mě je 22 a prcka čekám v září. Ráda si popovídám
. Čekáš taky první mimčo?
skupinu už teda máme uzamčenou pod názvem Miminka září 2012, když si požádáš o vstup, přijmem tě ![]()
Ahoj Tez, tak to je super, aspon někdo se našel
jj, čekáme první mimčo. ve středu jsme byli na UTZ, takže víme tak nějak jistě, že to bude kluk, takže Matyáš
a ty už víš co budete mít?
Ahoj Simčo, my podle ultrazvuku čekáme taky chlapečka
, Matyáš je pěkné jméno, jeden z favoritů a další je ještě Daniel a Lukáš, tak se rozhodujeme
A jak u tebe zatím probíhá těhu? ![]()
děkuju
my jsme měli Matýska hned jako favorita a u holčičky jsme si nebyli jistí, ale to už je ted jedno
Ze začátku jsem měla hodně problémy, skoro po každým jídle jsem zvracela
takže jsem zhubla 5 kilo. Teď mám 58 kg, podle doktorky bych měla ještě aspon kilčo přibrat, ale mimčo je v pohodě, což je hlavní
Jinak nevolnosti už mi ustoupily, jen po ránu než vstanu tak se musím nejdřív najíst, aby mi nebylo špatně
Měla si taky takový nevolnosti? A už máš nějakou výbavičku? My máme zatím jen jedny dupačky, který jsem dostala k narozkám, jinak nic ![]()
Mě naštěstí ty počáteční nevolnosti úplně minuli, až ve 14 tt se mi vrátili žaludeční obtíže, které jsem měla cca před 3 lety, ale na to si budu muset zvyknout, protože jak bude mimi růst, bude na žaludek víc tlačit. A občas jsem mívala takový nepříjemný tlak v podbřišku, prý bolest od zvětšující se dělohy a já jsem samozřejmě vyděšená při každém píchnutí
. Výbavičku chystám postupně, ale už toho mám docela dost, kupuji z mimibazárku a některé věci už dostávám od známých
. Kolem 13 tt jsem si pořídila Angelsounds na poslech srdíčka a pro mě super věc
. V úterý nás čeká tripple test a mám z toho trošku obavy, kdy čeká vás?
Tak to ti závidím, že se ti to takhle vyhlo
Jéé, Angelsounds bych taky chtěla
my už máme tripple test za sebou a vše je naštěstí v pohodě, ale to vám taky určitě dopadne dobře
jinak já zítra začínám 18tt, TP mám 3. září, ty? Můžu se zeptat jestli si vdaná? My se totiž s přítelem rozhodujeme kvůli mimču jestli by nebylo lepší se vzít. Ale jestli dospějeme k názoru že jo, tak svatba by byla jen se svědkama. Za ty peníze radši pojedu na nějakou dovču
Snad teda nějakou letos stihneme ![]()
A už máte nějakou fotečku z UTZ? Nám se povedla jen jedna v 11tt (na obrázku), ale teď zatím žádná, pořád se mrská
Nemáš icq nebo FB? Nějak mi to tady nejde ![]()
Tak to je super, že je vše v pořádku
. TP máme 18.9, už se těším, aby to utelko a taky doufám, že nebudou v létě moc velká vedra
. Vdaná nejsem a teď nejsme ani s přítelem spolu. Mimčo bylo neplánované a ve 3. měsíci se přítel rozhodl, že chce být sám. Já si myslím, že v dnešní době není svatba až tak potřeba, důležité je na matrice sepsat, že bude mít mimčo příjmení po tatínkovi a vzít se můžete kdykoliv později
. FB ti pošlu do zpráv, mám tam i fotečky z ultrazvuku, tak si mě přidej
, jen se mi od rána nenačítá chat a nemůžu přijít na to, proč
Fotečka z UTZ krásná, já mám podobnou taky z 11 tt a teď ze 14+2 máme krásně vidět i obličejík
ale mrská se taky pěkně, vždycky jsem na ultrazvuku strašně dlouho ![]()
Ahoj, taky se přidávám
sice už tady do diskuze záříjňátek chodím, ale máš uplně stejný tp jako já , tak mi to nedalo
ale dle utz začínám zítra 20.tt
už cítíš pohyby? ![]()
Ahoj, to je fajn, tak jsem zvědavá jestli se do toho data i trefíme
Moje mamka se segrou mají narozky 5. září, tak třeba to vyjde jako dárek
No, pohyby zatím necítím nebo je teda aspon nerozpoznám
Už se na ně těším, ale myslím, že si jich ještě užiju až až ![]()
no já doufam že porodim v srpnu, to mam termín podle UTZ.. Já jsem teď po amniocentéze a od odběru už cítím pěkný kopanečky ![]()
jinak já čekám asi holčičku, jinak pro kluka jsme měli favorita taky Matyáše, před týdnem změněno na Mattea
no uvidíme, času je ještě doost ![]()
tak snad nás nečekají moc velký vedra
a ta amniocentéza se dělá všem? četla jsem, že je to docela nebezpečný
a jaký máš jména pro holčičku?