Mladí křesťané a sex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.25 22:22
@N0BLE píše: Více

Spis mi šlo o to poznat jak se chová ke své rodině. Třeba k babičkám ke kterým jsme jeli o víkendu pomoc se dřevem protože už byli staré a aby na to nebyly samy. Asi jsem to napsala špatně a žádní psychopatove to nejsou. Ale videt ze ten člověk ma dobre srdce a ve svém volnu se postará o své blízké. Místo toho aby šel třeba do hospody

• Citovat
  • Upravit
N0BLE
29.5.25 22:37
@Anonymní píše: Více

Také jsem se o ty psychopaty staral. Možná to není důkaz dobrého srdce, ale toho, že jde o oběť, která jednou vystřílí školu. To jen tak vtipkuji při čištění své čézety. My s modrou krví máme zvláštní smysl pro humor. Asi to je způsobené tím, že nemáme díky majetku a bohatství do čeho píchnout, tak vymýšlíme kraviny. Na to pracující chudina nemá čas.

• Citovat
  • Upravit
29.5.25 23:10

Někteří křesťani to dělaj tak, že praktikují jen anál, orál. Nedojde prostě k penetraci, takže se to prej nepočítá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 23:20

V mojí rodině jsme se sestrou na svatbu nečekaly, spíš naopak. Já měla jen tři před mým mužem, ona jich měla asi o dost víc, ale nepočítala jsem jí to. A nečekaly jsme na nějaká splynutí duší.
Sestřenka ale do svatby čekala… což bylo sice pěkné, ale taky si narazila strašnýho tyrana, což by asi nezjistila ani kdyby nečekala, ale kdoví.

• Citovat
  • Upravit
5243
30.5.25 00:52

Znala jsem rodinu s peti detma - tri cekaly do svatby, jedno melo normalne vztahy a sex a ten paty byl vylozene holkar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.5.25 06:40

kazdy jinak, je to soukroma vec. Cim liberalnejsi prostredi, tim spis to dodrzovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 08:01

Jak se tady píšeš, že v 18ti čekala přispěvatelka rok… Já jsem chlap, křesťan, ale v 18ti jsem to měl taky tak, že jsem čekal dlouho. Se sexem jsem teda začal až později, ale v tomhle věku to bylo víc o nějakých prožitcích, než o vzrušení a sexu. Vztahy byly hodně romantické, ale i intimní, co se týká vzájemného prožívání daného vztahu. Možná, kdybych v té době tolik nečekal po sexuální stránce, mohl se můj život odvíjet jinak :D Později už jsem do toho tolik prožitků nedával a první sex přišel tři měsíce po začátku vztahu. Dneska mám rodinu, ale nejsme manželé. Mám k tomu určité pragmatické důvody a možná na to manželství jednou dojde.
Každý ten život žije nějak a každý má jiné podmínky. A snažit se lidi nějak škatulkovat na základě toho, že je/není křesťan, to nejde. Každý ať si žije jak umí podle toho, jak mu to jde nejlépe :)

• Citovat
  • Upravit
589
30.5.25 08:23

Já jsem věřící a vždycky jsem si přála, že když se s někým vyspím, bude to dokonce života. Mě to vyšlo. ❤️ S manželem jsme spolu od 16 let, máme dvě děti a nádherné manželství. Každopádně jsme nečekali do svatby, spíš na to pohlížím tak, že jsme byli puberťáci a díky Bohu nám to vyšlo. Ani jeden si nedokážeme představit, že bychom někdy spali s někým jiným, mělo to tak prostě být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
30.5.25 09:14

Ja myslim, ze většina katolíků nedodržuje nic. Stačí v nedeli v kostele odříkat otčenáš, občas se pokřižovat a maji zajistenou cestu do nebe. Zeptej se syna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 09:35

Tak já mám osobní zkušenost. Partner je aktivně praktikující křesťan (jestli se tento termín používá? :lol: ) mně víra neříká absolutně nic. Když jsme spolu začali chodit, vypadalo to, že se sexu před svatbou opravdu „bojí“ a přemýšlel o tom, zda počkáme do svatby. Já považuji sex za normální přirozenou součást vztahu, ale chápala jsem, že pro něj je toto téma důležité a dala jsem mu tolik času kolik potřeboval. Byla jsem jeho první vztah ve 26 letech. Pomalu jsem se smiřovala s tím, že si do svatby snad už nevrznu :mrgreen: nojo když někoho miluješ… Ale po asi 7 měsících vztahu s tím přišel sám a já se nebránila. Takže od té doby spolu žijeme i sexuálně, až na nějaké výjimky, kdy jsou křesťanské svátky atd… jsem s tím v pohodě, šla jsem do toho s tím, že je věřící a já to toleruju a on zas toleruje mě.

• Citovat
  • Upravit
5020
30.5.25 09:43
Aktivně praktikující křesťan, porušující desatero Božích přikázání, kvůli prožitku ze sexu? To k sobě moc nejde ne? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 09:50
@Yasmina21 píše: Více

Kdyby byly okolnosti takové, že se můžeme hned vzít, věřím tomu, že by to udělal a že by skutečně měl sex až po svatbě. Protože on je velmi důsledný. Ale v dnešním světě se to ne vždy dá uskutečnit. Nejsou teď podmínky na svatbu zkrátka a já myslím, že to je pochopitelné.

Zase na druhou stranu, je potřeba vnímat za tím to, že on dělá tento velký ústupek kvůli mně. Jelikož já jsem nevěřící. S nikým jiným před tím nespal, takže sex pro zábavu a potěšení opravdu nevyhledává. Nikdy to není jen černobílé.

• Citovat
  • Upravit
5020
30.5.25 10:05

Uzavřít sňatek před Bohem přeci není tak složité a ani finančně nákladné (úřední/oficiální se dá udělat později. Také jsme byli s manželem ve stejné situaci kvůli chybějícím dokladům - oba jsme věřící. Úředně jsme byli manželé až když jsme měli druhé dítě.). Samozřejmě záleží, jak je to pro koho důležité. Jen mě pobavilo to spojení aktivně praktikující, ale jak se jedná o sex, tak to jde víra a desatero stranou. :kytka: Zrovna někoho kdo provozuje nemanželský styk bych aktivně praktikujícím nenazývala, ale tak to je můj osobní názor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
30.5.25 10:15

@Pudloslava „je to soukroma vec“, pro křesťany není nic soukromá věc, oni když zjistí, že se jejich bližní nechová jak má, hřeší, tak je jejich povinnost ho na to upozornit, vytknout mu to i před svědky a vyzvat ho, aby přestal hřešit. A to, že sex před svatbou je hříšný, je nepochybné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.5.25 10:23
@Luboš P píše: Více

No tak se maji chovat tak, aby to nebylo ocividne :-)
a neni to tak, nejdriv se to ma vinikovi vytknout mezi ctyrma ocima.
ale sexem se zabyvaji jen fanatici, obecne liberalni pokrokovi krestane resi takto poklesky druhych jen pokud se to dotyka jine dalsi osoby, ja nevim, kdyby nekdo treba okradal starenky… ze sex je soukroma zalezitost prakticky kazdy normalni krestan dnes uznava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová