Mladí křesťané a sex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.5.25 21:29

Mladí křesťané a sex

Ahoj, prosím vás, mám takovou intimní otázku, leží mi v hlavě už dlouho a nevím kde to zjistit, tak by mě zajímalo jestli to nebude vědět někdo tady.
Syn chodí s křesťankou (opravdu velmi křesťanská rodina celá), chodí do kostela pravidelně, modlí se i před každým jídlem.
Syn s ní chodí už docela dlouho a je teda poučený (je mu skoro 18, jí 19), ale zajímalo by mě jak to teď takoví mladí křesťané mají… dodržuje se to pořád že „až po svatbě pohlavní styk“, dřív ne?
Já se synem nemám zas tak dobrý vztah, abych se na tohle vyptávala, manžel ten už vůbec ne, ale pořád mi to vrtá v hlavě a zajímalo by mě to, jak to je v dnešní době :mrgreen: :nevim: A vůbec nejde konkrétně o vztah syna, proto to nezjišťuji, ale jen mě to tak zajímá. Že dřív to prostě bylo „až po svatbě“ a jestli i v této době to tak pořád je.
Nemáte někdo zkušenosti, třeba z okolí?
Díky a přeji pěkný večer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21173
29.5.25 21:36

Jak kdo. :nevim: I v jinych nabozenstvich mas ultras a liberaly. A snas kazde zakazuje sex pred manzelstvim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 21:41

Ja jsem z křesťanské rodiny. Přítele jsem měla od 18 a rok trvalo než sem se s nim vyspala. Já jsem potřebovala vedet jaky je to vlastně člověk. Jak se chová k ostatním lidem a poznat i jeho rodinu. Nechtěla jsem byt jedna z mnoha protože jsem ho měla opravdu rada. No a už jsme spolu 13 let a mame dvě děti. Manžel do dneska tvrdí jak je rad ze nás vztah byl vybudován na vzájemné komunikaci a poznání toho druhého. Sex mame skvělý ale není to ten zaklad vztahu a já jsem jeho nejlepší přítelkyně a on můj nejlepší přítel. Neříkám ze když to ma někdo jinak ze to je špatně ale i tahle cesta nemusí byt špatná. Záleží na tom jak to kdo ma. A ten rok randění a povídání byl vlastně moc pěkný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 21:43
@Anonymní píše: Více

Děkuju to je moc milé :srdce: A manžel byl taky věřící? My právě nejsme nikdo v naší rodině. Ale jí to nevadí, občas syn s ní jde na mši, jednou za čas, ale věřící není.

• Citovat
  • Upravit
4951
29.5.25 21:44

Někdo to dodržuje, jiný ne (i v dnešní době). Tady budeme jen těžko odhadovat, jak to má zrovna tvůj syn s přítelkyní. :nevim: Křesťanství ale samozřejmě nemanželský styk v desateru zakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 21:45

Ano manžel je taky z věřící rodiny ale určitě jsem nebyla jeho první. Měl takové divočejší mladí. My se o tom nebavíme ale já jsem vlastně rada ze poznal i něco jiného a teď je skvělý manžel i otec

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 21:47

Jojo, chlapi to mají asi jinak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
223
29.5.25 21:49

Mám okolo sebe dost silně věřících rodin, pravidelně chodících do kostela a žádný z mladých nečeká až do svatby, ani to od nich rodiny neočekávají. I můj muž je z velmi věřící rodiny, modlení před každým jídlem atd., a jeho rodiče nikdy neměli problém se mnou nebo jeho předchozími partnerkami (věděli, že v těch vztazích sex byl). Koneckonců i oni se brali protože neplánovaně otěhotněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Přesně. Můj bratr to taky střídal a hledal. Holky jsou proste jine. To neznamená ze by to bylo něco špatného. Proste hledají parťáka na cely život. Chlapa pro rodinu který je bude milovat. A to ze to můj manžel vydržel už byl nějaký důkaz pro mě ze mě nechce jenom do postele. Pro někoho možná divné ale co není v dnešní době divné :lol:

• Citovat
  • Upravit
4951

Také záleží jak kdo. Jsou i chlapi, kteří to dodržují. Je jich ale pravděpodobně méně než dívek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 21:54

Ne, to je právě hezké :srdce: I to že jste nejlepší přátelé zároveň i po tolika letech, to je moc hezké :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 21:56

Tak to byla ta moje myšlenka v 18 a klaplo to. Samozřejmě to nemusí klapnout. Špatní lidé jsou i mezi krestanama. My jsme proste měli štěstí. A možná i tvému synovi to klapne a zjisti ze je to ta žena pro život. Ono svět není jenom o sexu a přináší různé překážky. Není nad to mít vedle sebe parťáka a ne zenu které jsem omylem po měsíci udělal dítě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 22:09

Mám sebe dost křesťanských rodin a je to jak u koho. I v dnešní době dost mladých čeká se sexem až po svatbě. Taky proto se ti lidi berou často už v průběhu vysoké školy. I dcery mých kamarádek, co mají cca kolem 25let čekaly až do svatby.
Ale to, že chodí do kostela a modlí se před jídlem nevypovídá nic o tom, jak tohle mají nastavené.
Já jsem křesťanka z křesťanské rodiny a u nás v rodině to nikdo nedodržoval- sex až po svatbě. Ani mí sourozenci, ani bratranci a sestřenice.

• Citovat
  • Upravit
N0BLE
29.5.25 22:19

Proč jeho rodinu? Víš, kolik skvělých lidí má rodinu, za jakou by se nemusel stydět ani Jeff Dahmer? Též mám v rodině párek psychopatů a já jsem celkem normální, velmi charakterní, urozený muž a svou famílií pohrdám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 22:19

Radši anonym, když nepíšu o sobě :D
Manžel je z věřící rodiny, měli jsme sex dlouho před svatbou a vím, že přede mnou měl holku, se kterou to jednou zkusil. Švagrová je taky věřící a s přítelem mají pohlavní styk. Trvalo teda asi rok, než s ním měla něco intimního.
Moje sestra má kamarádku z opravdu silně věřící rodiny a její rodiče „dbají“ na to, aby jejich dcery měli sex až po svatbě. Ale jak bych to napsala. Holčina má už minimálně pátého. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová