Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Adriana84 Kostkový cukr koupil můj manžel moji mamce k svátku
rodina bouchla smichy
@Havlova no to je úžasný tip, dekuju! Ja ho doteď kupovala
@Ou píše:
Evropská civilizace je desítky tisíc let postavená na tom, že se chová skot a pije se mléko a jí se mléčné výrobky.Pokud tvůj syn netrpá alergii, tak není důvod věřit prodejcům zázračnho zdraví, že mléko je špatné.
Ne - nezatěžuje organismus. Stejně jako lepek není jed, cukr nejí jed a člověk na něm neni závislý, sachardy nejsou životně nebezlečné a dokonce ani tuky ne.
A ne. mléko v EU není plné antibiotik, nebo růstových hormonů. Ne, není to obecně prozánětlivá potravina. CO to konkrétně znamená prozánětlivá potravina a jak konkrétně to ten zánět dělá? Teda kromě toho že to někde napsal nějaký prodejce další zázračné diety? Ano - pokud člověk nemá enzymy na štěpení laktozy a nebo trpí autoimnitní poruchou - tedy alergií, tak to je problém. Ale to není automatické a pro všechny a hlavně to nevyvolá konzumace mléka.Náhražková mléka jsou drahá a výživově mizerná. Pokud bys na ně tak jako tak chtěla přejít, tak se nauč dělat ovesné mléko doma, to je na poměr cena/chuť/složitost přípravy asi nepřijatelnější.
Jedinné s čím je s kravským mlékem jsou podmínky ve kterých jsou krávy chované a případně enviromentální zátěž na chov skotu. Ale to nebude to co ti bude vadit, že?
Příspěvek upraven 26.11.22 v 11:00
V evropske civilizaci se sice chova skot (a fakt ne desetitisice let
), ale to mleko bylo cerstve a nijak nezpracovane.
Nemuzes to srovnavat s dnesnim vysoce zpracovanym „mlekem“, ani se to neda takhle obecne rict, kdyz kazdy mame traveni jine a nekomu mleko fakt nedela dobre.
@Anonymní píše:
Cože? Moje dcera na svou hubenost měla sunar do 6 let a nic ji nezatížilo, i na té krabici psali, že to je pro děti do 6 let. To teda netuším, odkud čerpáš info. UM spíše zatěžuje peněženku.
Tak zase co píší na krabici se sunarem bych taky jako běžnou minci nebrala. UM je to jen marketingový tah na maminky a velmi předražené sušené mléko. ![]()
@Svistice píše:
Tak zase co píší na krabici se sunarem bych taky jako běžnou minci nebrala. UM je to jen marketingový tah na maminky a velmi předražené sušené mléko.
Já to měla zkonzultováno s detskou Mudr. a od ní i doporučeno
@Anonymní píše:
Já to měla zkonzultováno s detskou Mudr. a od ní i doporučeno
Spis to bylo mysleno tak, ze kdybys smichala normalni susene mleko s cukrem, melo by to uplne stejny efekt
.
Sama jsem pila sunar před spaním ještě v první třídě
A žádné následky to na mě nezanechalo. Někdy si dám hrnek mléka i teď v dospělosti, třeba ho mam spojený s palacinkami. Klukovi je skoro 12 a mléko nebo kakao má téměř každý den. Pokud to dítěti nevadí, tak na tom nevidím nic špatného.
Problém bych v tom viděla, kdyby měl alergii. Můj syn má laktozovou intoleranci a fakt mu klasicky mleko nedela dobře. Ale pije ve velkým bezlaktozovy, a můj 3 letej má ještě 3× denně BEBU z lahvicky. Někdy si i vyžádá mléko místo jídla. Říká se, že děti vi moc dobře, co potřebuji a to si i intuitivně žádají. Možná má teď vyšší potřebu vápníku. ![]()
Tak mu ho dej. Co je špatného na pití mléka? Já ho piji denně.
@Švédka87 píše:
Tak mu ho dej. Co je špatného na pití mléka? Já ho piji denně.
Já právě dopila svůj večerní hrneček horkého mléka.
Vnučka 4roky pije pouze mléko. Dřív sem tam uzobla z jidla dala si polévku nebo brambůrky. Od te doby co začala chodit do školky a nutili je tam snist aspoň dvě lžičky a když neochutnala tak musela sedet u stolu sama a většinou plakala.Tak že teď odmítá úplně vše kromě mléka. Jsme z toho nešťastné.