Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Maja25 píše:
@Kacenka1987 co dětská nemoc dokáže udělat s dospělým člověkem. Já si myslím, že u všeho bude to negativní, ale pokud by to bylo tak nebezpečné, tak by to určitě zakázali. Nebo se zkus zeptat doktora a podle toho se rozhodni.
promiň, ale tohle je fakt názor jak noha!!!
nikdy nemůžeš vědět jak bude kdo reagovat na očkování! a možná tě to udiví očkování prostě nebezpečné je! to je fakt. před více než 10 lety jsem absolvovala očkování, které je na trhu běžně dostupné. po druhé dávce jsem měla tak silnou alergickou reakci, že mě málem stála život. dlouhodobá hospitalizace a i po tak dlouhé době od očkování se neustále potýkám s následky a je velmi pravděpodobné, že to je doživotně. očkovaná jsem byla v 16 letech! takže prakticky zbytek života budu držet jaterní dietu, játra mám poškozená takže se zvyšuje riziko rakoviny, oslabená imunita atd.
ano anafylaxe je velmi vzácný nežádoucí účinek a já prostě vyhrála blbou loterii. taky jsem si myslela, že je to blbost a MĚ se to stát nikdy nemůže, takže si nech laskavě soudy, o tom že tazatelčino dítě rekci mít určitě nebude, od cesty!
V případe zdobrovolnení očkování v ČR, dojde k uklidnění situace kolem teto problematiky, maminky se přestanou bát nechat očkovat později, nebo vůbec neockovat. Uklidni se i situace kolem nemocí, protože vse se vlastně točí kolem primární buněčné imunitě. Jak ji posílit a umět udržet. Imunita se také posiluje různými onemocněními ve správnou dobu. Ockovaní vytváří umělou imunitu na úkor buněčné primární. Uměla imunita ochrání proti nemocem z vakcíny a co ty ostatní nemoce? Těch bude určitě více než devět. Stačí jediné, vědet, jak budovat a udržovat buněčnou primární imunitu. Proc se toto maminky od pediatru nedoví? Proc to ani sami pediatři neřeší? Je tu něco špatně. My se tu dohadujeme o nemocech, o ockovanich, o údajné prospěšnosti těchto chemikálií (jsem přesvědčena, že byste se i báli těch 0,5 ml vypít, co vstrikuji dětem a všem lidem do tela), o nežádoucích účincích, o kolektivní imunite (podle mě je to normalní vydírání těch, kteří z očkování mají prospěch) a jinem s tímto souvisejícím. Ale podstata problému je jinde. A to V PRIMÁRNÍ BUNĚČNÉ IMUNITĚ. Pokud chceme nemoci zvládnout, musíme znat mechanizmy budování přirozené imunity. Proc to nevíme? Proc je tak těžké najít funkcni informace o tomto? Řeknete: no, to je složitá věc. Já na to: ano, ale proc je to v případe očkování jinak? Imunita je složitá věc, ale očkování je převážně prospěšné? Jak mám tomu věřit, když se u lékaře nedovím, jak dítěti vybudovat dobrou primární imunitu? Problém zdravi a nemoci je uměle přesměrován k VAKCINACI.
@Maja25 píše:
@Kacenka1987 No já bych to taky nečetla.Ono já teda ani nečtu příbalový leták k lékům. Přečtu Si, jak to brát a S čím Se to nesmí kombinovat a to je vše. Nežádoucí účinky nikdy nečtu, jelikož vím, že bych si je pak vsugerovala. Chápu, že člověk má strach. Ale myslím si, že je lepší děti naočkovat, než čekat, až to chytnou jako velký a to je pak mela. Jak jsem to viděla ve škole, tak jsem koukala, co dětská nemoc dokáže udělat s dospělým člověkem. Já si myslím, že u všeho bude to negativní, ale pokud by to bylo tak nebezpečné, tak by to určitě zakázali. Nebo se zkus zeptat doktora a podle toho se rozhodni.
A proto mnoho maminek chcet toto očkování (MMR vakcína) odsunout do „předpuberty“, tedy naočkovat děti, až když tyto nemoci nechytnou
. Mezi náma, jak to, že jste měli ve třídě tolik příušnic, když jste byli očkovaní??? Asi ty protilátky moc dlouho nevydrží. Takže je k tomu hnědému očkovat v 15-ti měsících, aby to pak chytali starší lidi
. A ty maminky, které chcou toto očkování odložit jsou „trestány“, např. nepřijetím dítěte do Mš, celý systém je nastavený špatně
A já se přiznám, že příbalové informace čtu a to u všech léků (to si potom nemusíš dát přece dohromady, že jde o NÚ, asi tak jako naši lékaři s očkováním
)
Příspěvek upraven 21.04.13 v 22:07
@MarieP píše:
to si potom nemusíš dát přece dohromady, že jde o NÚ, asi tak jako naši lékaři s očkováním
tak tohle bych si dala zarámovat
fakt si mě rozesmála ![]()
@paola white,
já si totiž pořád říkala „jak je možné, že nevidí tu spojitost“
a oni tu zbytečnost ani nečtou
…A pak to vypadá tak : „už jsem vám říkal, tak jako těm 300 před váma, že s očkováním to prostě souviset nemůže“
![]()
@MarieP a hlavně nečtěte příbalové letáky!!!
