Mladé těhulky, TP srpen/září 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
464
3.4.12 12:52

no já právě u prvního cítila pohyby už v 16tt a teď až v den plodovky, po odebrání (19tt) takže cítim ted necelý týden (předtim už taky, ale to jen takové fakt jemné, nejisté.. ted to vim jistě, kolikrát kope do jednoho místa, že stihu přiložit ruku a cítim i rukou na bříšku :srdce:

mě teda břicho pořád tvrdne, mam z toho strach.. tak bud ráda, že tě nebolí ;) a pohybů se určo brzo dočkáš, máš ještě čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 14:08

však já se taky dočkám :)

holky nevíte někdo jak je to s peněžitou pomocí v mateřství? tedy s mateřskou dovolenou? nebyla jsem po dobu 12 měsíců zaměstnaná, takže na ní nárok nemám, že? :nevim: a s rodičovským příspěvkem to tedy budu mít jak? budu ho dostávat hned od narození dítěte? už jsem o tom četla strašně moc, ale pokaždé mi z toho vyplyne něco jiného :think:

po maturitě jsem bohužel nesehnala práci. do teď jsem pracovala ve skladu, kde jsem vyřizovala objednávky parfémů. pořád mi slibovali smlouvu, ale nakonec nic, takže to celé bylo načerno :,( po celou dobu jsem tedy na ÚP, takže nějaké super vyhlídky mě zřejmě nečekají :think:

mimi sice bylo neplánované, ale strašně se na něj těšíme, takže se touhle situací nějak nestresuju, nejsme na tom nějak špatně…jen bych chtěla vědět, zda mám tedy nárok na 3 letou variantu, od kdy a kolik tedy budu dostávat příspěvek a tak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
3.4.12 14:12

Peněžítá pomoc v mateřství

Simčo, mateřskou dosvávat nebudeš, ale podle mě rodičovský příspěvek si můžeš zvolit,jak dlouho ho chceš dostávat, jelikož je od letošního roku jednotná varianta kdy čerpáš 220 000 kč. Nejsem si tím ale stoprocentně jístá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 14:12

známá říkala, že bych snad měla mít do narození dítěte nárok na nějaké sociální dávky, ale nesměla bych přiznat přítele :nevim: prý to dělá kolem 3-4 tisíc za měsíc, nevíte o tom někdo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 14:14
@Tez90 píše:
Simčo, mateřskou dosvávat nebudeš, ale podle mě rodičovský příspěvek si můžeš zvolit,jak dlouho ho chceš dostávat, jelikož je od letošního roku jednotná varianta kdy čerpáš 220 000 kč. Nejsem si tím ale stoprocentně jístá :-(

taky jsem to někde takhle vyčetla, tak snad to tak bude. jen jsem chtěla mít trochu jistotu, abych se pak nedivila :D a pokud jsem nepracovala, tak se prý výše dávek stanovuje podle vyššího platu jednoho z rodičů, takže v mém případě podle přítele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
3.4.12 14:48

simi já neměla nárok na mateřskou, ale až na rodičák od narození adama, neměla jsem nárok vybrat si variantu, tak jsme jeden měsíc převedli RP na manžela (ten pracoval,takže si vybrat mohl) zvolil si na 3 roky a pak se převedla zpět na mě a už mi zůstaly ty tři roky ;) takže i kdyby sis vybrat nemohla, je tato možnost…

o žádných takových dávkách nevím, ale neriskovala bych zatajovat něco a pak peníze muset vracet.. řekla bych že rodičák by ti měl stačit,ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
3.4.12 14:59

Simčo, koukni na sem http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4 :-) Snad ti to trošku pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 15:05

tak pokud to podle kalkulaček na netu počítám správně, tak bych měla mít 5 116 Kč po dobu 3 let, je to reálný? :roll:

po pravdě, mě se taky nechce čekat fronty někde na sociálce a tvrdit, že budu svobodná matka :zed: to jen příteli zase někdo něco poradil :cert:

a co říkáš jako zkušená matka na dvouletou variantu? :D já si to totiž neumím představit, ale tchyně s tím přišla jako s hotovou věcí :cert: nevím proč, teoreticky bych v této variantě měla dostávat kolem 11 tisíc, tak možná proto? :nevim: navíc se k nim v červnu stěhujeme, tak snad to přežiju 8o

to by se vyplatilo možná kdybych plánovala hned druhý mimi ne? což bych chtěla až tak za 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
3.4.12 15:07

tak dvouletou variantu si nevyberu, mam podanou přihlášku na VŠ, tříletou - vyšlo by mi to pěkěn s tříletou mateřskou.. a teda ani si neumim představit chodit do práce a zajistit tak hlídání pro dvouleté dítko (nemam ted prostě jistotu, že mi ho za ty dva roky vezmou do školky a co bych pak dělala bez peněz nevim) takže za mě tříletá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
3.4.12 15:16

Já jsem uvažovala o dvouleté mateřské, jelikož budeme s mimi sami a penízky budou opravdu potřeba, a problém se školkou řeším už teď v těhu, abych věděla, jaké jsou možnosti. Podle toho co zjišťuji, tak je minimum školek za normální peníze,kde vezmou 2leté dítě :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
3.4.12 15:24
@Tez90 píše:
Já jsem uvažovala o dvouleté mateřské, jelikož budeme s mimi sami a penízky budou opravdu potřeba, a problém se školkou řeším už teď v těhu, abych věděla, jaké jsou možnosti. Podle toho co zjišťuji, tak je minimum školek za normální peníze,kde vezmou 2leté dítě :-( .

do školky by měli brát děti od dvou let (upřednostňovat by měli - myslím - zaměstnané maminky) a školka mě vychází měsíčně zhruba na 1000kč se stravou, syn chodil do dvou školek a je to téměř stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
3.4.12 15:29
@Nela9 píše:
do školky by měli brát děti od dvou let (upřednostňovat by měli - myslím - zaměstnané maminky) a školka mě vychází měsíčně zhruba na 1000kč se stravou, syn chodil do dvou školek a je to téměř stejné…

U nás bohužel školka od dvou let není státní, pouze soukromá. A v okolí berou přednostně podle trvalého místa bydliště, ale zase je nějaký výběr, tak snad budeme mít pak štěstí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 15:30
@Tez90 píše:
Já jsem uvažovala o dvouleté mateřské, jelikož budeme s mimi sami a penízky budou opravdu potřeba, a problém se školkou řeším už teď v těhu, abych věděla, jaké jsou možnosti. Podle toho co zjišťuji, tak je minimum školek za normální peníze,kde vezmou 2leté dítě :-( .

to ti nezávidím :| my bydlíme na vesnici a se školkou tady nemáme žádné problémy. zatím se rozhodujeme mezi 2 a 3letou variantou, hlavně teda kvůli penězům..chceme totiž letos začít stavět a taky cestovat, ale to jsou jen naše představy, kdo ví jak to bude až se mimi narodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.4.12 15:31

Zdravím a přidávám se :dance: Je mi čerstvě 23 a čekám mimi v půlce září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.4.12 15:34
@petuldaa píše:
Zdravím a přidávám se :dance: Je mi čerstvě 23 a čekám mimi v půlce září

super :potlesk: čím víc nás tu bude, tím líp :) a jak probíhá těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí