Mladí křesťané a sex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.5.25 21:57
@Luboš P píše: Více

Aha, takže pán je teoretik :) No tak to v pohodě. Upřímně jsi mi totiž připomněl mého dědu, který jako yasmina se snažil dodržet Písmo do puntíku, ale mimoděk u toho opomněl tu část s láskou a odpuštěním, takže nás všechny držel nonstop pod krkem a neustále nás soudil a vyhrožoval plameny pekelnými, takže jsem už startovala.

• Citovat
  • Upravit
5056
30.5.25 22:07
@Keyllah píše: Více

Jo jo, fanatismus. Člověk respektujicí Boha = fanatik. S tím jsem v pohodě. Já si Boží přikázání podle sebe neupravuju tak, aby se mi to hodilo a mohla jsem si omluvit své hříchy. Kdo jsem, abych Bohem pohrdala a Jeho Slova nebrala vážně nebo je snad upravovala pro své neovladatelné touhy. Tohle je pokrytectví a ne láska k Bohu. Člověk, který Boha miluje, má v něj skutečnou víru a důvěřuje mu, tak ho také bude respektovat a ne se od Něj odvracet.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
30.5.25 22:24
@Yasmina21 píše: Více

Respekt k Bohu a víra nejsou totéž co slepá poslušnost určitému výkladu pravidel. Každý člověk je na své cestě a snaží se žít podle toho, co považuje za správné. Nikdo z nás není bezchybný a nikdo nemá právo soudit druhé. Skutečná láska k Bohu se může projevovat i hledáním pravdy, upřímností a snahou žít v souladu se svým svědomím. Ne vždy slepou poslušností. „Nesuďte, abyste nebyli souzeni.“ Odsuzovat druhé a tvrdit, že jen já mám pravdu, není projevem lásky ani víry, ale opravdu spíš fanatismu a nepochopení toho, co znamená skutečna laska. Jsi fanatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5106
30.5.25 22:31

@Lenka_Hal Svého bližního nemusím soudit, ale můžu vidět, že nejedná (podle mne) se zásadami, které přijal, a můžu to snad i vyjádřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
30.5.25 22:36
@Lenka_Hal píše: Více

krásné napsano

• Citovat
  • Upravit
5056
30.5.25 22:37
@Lenka_Hal píše: Více

Na začátku Nesuďme - Jsi fanatik na konci. :potlesk: :lol: Ach jo. Ok. Tak se vám holky křesťanky omlouvám, že jsem vám tu zkazila diskuzi desaterem a Bohem. Tohle jsem opravdu nečekala, že některé pohorší i toto. Holt každá máme svou víru, ale hlavně nezapomínat, že Bůh je láska a On nám všem (snad) odpustí. I to, co záměrně přehlížíme. Hlavně bez výčitek, že? ;) Kéž nás všechny Bůh vede cestou správnou. Amin.
Dobrou noc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
30.5.25 22:44

Ja te za to ale nesoudim, ciste definuju, tot vse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.25 23:16

Ale cizoložství není předmanželský sex, ne? To je smilstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5056
30.5.25 23:28
@Duše_jako_kaviár píše: Více

A není má odpověď jedno? Však to stejně nikoho nezajímá nebo aby náhodou nějakou křesťanku nepohoršilo, že si muslimská fanatička dovolí do křesťanské diskuze napsat význam Božího přikázání. :? :roll: - Předem se omlouvám, že na žadost opět poučuji. Raději to některé ani nečtěte, aby se vás to nedotklo. Je to přímo z křesťanského webu.

• Šesté přikázání (nesesmilníš) se tedy týká těch případů, kdy se sexuality používá mimo manželský vztah (nejen na rovině fyzické, ale taky úmyslů a myšlenek). Zahrnuje pohlavní aktivity sama se sebou. a s kýmkoli jiným než s manželem/manželkou.
  • Deváté přikázání (nebudeš žádostivý po manželce svého bližního) se týká narušení jiného manželství, tj. např. nevěry.)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.25 23:30

Proč pořád soudíš někoho, koho ani neznaš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5056
30.5.25 23:32
@Duše_jako_kaviár píše: Více

Já soudím? Soudil tady někdo jiný, ale já to nebyla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
30.5.25 23:47

@Yasmina21
Ježíš řekl: „‚Miluj Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí. ' To je první a největší přikázání. Druhé je mu podobné: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe. ' V těchto dvou přikázáních spočívá celý Zákon i Proroci.

Nic o smilnění (správný překlad je zcizoložení) tam není. Ježíš nám dal tyto dvě hlavní přikázání. Naštěstí my křesťané vnímáme Boha jako milosrdného a odpouštějícího. Nikoliv jako trestajícího. Toho trestajícího si s dovolením nechejte vy, muslimové.
My povětšinou věříme, že je správné žít podle desatera, ale také víme, že málokdo je dokonalý a my se můžeme o tu dokonalost snažit. Nicméně náš Bůh nikoho nezavrhne, neodsoudí ani nevyloučí ze své lásky jen proto, že někdo něco nedodržel. Proto se i přes to, že jsme hříšní a malí, pořád můžeme hrdě hlásit k tomu, že jsme křesťané.
Z toho tvého fanatismu jde trochu strach, ale tak je to tvoje volba a tvůj život. Nejhorší je stavit zákony nad člověka. Tohle je přesně to, proč přišel Ježíš na svět. Aby zbořil dogmata a zákony a na první místo postavil odpuštění a lásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5056
31.5.25 00:05

@bigl ,,Naštěstí my křesťané vnímáme Boha jako milosrdného a odpouštějícího. Nikoliv jako trestajícího. Toho trestajícího si s dovolením nechejte vy, muslimové."

Asi jsme každá četla jinou Bibli. Nebudu vám brát iluze a citovat jí tu (však číst Bibli je fanatismus, jak jsem se dozvěděla přímo od křesťanky). Vždyť já vám tu krásnou představu plnou beztrestné lásky přeji. :srdce:
Už sem nebudu přispívat. I kdyby měl člověk 100 důkazů, tak kdo chce, ten pravdu stejně popře. Je to ztráta času. :hug:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N0BLE
31.5.25 00:10

Bibli jsem četl a Bůh je v ní vykreslen jako trestající sadista, proti kterému je Putin neškodné dítě z pískoviště. Milosrdný, odpouštějící a nikoliv trestající je možná tak Bůh z leporela. :lol:

• Citovat
  • Upravit
590
31.5.25 05:15

@bigl nádherně napsáno. ❤️ Víte, v noci jsem o tom ještě přemýšlela, jak tohle někomu vysvětlit. A pokud je člověk s Bohem, dá mu vždycky odpověď.
Například přikázání nepokradeš. Představte si, že jste v Africe, máte děti a ty děti se svíjejí hladem a pláčou. Vy byste je nechali zemřít? Já bych pro ně jídlo klidně ukradla. Bůh nechce, aby nikdo na světě trpěl, i když to znamená porušit jeho přikázání. Bohužel na tomto světě žijeme bez Boha. A proto se zde dějí špatné věci. Né proto, že by Bůh chtěl někomu ubližovat, nebo trestat, špatné věci se dějí, protože už nežijeme s Bohem v ráji. Sami jsme se rozhodli, že to chceme zkusit bez něj. A on je láska, takže nás nemohl držet, musel nás pustit, i když věděl co nás tady čeká. Zkoušel nám dávat přikázání ale viděl, že lidé je nikdy nebudou schopni dodržovat. A tak obětoval sám sebe, aby nás přivedl zpět. Tak moc nás miluje, že za nás zemřel, protože jsme jeho děti a chce nás zpět všechny. A jediné, co pro to musíme udělat, je v něj věřit a být s ním. ❤️ Ježíš přišel, aby to pro nás už nebylo složité, aby jsme pochopili, co Bůh doopravdy chce. A to je láska. Na tom stojí křesťanství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová