Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kr202248 píše: Více
Tohle se tak smutně čte, přitom to na první pohled působí tak hezky. Tolik potiřečení a nakonec i pohrdání samotným Bohem. Věříš, že Bible je vůbec Boží Písmo? (Odpověz si sama).
Kéž tě Bůh vede správnou cestou.
Přesně tak. ❤️ A hlavně krása v křesťanství je ta, že Bůh věděl, že my lidé nejsme schopní dodržovat všechna tato nařízení. Bylo by to tak ideální, ale jsme jen lidé a už z naší podstaty to nedokážeme. A proto obětoval sám sebe, abychom tohle my už nemuseli řešit. Je to tak neskonalá a neskutečná láska, Bůh za nás už vlastně všechno udělal.
Někdo by mohl říct, super, takže můžu hřešit a vlastně mi bude odpuštěno pokud budu věřit v Boha. Není to tak. Pokud člověk opravdu je s Bohem, ví co má a co nemá dělat. Cítí to a Bůh ho vede a myslím si, že pokud má někdo Boha opravdu v srdci, ani nemůže udělat to, co by bylo proti Bohu, protože nechce. Každý člověk má tu cestu jinou, ale nejdůležitější je Boha skutečně najít. Nemyslím tím studováním, ale skutečně být s ním. Protože jen on nás dokáže zbavit strachu. Přeji všem tady v této diskuzi, aby Boha našli. Je to to nejvíc, co v životě můžeme dokázat. ❤️
@Anonymní píše: Více
Jsi velice rychlá. Dočítám a můj příspěvek je tento. Křesťanství má před islámem cca
6. století náskok. Když si to odečtete od roku 2000, co dostanete? Ano, středověk. Takže není se co divit fanatismu… ![]()
@Keyllah píše: Více
Píšu tak, jak jde diskuze a kdo na mě a s čím reaguje. I kdybych to napsala 1000×. ![]()
@Kr202248 „Já jsem vždycky místo studování radši byla s Bohem doopravdy. Mluvila jsem s ním,…“, ale křesťan nemůže přímo obcovat s Bohem, může tak činit jen skrze Ježíše Krista.
@Yasmina21 píše: Více
ne, omýláš dokola to stejné, stokrát po sobě, aby jsi ostatní přesvědčila nebo se sama utvrdila. Zničená diskuze a jsi zbytečně za fanatičku, se kterou se nedá diskutovat…ale ok, vizitka tvá a tvého náboženství, tak jestli chceš, aby bylo takto vnímáno, proč ne ![]()
@Yasmina21 já jsem teda pochopila, že jsi asi muslimka. To znamená, že nevěříš v Ježíše Krista?
Pokud by jsi v něj věřila, možná by ti moje odpověď dávala větší smysl. Bez toho je tahle diskuze opravdu zbytečná. Co není v srdci, jakoby nebylo. A mít něco v srdci a v hlavě je velký rozdíl. Já myslím, že asi víc nepomohu. Moc Ti přeju, aby jsi byla hlavně v životě šťastná, vůbec jsem to nemyslela jako nějaký útok na jiné náboženství, podle mě je víra v cokoli skvělý začátek a bez víry by nebylo nic.
Jen občas mi přijde, že lidé se snaží být dokonalí, ale my to prostě neumíme. To jen Bůh je dokonalý.
Všem přeji hezký večer a buďme s Bohem. ❤️
Tyhlety rigidní přístupy jako je @Luboš P mě trochu mrzí. Proč by člověk nemohl žít víru jako dialog s Bohem?
Nejdůležitější je Boha skutečně najít.S tím naprosto souhlasím a ne si z jeho Slov a přikázání dělat báchorky a zavírat před nimi oči.
To je skutečná víra a láska k Bohu.
@Kr202248 píše: Více
Samozřejmě, že v Ježíše věřím. Ano, jsem muslimka. Alhamdulillah.
Ano, vizitka mého náboženství, že jiní před tím svým zavírají oči. ![]()
vizitkou tvého náboženství jsi ty…no, asi dobře, aspon to ostatní vidí v přímém přenosu. Jak jsem psala, děláš mu medvědí službu…
@Anonymní píše: Více
Takže jsem si v slovníku cizích slov našel „rigidní“ a jeden z překladů je „stabilní“ a to beru. Proč by ustanovení Bible neměla být pro křesťany stabilní? Je potřeba slovo boží „modernizovat“? Pro mně jako ateistu není Bible autorita, to však neznamená, že například kradu, ne nekradu. A ne proto, že to Bible (Desatero) zakazuje, ale proto. že to považuji za špatné. A stejně tak posuzuji otázky sexu před manželstvím, Bible to považuje za hříšné a křesťané by se tím měli řídit.
Já své náboženství beru vážně a dokážu sama sobě a Bohu přiznat, že jsem zhřešila (v jakémkoli hříchu) a nemám potřebu si to 100× okecat, abych došla k závěru, že je to vlastně v pohodě a že Bůh s tím je určitě taky v pohodě, přestože daný čin sám zcela prokazatelně odsoudil. A v tom je mezi námi rozdíl - když už jste tedy začali s mým náboženstvím.
Kecy typu jsi fanatička, studování a respektování Písma je fanatismus… jsou akorát ukázkou toho na kolik je vaše víra v Boha skutečně silná, jelikož věřící, který Boha skutečně miluje a ctí by toto jinému věřícímu, který stejně tak Boha miluje a respektuje nikdy nenapsal. Ba naopak. Jeden druhého by si vážili. ![]()
přesně jak jsem si myslela a jak jsem psala
No nic, ztráta času, další zničená diskuze díky fanatismu…ale dobře pro nás ostatní.