Mléko po ukončení kojení

13.6.12 08:44

Mléko po ukončení kojení

Ahoj maminky, prosím o radu pro mojí známou. Má 11 měsíční holčičku a už chce přestat kojit. Přechází se po ukončení kojení na UM? Podělte se s vašimi zkušenostmi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65341
13.6.12 08:45

Já přestala kolem 10. měsíce…sám se mi odstavil a začal se Sunarem…
ten měl asi do roka a půl, pak už nechtěl ani to…
a do ted mi mlíko nepije žádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
13.6.12 08:47

@boleslavačka Teoreticky ano, prakticky dost často takhle stará dítka UM nechtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
13.6.12 08:53

Já přestala kojit v roce a malej krásně přešel na sunar, hezky po něm začal spinkat, tak mě to dost vysvobodilo :-) Děti by měly do tří let vypít min. půl litru mlíka denně, ale jak se tady už psalo, některý děti to prostě nechcou. Tak se musí dodávat vápník jinak, ale to naštěstí řešit nemusím, tak ani nevím co se těm dětem dává, aby ten vápník měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
13.6.12 08:54

V roce jsem taky ukončila kojení a po vyzkoušení asi 3 druhů mlík se chytla až na sladký sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.6.12 08:55

To zalezi jen na tom diteti co bude chtit dal…me mala od cca roka odmitala jakykoliv mliko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.12 08:55

Já mám 13 m, a přestávám kojit, občas zkusím UM, ale moc nechce, jenom cucne, snažim se jí hodně dávat jogurty a tvarohy. Zkusím jí dávat obyčejné kravské mléko, mimochodem, když jsem jí zkusila dát do lahvičky Mlíčko s kaší kakaové sladké od Hami, tak smlsla 2 lahvičky! Takže pít umí, ale UM jí nechutná.

• Citovat
  • Upravit
9454
13.6.12 08:56

@dagmarkav jogurty, syry, kase, atd atd zalezi zas jen na tom co dite chce…jinak vapnik je obsazen i v jinych nemlecnych potravinach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
13.6.12 08:59

No jo, ale kravské mlíko by ještě neměly. Někdo říká do dvou někdo do tří let. Ale znám taky maminu, která dává mlíko od půl roku :P Na druhou stranu mám taky kamarádku, která po UM myslím to byl nutrilon, skončili ve špitále s alergickou reakcí a zjistili alergii na mléčnou bílkovinu. Takž musí kontrolovat každou kravinu, protože všude je napsaný - může obsahovat stopy mléka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
13.6.12 09:00

@mikitaa
:mrgreen: :P to je jasný, já jsem pako :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.6.12 09:01

@dagmarkav ja tedy koho znam tak dava normalni mleko cca od roku…UM do tri let je hlavne vyborny reklamni tah vyrobcu UM…oni to UM taky nedelaji z lidskyho mlika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
13.6.12 09:02

@dagmarkav Ono, co jiného je UM než sušené kravské mlíko do kterého jsou přidány nějaké vitamíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.12 09:03

Já si myslím, že normální mléko je rozhodně přirozenější než umělé (už ten název:-D), já ho teda zkusím a uvidím, jestli jí třeba nebude bolet bříško.

• Citovat
  • Upravit
481
13.6.12 09:05

Jen tak na pití? nijak neupravený???
Um je jasný, že je z kravskýho mlíka, ale je to nějak jistě upravený.
Ale hlavně je na každým co uzná za vhodný a děcku dá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.12 09:06

Zkusím převařit a potom normální plnotučný, moje kamarádky to tak taky od roka dělají a děti jsou spokojené.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová