Očkování MMR - dát či nedát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.6.23 13:26

Holky, moc Vám děkuju. Odjet na první dovolenou po ČR máme hned 1.7. - v plánu zoo, skály, výlety jen venku a Mirákulum. Mám to tedy kvůli kašli nechat až se vrátíme toho 9.7.? Co můžu teď koupit na podporu imunity? Nějaké laktobacílky?

Je nějaká pravděpodobnost, že se nakazí třeba právě těmi spalničkami? Ze kterých mám největší strach…

• Citovat
  • Upravit
7950
15.6.23 13:37
@Anonymní píše:
Holky, moc Vám děkuju. Odjet na první dovolenou po ČR máme hned 1.7. - v plánu zoo, skály, výlety jen venku a Mirákulum. Mám to tedy kvůli kašli nechat až se vrátíme toho 9.7.? Co můžu teď koupit na podporu imunity? Nějaké laktobacílky?Je nějaká pravděpodobnost, že se nakazí třeba právě těmi spalničkami? Ze kterých mám největší strach…

pokud to není nutné, tak před dovolenou bych tohle očkování nedávala. Pokud je tam reakce, tak cca za týden až 10 dní, může být teplota a vyrážka a to na dovolené člověk moc nechce. Moje děti neměly tedy žádnou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27876
15.6.23 14:22
@Anonymní píše:
Holky, moc Vám děkuju. Odjet na první dovolenou po ČR máme hned 1.7. - v plánu zoo, skály, výlety jen venku a Mirákulum. Mám to tedy kvůli kašli nechat až se vrátíme toho 9.7.? Co můžu teď koupit na podporu imunity? Nějaké laktobacílky?Je nějaká pravděpodobnost, že se nakazí třeba právě těmi spalničkami? Ze kterých mám největší strach…

Pravdepodobnosť je všade, kde je veľa ľudí. Osípky môže dostať i v miestnosti, kde bol nakazený pred hodinou. Toto očkovanie moje dieťa znášalo najlepšie, popravde akoby ani očkované nebolo. Imunita si bude vytvárať protilátky postupne s každou chorobou zvlášť, tak prípadne reakcie sa môžu ukázať i o dva tri týždne. Škoda, ja by som očkovanie volila mesiac pred dovolenkou, to už nestíhate. Tak radšej až po dovolenke. Odkedy chodí do škôlky tak berie imunoglukan, soplíky, sem tak kašlík máva, niečo vážnejšie i s teplotou tak raz do roka. Môže i nemusí to byť vďaka nemu, snáď len vyskúšať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
15.6.23 14:26
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 myslíš, že je zbytečné s tím spěchat a dávat v červenci? Že by stačilo třeba v září? Já se bojím té případné nákazy hlavně spalniček.

Ne, naopak, klidně bych načkovala ještě teď v červnu, pokud následujících 14 dnů nikam nejedete. U nás taky reakce naprostá nula a to na hexu i synflorix byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
15.6.23 14:28
@Janli píše:
Při kašli neočkuj. Dítě by mělo být 14 dní bez zdravotních problémů.

Tak zas je kašel a kašel, pokud už ho má 3 týdny či déle a ustupuje, tak bych ho neřešila, nový jo, z toho člověk nevím, co se vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
15.6.23 14:39

Pravděpodobnost nákazy spalnickami je v dnešní době dost malá. Proč z toho máš hrůzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
15.6.23 15:25

Moje mladší dítě mělo reakci na všechna očkování vyjma právě MMR. Já bych očkovala spíše teď v červnu než až v září. Ale hlavně z toho důvodu, že mé dítko je od září do května věčně nemocné. Takže by to pak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 15:48

Kašel suchý má cca necelý týden. Dávali jsme na doporučení sinecod, teď máme zkusit levopront, ale řekla bych, že je to lepší. Bojím se spalniček, protože jsem si samozřejmě přečetla o závažnosti nákazy, že končí i špatně. Nevyhýbala jsem se tomu záměrně, i když přiznávám, že jsem se v nějakém mezičase mohla objednat a nenechat to takhle.

Teď máme kašel, snad ustupující, na začátku července bychom měli odjet na první dovolenou v ČR. A já si teď nadávám, že jsem nedala dřív

• Citovat
  • Upravit
1
22.6.24 00:03

Tahle diskuze je už teda stará, ale já osobně mám dva syny a ani jeden neměl problém. Strašili mě jak dětem vypadávají vlasy a ztratí schopnost řeči atd., oba dva kluci měli akorát horečku ve druhé fázi mezi 10 - 11 dnem od očkování. Vždyť vaše děti už určitě nějaké očkování měli a za mě to fakt o nic horší není. To u nás byly teda peklo zuby. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek