Očkování MMR - dát či nedát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
5.10.12 11:07

@kaštinka, jo taky mě to napadlo, ale v této dikusi je již několikrát zmíněno, že monovakcíny na příušnice a zarděnky nejsou :nevim:, proto se ptám co tím přesně myslí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
5.10.12 14:06

No, někdy diskutující nečtou všechno, proste se ptají.
Z mého ockovaku jen pro srovnaní: TBC (BCG) v peti dnech zivota (dve imunolog. zkoušky)
Prave neštovice: v roce
Zaskrt tetanus davivy kašel: ve 2, 4, 10 měsících (dohromady bylo od narozeni v roce 76 do roku 84 šest dávek)
Poliomelitis (obrna): v 7, 8 měsících (dohromady šest dávek do roku 89)
Morbilis (spalnicky): ve 14 mesicich
Rubeola (zardenky): ve 12 letech
Samostatný tetanus: jedna dávka ve 14 letech
A to je z povinného z dob komunismu očkování povinného vše.

• Citovat
  • Upravit
1165
20.4.13 21:26

Ahoj Holky, nevím co se se mnou děje… Vždycky jsem byla pro očkování, ale teď už nevím čemu věřit. Našla jsem jen ta náhodou že MMR vakcína může způsobit autismus a spoustu různého. Na druhou stranu se těchto nemocí bojím. Malá má za sebou povinná očkování a ve čtvrtek máme jít na druhou dávku toho MMR, tak nevím zda to odložit a na jak mohu dlouho a nebo když první dávka byla úplně ok, zda to mám ještě nechat??? Chjoooo jsem už z toho fakt vyřízená :oops: :oops: :oops: :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anita2
20.4.13 21:32
@Kacenka1987 píše:
Ahoj Holky, nevím co se se mnou děje… Vždycky jsem byla pro očkování, ale teď už nevím čemu věřit. Našla jsem jen ta náhodou že MMR vakcína může způsobit autismus a spoustu různého. Na druhou stranu se těchto nemocí bojím. Malá má za sebou povinná očkování a ve čtvrtek máme jít na druhou dávku toho MMR, tak nevím zda to odložit a na jak mohu dlouho a nebo když první dávka byla úplně ok, zda to mám ještě nechat??? Chjoooo jsem už z toho fakt vyřízená :oops: :oops: :oops: :,( :,(

Ahojda, to musíš zvážit sama. Osobně bych MMR nedala :( Ani jednu dávku. Pro dítě je to neuvěřitelná zátěž, 100%ochrana to stejně není - naopak tím dítě nezískává přirozenou imunitu a zrovna u těchto nemocí není moc čeho se bát.. Ale jak říkám, to je jen můj názor, ty se musíš rozhodnout podle svého citu.. Tak ať se daří! :D

• Citovat
  • Upravit
1165
20.4.13 21:37

Jj, víš je to hrozně těžké já jsem třeba měla příušnice…

Jen teď řeším, zda nevadí, že první dávka byla v 1,5 roce a druhá třeba o rok později? Nebo když neměla reakce a má 27 m zda by to také mělo být ok? a co říct doktorce? ježiš to je situace :-///

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
20.4.13 21:44

@Maja25 jj já jsem také právě spíš pro očkování, ale trochu jsem se teď zalekla (asi jak jsem těhotná :-)) číst si o právě nechci, stačil mi jeden článěk o tom že to může spustit autismus a jsem hotová jako :roll: Ovšem víš jak, všechno je to úplně na houbec, ty články a reakce maminek jsou někdy dost přehnané, nebo naopak každý doktor Ti řekne něco jiného a kroutí hlavou, že nad tím člověk vůbec uvažuje něco neočkovat… fakt hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 21:45

@Kacenka1987 na Slovensku (a ve většině evropských zemích) se očkuje pouze jedna dávka MMR. druhá se dává v 11 letech. očkování chrání (pokud vůbec) maximálně 10-15 let takže ve chvíli kdy začnou být tyto nemoci pro dítě opravdu nebezpečné při českém očkovacím kalendáři už vakcína nefunguje… takže bych klidně druhou dávku odložila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 21:47
(asi jak jsem těhotná :-))

tak těhotná bych neočkovala vůbec!!! jedná se o živou vakcínu a dítě postvakcinačně může být přenašeč! takže pokud si tyto dětské nemoci neprodělala můžeš ohrozit plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
20.4.13 21:48

Já jsem pro očkování, s dr jsem domluvená, ze přijdu kolem 2.roku,ale pak bych se s ní chtěla domluvit, že by se preockovani udělalo později, aby ho to chránilo i v dospělosti. Myslím tak po 10. Roku, tak uvidím, co mi na to řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
20.4.13 21:49

@paola white ok děkuji za info. Zavolám dr a odložím to a dám druhou dávku až před školkou třebas. Ne myslím, že jak jsem těhotná - začínám nějak všechno víc řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
20.4.13 21:50

@luciezesvetic jj tak udělám i já, první máme naočkované v 1,5 roce a druhou odložím tu na radu maminek… jen jsem chtěla vědět zda to ničemu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.4.13 21:51
@Kacenka1987 píše:
@Maja25 jj já jsem také právě spíš pro očkování, ale trochu jsem se teď zalekla (asi jak jsem těhotná :-)) číst si o právě nechci, stačil mi jeden článěk o tom že to může spustit autismus a jsem hotová jako :roll: Ovšem víš jak, všechno je to úplně na houbec, ty články a reakce maminek jsou někdy dost přehnané, nebo naopak každý doktor Ti řekne něco jiného a kroutí hlavou, že nad tím člověk vůbec uvažuje něco neočkovat… fakt hrůza…

internet snese vsechno :D
MMR nezpusobuje autismus, toho se bat nemusis.
Nasi haranti dostali prvni davku po druhem roce a bylo zo prakticky bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.4.13 21:52
@paola white píše:
tak těhotná bych neočkovala vůbec!!! jedná se o živou vakcínu a dítě postvakcinačně může být přenašeč! takže pokud si tyto dětské nemoci neprodělala můžeš ohrozit plod.

a stalo se to nekdy prokazatelne nebo to je hypoteza?
Tehotna jsem a kvuli tomu jsem MMR neodkladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 21:57

@Baba oficiálně tohle riziko přiznávají. mailovala jsem si na toto téma s GSK a přiznali, že by dítě teoreticky, při oslabené imunitě mohlo být přenašeč (myslím že to bylo 10.-15. den po očkování) nicméně jako kontraindikaci očkování to neuznávají (ale KI k očkování není prakticky nic). já osobně se přikláním k tomu, že druhá dávka je k prdu, protože v okolních státech dávají jednu a epidemie tam nejsou… takže bych se tím, že odkládám 2. dávku nijak nestresovala a počkala před školku nebo klidně do těch 11 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
20.4.13 22:09

Holky a MMR je horsi nez hexa??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie