Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte ženy
poďte si pokecať aj vy do mojej skupiny ![]()
https://www.emimino.cz/…olia-104420/
Je pre všetky ženy a slečny, ktoré majú termín pôrodu približne v červnu a sú z Přerova a okolia
![]()
Ahoj,
díky za pozvání. Už mám červnový porod za sebou, letos to budou tři roky. Pomalu se už chystám zpět do práce, teda jestli mě vezmou. Ale pokecat můžeme a pokud by ses chtěla na něco zeptat, klidně se ptej.
Ahooj, tak ťa tu vítam, mne je to jedno, som práve rada, že sa niekto do diskusie pridá.
ako to myslíš, ak ťa vezmú? Myslela som, že to musia.....?
hojda hoj Přerovandy ![]()
Tak já jsem taky krapet za zenitem s červnovým porodem.Rodila jsem snad naposledy loni v srpnu ![]()
Ale jestli to nebude jen o nadcházejícím porodu,ikdyž i v tomto případě mám určo spoustu rad a zkušeností,tak se ráda připojím a můžem splknout o čemkoliv
A kliiiidně dát i nějaký scukanec ![]()
No u mě je to trochu složitější. Pracovala jsem u hasičů a my máme svůj zákon, nevztahuje se na nás klasický zákoník práce. Takže pokud není místo, tak mě nechají maximálně ještě rok v záloze a 80% platu a po tom roce mi můžou nabídnout místo kdekoliv po republice. Takže pro matku se dvěma dětmi nereálné. Sice tehdy za mě vzali zástup, ale za těch pět let se tam událo tolik změn, že zástup už je vedoucím oddělení. No ale na konci roku odešel do důchodu kolega a to místo není zrušené, jenom dočasně neobsazené. Tak pořád doufám. A to víš, státní správa, mají na všechno čas, takže zatím mi nikdo neřekl ano nebo ne.
A co ty, vidím, že jsi Slovenka. Jak dlouho jsi v Přerově? Čekáš první miminko? Teda jestli se můžu ptát.
@Kacka2 píše:
No u mě je to trochu složitější. Pracovala jsem u hasičů a my máme svůj zákon, nevztahuje se na nás klasický zákoník práce. Takže pokud není místo, tak mě nechají maximálně ještě rok v záloze a 80% platu a po tom roce mi můžou nabídnout místo kdekoliv po republice. Takže pro matku se dvěma dětmi nereálné. Sice tehdy za mě vzali zástup, ale za těch pět let se tam událo tolik změn, že zástup už je vedoucím oddělení. No ale na konci roku odešel do důchodu kolega a to místo není zrušené, jenom dočasně neobsazené. Tak pořád doufám. A to víš, státní správa, mají na všechno čas, takže zatím mi nikdo neřekl ano nebo ne.
A co ty, vidím, že jsi Slovenka. Jak dlouho jsi v Přerově? Čekáš první miminko? Teda jestli se můžu ptát.
Můj je voják v Olomouci,to je nemlich to samo :-/ Jen on teda nemusí řešit ono místo po mateřské,že jo…
By mne zajímala i pravá jména tady členek
Sebinah asi znát nebudu,přeci jen slovenek tu moc po Přerově nechodí a mezi mýma kamarádkama taky žádná není,ale třeba ty Kačko2?Teda pokud to není super tajné
Já jen,že bych se nerada tady potkala s jistýma ehmmm.Jak to říct slušně.Nechci se potkávat s matkama,které bohužel nejsou na stejné vlně naladěné jako jsem já
![]()
Ach, jasne no tak sa teda predstavím, som Sabina. A kludne sa pýtajte, rada pokecám o hocičom
prisťahovala som sa do Přerova (presnejšie Rokytnice u Přerova) za svojim chlapom a čakáme prvé bábätko
prišlo to trochu nečakane, ale určite sme to chceli. Akurát sme nerátali (aspoň teda ja) s tým, že sa to podarí tak rýchlo.. ale musím uznať že som takto šťastná, samozrejme nájdu sa veci čo ma štvú, ale o tom inokedy
a za nič na svete by som na svojom terajšom živote nič nemenila (skoro nič)
a život v čechách sa mi páči, zamilovala som si to tu. A čo ty, Kacka, čo si presnejšie robila pre hasičov? Môj priatel bol tiež kedysi hasič ale to sme sa ešte nepoznali, je to škoda, lebo hasičov mám velmi rada, sú to sympoši…! Iffka, verím ti, tiež by som tu nerada stretla jednu…ehm…pixlu a od toho môjho napr.ex ![]()
Sabčo mi se hrozně líbí jak píšeš slovensky.Slovenštinu miluju,je to krásnej jazyk
Ty a nechybí Ti tvá rodina?Předpokládám,že všeci z Tvé strany jsou na Slovensku.A co vůbec čekáte?
Jinka teda pro představení.Jsem Iva a mám dvě krásné dcerušky.Martinka 3roky,Miška 7měsíců.Bydlíme přímo v Přerově už přes sedm let.Původně jsem já z Hranic a manžel ze Znojma.Tam jezdíme min jednou do měsíce k našim na baráček.Kor nyní jak se oteplilo,tak tam budem jezdit častěji,holky jsou tam určitě spokojenější než tady ve městě v bytě ![]()
Ivka, tak to ma moc teší, že sa ti slovenčina páči
jasne, že mi rodina chýba, ale dosť často za nimi jazdím, síce je to 300km, ale ešte stále to zvládam, tento mesiac som bola na Slovensku po sebe každý víkend 3× tak som sa odreagovala od povinností, boli sme so sestrou sa najesť na kolibe, potom s kamarátkami si sadnúť atď. No inokedy sa nemôžem dostať domov aj mesiac a to už je potom dosť na nervy..buď nie dú peniaze na cestu alebo priateľ potrebuje auto a tak. Čakáme dievčatko
Bude sa volať Kristínka (ale po slovensky s mäkkým i, aspoň bude niečím origi
) no a rozmýšlali sme aj nad Natálkou ale to asi nabudúce
rada by som skočila občas do mesta len tak na kávu pokecať alebo keď sa malá narodí tak s deťmi, ale nemám s kým. Mám tu jednu dobrú kamarátku, ale tá je ešte na škole tak nemá moc času. ![]()
Ahoj holky tak už sem Vás našla a ráda se k Vám přidám. I když teda porod už mám dávno za sebou malé oslavila ted v neděli rok
a jinak jsem Renča a bydlíme přímo v Přerově ![]()
No to už je trocha starší fotka, jak bude čas tak sem vložím trochu aktuální foto
Ahojky,
já se jmenuju Katka. Vidím, že mám z vás nejstarší děti. No bodjeť ne však už jsem taky stará ![]()
Sabi - u hasičů jsem dělala v kanceláři, na oddělení ochrany obyvatelstva. Je to vlastně taková bývalá civilní ochrana ( i když Ty jsi podle fotky mladičká, tak to asi nepamatuješ) Prostě se dělají třeba plány co by se dělo za povodní, nebo nějakých havárií, kam by se evakuovali lidi, jak, kdo by jim poskytl jídlo a tak. A taky pod nás patří sirény.
Ivčo - u vojáků jsem taky chvíli dělal než nás zrušili
Ale tady v Přerově na Územní vojenské správě.
Jo a jsem přímo z Přerova a oba s manželem jsme se tady taky narodili.