a HLAVNĚ a to je nejdůležitější!! NEČERPEJTE informace z internetu a z diskuzí!!bože chraň!!! ![]()
Holky my mame 4× hexu a 4× synflorix
ALe co se nam stalo, nevim jake to bylo ockovani, ale u doktorky se menila sestra byla opravdu prijemna jak nevim co
naockovala nas, a ja si vse psala do kalendare, teda skoro vse ![]()
pote nam rekla doktorka ze mame prijit na ockovani a ja ji rikam ale vzdyt jsem byli, a ona si v klidu rekne no to ockovani nebylo, zdrejme zkousela sestru, ale tpo se mi teda vubec nelibilo
Co se muze stat pokud by dostal o jednu davku vic?
@LucieŘ píše:
ALe co se nam stalo, nevim jake to bylo ockovani, ale u doktorky se menila sestra byla opravdu prijemna jak nevim conaockovala nas, a ja si vse psala do kalendare, teda skoro vse
pote nam rekla doktorka ze mame prijit na ockovani a ja ji rikam ale vzdyt jsem byli, a ona si v klidu rekne no to ockovani nebylo, zdrejme zkousela sestru, ale tpo se mi teda vubec nelibiloCo se muze stat pokud by dostal o jednu davku vic?
No v kazdym, pripade je lepsi o davku min, nez vic. Zvlast, pokud uz to byla davka 4. Ockuje se i ve schematu 2+1, teda tridavkovym, na ucinnosti to nic nemeni. Dalsi davku uz bych nedala a udelala pekny bengal!
@LucieŘ tak snad to máš v očkováku ne?
já bych teda nešla… nebo možná myslela, že máte přijít na Priorix
@LucieŘ píše:
ALe co se nam stalo, nevim jake to bylo ockovani, ale u doktorky se menila sestra byla opravdu prijemna jak nevim conaockovala nas, a ja si vse psala do kalendare, teda skoro vse
pote nam rekla doktorka ze mame prijit na ockovani a ja ji rikam ale vzdyt jsem byli, a ona si v klidu rekne no to ockovani nebylo, zdrejme zkousela sestru, ale tpo se mi teda vubec nelibiloCo se muze stat pokud by dostal o jednu davku vic?
, tak se zeptej co to tedy v té injekci bylo
To by mne zajímalo co ti lupla do dítěte
a v očkováku nic nemáš? Snad to musí mít alespoň v kartě. Zavolala bych tam (zašla)a chtěla vysvětlení. Další dávku bych nedávala a pokud by na tom Dr. trvala, tak já bych trvala na stanovení protilátek (pak bych se rozhodla). Jse opravdu pozvaní na přeočkování Hexou? Nejde o jiné očkování? V 15-ti měsících se začíná očkovat MMR vakcínou (tu bych odložila minimálně po druhém roce věku). Pak napiš jak jsi dopadla, jsem zvědavá. Držím palce ![]()
Holky to uz je dyl, to se ockovalo hexou a synflorixem, ja se ji na to zeptala kdyz mi rekla ze mame mit jeste ockovani, tak rikam ale vzdyt jsme na ockovani byli, a ona mi rekla ze to ockovani nebylo, ze to byla jen ta voda co se tim redi :
![]()
Do ockovaciho prukazu nam prave nic nepsala…
ale normalne tam mame 4× hexa a 4× synflorix
Ted nas ceka ockovai MMR ale odkladam co se da
@LucieŘ píše:
Holky to uz je dyl, to se ockovalo hexou a synflorixem, ja se ji na to zeptala kdyz mi rekla ze mame mit jeste ockovani, tak rikam ale vzdyt jsme na ockovani byli, a ona mi rekla ze to ockovani nebylo, ze to byla jen ta voda co se tim redi :![]()
Coze??? Jak voda?
To chces rict, ze ji pichli jen tak pro srandu kralikum??? Co je to za blbost?
Jestli je to vazne tak, jak pises, tak bych tu dr. rozcupovala na kusy. To snad nemuze myslet vazne! Navic nechapu, jak muzete mi ty 4 davky zapsany, kdyz na poslenim nic nepsala… Dala tam pokazdy tu nalepku z lahvicky?
@LucieŘ píše:
Holky to uz je dyl, to se ockovalo hexou a synflorixem, ja se ji na to zeptala kdyz mi rekla ze mame mit jeste ockovani, tak rikam ale vzdyt jsme na ockovani byli, a ona mi rekla ze to ockovani nebylo, ze to byla jen ta voda co se tim redi :![]()
to si delas prdel, ze jo?? Z jakyho duvodu by mu strikala jen tu vodu?
@asha píše:
Coze??? Jak voda?To chces rict, ze ji pichli jen tak pro srandu kralikum??? Co je to za blbost?
Jestli je to vazne tak, jak pises, tak bych tu dr. rozcupovala na kusy. To snad nemuze myslet vazne! Navic nechapu, jak muzete mi ty 4 davky zapsany, kdyz na poslenim nic nepsala… Dala tam pokazdy tu nalepku z lahvicky?
ja bych ji hlavne hnala pred lekarskou komoru pokud by to nevysvetlila