mléčné kaše

10459
20.4.05 21:10

mléčné kaše

Ahoj maminy,
poradíte mi? Asi měsíc dávám Anetce (8 měs.) na noc kaši - rýžovou nemléčnou a bez cukru od HIPPu. Dnes jsem byla s malou v poradně a doktorka mi doporučila, abych jí jídelníček rozšířila i o kaše mléčné. Jejich nabídka na trhu je sice docela velká, ale jen na několika málo z nich je ve složení pokračovací mléčná kojenecká výživa , na většině je uvedeno sušené plnotučné nebo odtučněné mléko 8O . Proto jsem se na to dr. zeptala, ta byla mým dotazem sice dost překvapená, ale tvrdila mi, že pokud je kaše doporučována jako kojenecká (dětská) strava, v každém případě bude vyrobená z mléka kojeneckého. Tak jak to teda je :?: Nerada bych do malé ládovala neupravené kravské mléko :? :?
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
20.4.05 21:19

Ahoj,
jestli mas nejake obavy a pochybnosti, tak proc neudelas nemlecnou kasi z kojeneckeho mleka? ;)
My jime hypoalergenne takze delam nemlecnou kasi v Nutrilonu HA. Jinak si ale myslim, ze susene mleko v mlecnych kasich je vhodne pro kojence. Dobrou chut. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
20.4.05 21:28

Janat,
ale to já celou dobu dělám - tu rýžovou od HIPPu. Ale podle doktorky mám zkusit i jiné kaše, jen mě na nich zarazilo právě to rozdílné „mléčné“ složení. A jakou nemléčnou teda používáš Ty?
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
20.4.05 21:32

Ahoj,
kdyz si nejsi jista, nejake mlecne urcite najdes, my mame od Nutrilonu ryzovou a hruskovou a obe jsou z pokracovaciho mleka.
Pa
Lucka+Klarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
20.4.05 21:40

Vím, na ně jsem taky koukala, jenže v nich je přidaný cukr 8O
to už chci asi moc, co? :)
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
20.4.05 21:44

To je pravda, je v nich cukr a jsou pak na chut i hodne sladke. Ja jsem to porad dokola resila, nemlecne bez cukru kdyz kojim, takze koupit jeste vlastne UM na pripravu kase, no uz mi z toho sla hlava kolem.
Nakonec jsem se na to vykaslala.
Myslim ze Milupa nema pridavek cukru, ale kamoska rikala, ze chut byla taky dost sladka a z jakeho je mleka nevim.
Asi si nevyberes, ty mlecne maji cukr skoro vsechny.
Pa
 L+K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.4.05 22:03

Ahojky mamči, cukr nemá Milupa a Hamánek - tedy některé ano, ale ve věršině případů jsou bez cukru a je to tam napsané.
To mléko je v nich mlékem pokračovacím - na Nutrilonu a všech dětských mlécích je napsáno, že jsou vyrobeny z odtučněného nebo plnotučného mléka. I v kaších je mléko upraveno tak, aby miminku nevadilo.
S pozdravem Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
20.4.05 22:09

Milupa je z kojeneckého mléka, ale bez přídavku cukru je snad jen banánová. Tu jsem zkusila dneska a Anetce chutnala. Jenže - úplně se to bojím napsat, jsem asi šíleně náročná :lol: :oops: - zase má děsný dávkování - krabici budeme mít tak na čtyři večeře 8O 8O
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
20.4.05 22:13

Sonko díky, jdu do Hamánka! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.4.05 22:19

Tak jsem se te´d koukala na

www.hame.cz/index.php?…

a všechny kaše od Hamánka jsou bez přídavku sacharózy. :wink:

Ať chutnají.

Soňka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.4.05 22:21

Mam pocit, ze od HIPPu Ovesna kase s ovocem je bez cukru a pritom chutove dobra. Teda je to bez zaruky, kasi mame maximalne 1× mesicne k veceri :-)
Jinak my vecerivaly kase na stridacku nejvice od Hippu, Hami, Nutrilon a Milupu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.4.05 22:54

Já ty slazené kaše míchám napůl s kaší Otesánek ze zdravé výživy. Myslím, že je pohanková, rýžová a ještě nějaká. Nechci malého (11 měsíců ) zvykat na sladké.
 Julda

• Citovat
  • Upravit
3596
21.4.05 00:40

Ahoj Silvie,

já tedy nevím, jaké rozdíly vidí Tvoje lékařka mezi nemléčnou kaší, kterou děláš z mléka nebo rovnou mléčnou. Já jsem malé dělala kaše z hypoalergenního mléka, hodně kukuřičné, pohankové a rýžové, nejčastěji kupované ve zdravé výživě, protože v lékárně mi to přišlo nehorázně drahé a navíc nám ani jedné nechutnaly. Dochucovala jsem glukopurem a domácím ovocem, po 1. roce i domácím kompotem (skoro nedávám cukr).

Jana a Karolínka (skoro 26 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.4.05 08:51

Ahoj Anette,
to jsem nepochopila :) , ja myslela zes delala nemlecnou kasi do vody s ovocem, protoze ja taky nechapu jaky rozdil vidi tva Dr. mezi nemlecnou kasi z kojeneckeho mleka a mlecnou kasi? Podle meho nazoru to je jedno.
My pouzivame nemlecne kase -Hamanek, Sunarka ryzova, ryzova krupicka od Nestle- do tech pridavam i ovoce k dochuceni, a kdyz specham tak davam kasi Hami ryzova s banany, nebo s jablkem ty jsou teda ale slazene (taky mu o poznani vic chutnaji:( ). Jak uz jsem psala delam je z HA Nutrilonu. Pristi tyden zkusim uz dat jogurt a potom je budu delat z normalniho Nutrilonu, dokud je nespotrebuju, potom mozna vyzkousim i nejakou mlecnou kasi ale jenom proto, ze je rychlejsi priprava, jinak nam ty nemlecne uplne vyhovuji. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
21.4.05 09:23

Ahoj holky,

Milupu jsem koupila i hruškovou a dokonce jsem viděla i nějakou s mrkví, ale už si to přesně nepamatuju. U nás ji mají ale jen v Droxi.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky