Přilepšení k mateřské

17
20.4.05 16:36

Přilepšení k mateřské

Ahoj lidičky,
zajímalo by mě, jak řešíte finance při mateřské. Chodíte do práce na plný nebo částečný úvazek (jde vůbec sehnat práci na část. úv. na malém městě?) nebo děláte načerno nebo příležitostné brigády? Od července budu brát rodičovský příspěvek, to znamená mínus deset tisíc z rodinného rozpočtu. Už teď jsem z toho na nervy. Pořád přemýšlím, co dělat. Třeba mě někdo inspiruje.
Máte zkušenosti s prací na doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
460
20.4.05 16:59

Ahoj,
dokud jsem kojila, museli jsme to prostě nějak přežít. Teď chodím na záskoky za dovolené a nemocné, ale to si spíš chodím odpočnout než vydělávat a za chvíli budu mít zase po odpočinku, protože čekáme další.
Manža si naštěstí našel lépe placené zaměstnání a k tomu ještě pracuje soukromě jako vedlejšák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
20.4.05 20:13

Ahojky
ono taky zalezi, jestli mas hlidani nebo ne, ja jsem mela nabidku na slusnou praci, mohla jsem si vzit mimi sebou do kancelare, bohuzel to proste nejde s ditetem, ktere zacila lezt a posleze chodit, neco udelat, aniz byste ho porad okrikovali nebo davali do ohradky…
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.4.05 20:25

Ahoj. Ja mam kupodivu super pracicku. Uz mesic po porodu jsem doucovala anglictinu. Muzu si presne rict kdy a z tydne na tyden se domlouvat podle toho jak se mi to hodi. Jsou z toho slusne penizky a je to vzdycky jen hodinka. Chtela jsem to konecne po trech letech delat legalne, ale ceske zakony jsou docela mizerne, takze by se mi to vubec nevyplatilo. Shanela jsem i jinou praci na doma. Bohuzel bez sance.
Terik a Charlie 4,5 m

• Citovat
  • Upravit
10459
20.4.05 21:37

Hmmm, tak anglicky já neumím :( Ale taky to budu muset nějak řešit, splácíme hypotéku na byt, ta schramstne celý manželův plat, takže žijem fakt jen z mé mateřské :( :( V zaměstnání mi bohužel vstříc nevyšli, i když bych mohla docela dobře pracovat doma (redakční práce). Občas napíšu nějaký příspěvek do časopisů nebo mi uveřejní fotografie, za to nějaká koruna je…jo a ještě mě napadlo večerní hlídání dětí za úplatek :idea: (mám jich za celý den málo :lol: :lol:)
Silvie+Anetka 8 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.4.05 07:36

My to máíme řešené tak,že manža dělá „dlouhý-krátký“týden a v těch volných dnech já chodím do práce-dělám mzdovku a šéfové i mě to takhle vyhovuje.Je pravda,že na malém městě to bude asi horší.Nicméně někde se něco sehnat dá-kamarádka si našla na menším městě v neděli dopoledne úklid kanceláří.Já před mateřskou doučovala soukromě němčinu a hodilo mi to skoro 5000 za měsíc.Do práce jsem musela tak jako ty-po tom,co mi spadla max mateřská na rodičák a vzhledem k tomu,že poplatky všeho dělají 35tis a my vyděláme 28,je to náročné.Ale až skončí leasing a půjčky/které jsme si vzali než jsme zjistili,že budeme mít fazolku :roll: /,tak pak to bude bájo :P
 Lisa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí