Mljet - rady a zkušenosti

7250
30.7.14 13:25

Mljet- rady a zkušeno

Ahojky, jdu pro radu. Chystáme se na konci srpna na dovolenou do Chorvatska, konkrétně Orebič na poloostrově Pelješac. Plánujeme výlety a napadlo nás, jet se podívat na náro. park Mljet. Chtěla jsem se zeptat, kdo tam byl, jestli se dá dojet autem, zaparkovat a potom na park nějakou lodičkou, nebo jak to je. Nikde jsem nenašla info. budeme sebou mít rok a půl starou dcerku, tak jestli se to dá kočárkem, nabo raději krosničku na záda. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
290
30.7.14 14:07

Parkoviště placené kousek od jezer. S kočárkem bez problémů, je tam asfalt… Lodičky na pronájem, jezdí tam i malinkej parník na klášter uprostřed jezera. Překrásné místo, nádherná voda, podvodní život, klid a zapadlý restaurace místních s vyhlášenýma slávkama vylovenýma před tvýma očima z jezera! Na Mljet nedám dopustit, byla jsem tam myslím už 7× a patří mezi má Top místa na světě ( a to jsem už něco projezdila). Užijte si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
30.7.14 14:31

@elnido a nemáš prosím tušení jaké jsou ceny, je lepší tam mít kuny? Na jak dlouho je zhruba procházka a dá se tam i koupat? Je to s dětma (7, 5 a 1 1/2 roku) na celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
30.7.14 14:47

Platili jsme vzdy eurem. Vstup do parku se platí, ceny uz si nepamatuju, dá se projít i bez placení ( prostě se u budky se vstupenkama nezastavíš, ale projdeš), ale já jsem zastáncem poctivosti:-), platila jsem vzdy. Procházka okolo obou jezer klidně celej den zabere, nekoupat se by byl hřích, může se všude. Temer cela cesta je pod korunama stromu, takze se da jit i v poledne, ikdyz s horkem pocitejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
30.7.14 16:09

S parkováním žádný problém. Ceny už si taky nepamatuju, tak to asi nebylo žádný drama :) jen na výlet lodí k tomu klášteru uprostřed jezera doporučuju na dceru krosničku, to na kočár neni. Každopádně klášter stojí za to, NP jsem asi nedokázala ocenit, nepřišlo mi to nic extra, ale aspoň stromy dělají příjemný stín :) Koupání bylo moc fajn. Hezký výlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
30.7.14 16:10

A výlet je to určitě celodenní, doprava trajektem na Mljet nějaký čas zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
30.7.14 21:01

Holky, díky za radu. Přemýšlíme, jestli by to malá zvládla i bez kočárku, je zvyklá dost chodit, ale asi to bude lepší i na to polední spaní, aby se v klidu vyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
30.7.14 23:04

Já si myslím, že auto tam rozhodně nepotřebujete. Pokud si autem zajedete do Žuljany, odtud ezdí člun s kapitánem, který mluví zdatně česky. Cena je 100KN za dospělého, dítě do 12let za polovinu. Jezdí se v 9.hod. ráno, na Mljetu jste v 10.hod. a odjezd zpět je v 16.hod., v 17.hod. jste zpátky. Je to rozhodně levnější, než trajektem z Orebiče. Do Žuljany je to z Orebiče cca. 40min. cesty. Jede se do přístavu Pomena na Mljetu, je to 10min. pěšky přes kopec k jezerům. Máte pro sebe 6hod. volného času, je tam spousta restaurací, můžete se najíst, zaplavat si, zašnorchlovat…vstup do parku je pro dospělého 100KN, děti do 6 let mají volný vstup. Pokud byste chtěli více info nebo měli zájem, koukněte na www.zuljana-lopin.com .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
31.7.14 12:42

@Minch takže zaplatíme cestu tam 100kn, pak zase zpátky a ještě vstup 100kn do parku? Chápu to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
31.7.14 13:01

Nene, 100KN je cena jízdenky na loď tam i zpět pro jednu osobu. A vstup do parku je taky 100KN za osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
31.7.14 15:42

Aha, a nějaká jiná cesta tam nevede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
31.7.14 19:07
@nataluska píše: