Mléko a kojení po porodu

6.3.24 16:33

Mléko a kojení po porodu

Ahoj,
už dlouho se na to chci zeptat, ale vždy na kurzu na to zapomenu :-D
Když budu mimčo po porodu přikládat k prsu a mléko bude téci pomalu. Jak poznám, že to mléko začíná teci a mimčo bude nakojené, když to nebude vidět. Mléko přeci hned tolik neteče, tak mě zajímá, jak to na mimču poznám, že necumlá na prázdno.
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
6.3.24 16:35

Bude pravidelně polykat :) tak jsem poznala já, ze mi konečně naskocila laktace - po 4 dnech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
6.3.24 16:44

Já jsem i cítila, že saje, takový jako podtlak nebo jak to říct. Když jen cumlá, tak udělá jen tak pusinkou trošku pocumlá a nic a pak zase. Ono i při tom cumlání teče trochu mléko, takže jednou za čas také polkne, ale určitě ne s takovou frekvencí jako když pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11089
6.3.24 17:00

Poznáš, neboj. Mně se u obou kluků rozjela laktace pořádně 4. den po porodu, to bylo mliko všude. A bylo poznat, když pili a polykali. Většinou u toho pak usnuli a odpadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.3.24 17:03

@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 Nepoznáš, prostě když je mimčo nespokojené, dáš prso. Když je spokojené, samo se pustí. Kojení si řídí to miminko, ne máma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
6.3.24 17:11

V porodnici se mimina váží pred a po kojení. Rozdíl je to množství, kolik vypijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.24 17:50

Poznáš to, slyšíš, jak dítě polyká a cítíš, že mléko tahá, je to takový hřejivý zvláštní pocit. Nicméně je to jedno - po porodu platí, že dokud je na prsu, nech ho tam. Když se pustí, má dost nebo usnulo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
6.3.24 17:52
@Kriss Tina píše:
V porodnici se mimina váží pred a po kojení. Rozdíl je to množství, kolik vypijou.

už ne. Dcera ted byla v porodnici a vážilo se jen ráno při vizitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.3.24 17:56

@vokishka v krci to nedělali asi před sedmi lety, ale v nymburku ano. Asi místo od místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.24 17:57
@Kriss Tina píše:

Vážení před a po kojení je jedna z nejšílenějších věcí. Také jsem to dělala s prvorozeným, rozhodila mě silná žloutenka, extrémně spavé dítě co brutálně klesá na váze a hospitalizace s infekcí systému 6. den života. Trvalo mi pak celé šestinedělí se tohoto zlozvyku zbavit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.24 18:01
@Tichošlápek píše:
@vokishka v krci to nedělali asi před sedmi lety, ale v nymburku ano. Asi místo od místa

Přesně. Rodila jsem v Krči 9 let zpět a vážili jen jednou denně, aby bylo vidět, zda už nabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11089
6.3.24 18:56

@vokishka nekde se to dělá stále..vážila jsem pred skoro 8 lety, loni a vím, že se v te porodnici váží i teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
6.3.24 19:25
@vokishka píše:
už ne. Dcera ted byla v porodnici a vážilo se jen ráno při vizitě.

U nás jo, segra rodila teď v zimě a dela se to porad. Možná ne teda všude no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
7.3.24 09:59
@citlivaduse píše:
@vokishka nekde se to dělá stále..vážila jsem pred skoro 8 lety, loni a vím, že se v te porodnici váží i teď..

Mozna se to dela
Kdo chce zvazi kdo nechce nevazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí