Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@careynka píše:
ja bych ji hlavne hnala pred lekarskou komoru pokud by to nevysvetlila
No i kdyby to vysvetlila, tohle proste nejde! Ja to nejak porad nechapu, v ockovaku jsou zapsany 4 davky, jak to? U nas se kazda davka zapisovala pri ockovani, nalepila se nalepka z lahvicky vakciny… Nechapu, jak by mohla pichnout jen tu vodu, co udelala s tim praskem a kdo tu davku zaplati?
@LucieŘ píše:
Holky to uz je dyl, to se ockovalo hexou a synflorixem, ja se ji na to zeptala kdyz mi rekla ze mame mit jeste ockovani, tak rikam ale vzdyt jsme na ockovani byli, a ona mi rekla ze to ockovani nebylo, ze to byla jen ta voda co se tim redi :![]()
Do ockovaciho prukazu nam prave nic nepsala…
Ted nas ceka ockovai MMR ale odkladam co se da
ale normalne tam mame 4× hexa a 4× synflorix
Nějak to nejsem schopna pobrat
Pokudmáš v očkováku 4× očkování, tak již neočkuj. Ohledně „vody“ bych udělala takový kravál, že by tu „vodu“ potřebovala na umytí dupy! A do tohohle „krámu“ by mne již nedostal ani heverem! ![]()
@nepř.Marie píše:
Nějak to nejsem schopna pobrat
Pokudmáš v očkováku 4× očkování, tak již neočkuj. Ohledně „vody“ bych udělala takový kravál, že by tu „vodu“ potřebovala na umytí dupy! A do tohohle „krámu“ by mne již nedostal ani heverem!
hezky napsany ![]()
Dneska jsme pediatra změnili
No já vím že ho nemám očkovat po 5té když jsou dávky 4,ale jde mi o to co by se mohlos tat pokud by mel davku navic
Holky, tak malou jsme nakonec nechali naočkovat druhou dávkou MMR, zdá se být v pohodě, jsem ráda, že to máme za sebou a teď už snad máme od očkování na pár let pokoj ![]()
Dobrý večer, můžu se prosím zeptat Kacenka1987 kolik měsícu je malé a v kolik jí bylo při prvním očkování MMR? Právě řešim zda očkovat, či ne a jestli to mohu posunout? Předem děkuji za odpověď. ![]()
@Fíšek První dávku měla v 16m a druhou 28m. Jsem ráda, že to máme za sebou. Mám ted další miminko a trošku očkování aspoň oddaluji, že máme rýmu atd. ![]()
Jako víš jak co si budem povídat, očkování se bojím, ale bojím se i nemocí ![]()
Kacko, tak to jsme na tom stejně, taky se bojím jak očkování a i nemocí. Já mám 16letou dceru a u té jsem to nějak neřešila a ted máme 16měsíčního syna a asi moc čtu, nebo jestli to je věkem
? Jinak gratuluji k miminku, hlavně zdravíčko!!!Moc děkuji za odpověd.
![]()
Ahojte holky, oživuji diskuzi, má smysl toto očkování dítěti dávat? Mám roční holčičku, ještě mám na rozhodování čas, ale co jsem tak četla, tak u zarděnek a příušnic je lepší, když je dítě prodělá jako malé (mají mírný průběh a dítě má doživotní imunitu), pokud je prodělá až v dospělosti jsou s tím problémy, tak upřímně nevím, jaký je smysl a přínos tohoto očkování u tak malých dětí. Jediné, čeho bych se trochu bála jsou spalničky, ale ty se tu nevyskytují. Tak babo raď. Jaké jsou vaše zkušenosti? Také jste nad tím přemýšleli, proč se to očkuje a jak jste se rozhodli? ![]()
Diskuzí je tu asi milion, tak pohledej. Jinak já jí očkovala skoro ve dvou letech, kvůli potvrzení přihlášky do školky. A nemaluj si, že ty nemoci dostane, nemá skoro jak. A v dospělosti je to pak sakra blbý. I když ani očko tomu nemusím stoprocentně zabránit, toho jsem si vědoma.
@Anonymní píše:
Ahojte holky, oživuji diskuzi, má smysl toto očkování dítěti dávat? Mám roční holčičku, ještě mám na rozhodování čas, ale co jsem tak četla, tak u zarděnek a příušnic je lepší, když je dítě prodělá jako malé (mají mírný průběh a dítě má doživotní imunitu), pokud je prodělá až v dospělosti jsou s tím problémy, tak upřímně nevím, jaký je smysl a přínos tohoto očkování u tak malých dětí. Jediné, čeho bych se trochu bála jsou spalničky, ale ty se tu nevyskytují. Tak babo raď. Jaké jsou vaše zkušenosti? Také jste nad tím přemýšleli, proč se to očkuje a jak jste se rozhodli?
nemáme ani ve 4,5 letech a nedáme ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte holky, oživuji diskuzi, má smysl toto očkování dítěti dávat? Mám roční holčičku, ještě mám na rozhodování čas, ale co jsem tak četla, tak u zarděnek a příušnic je lepší, když je dítě prodělá jako malé (mají mírný průběh a dítě má doživotní imunitu), pokud je prodělá až v dospělosti jsou s tím problémy, tak upřímně nevím, jaký je smysl a přínos tohoto očkování u tak malých dětí. Jediné, čeho bych se trochu bála jsou spalničky, ale ty se tu nevyskytují. Tak babo raď. Jaké jsou vaše zkušenosti? Také jste nad tím přemýšleli, proč se to očkuje a jak jste se rozhodli?
Ale vyskytuji. My ockujeme. Pokud to citis ukorne, domluv si odklad na 2 roky.
Chceš dát dítě do školky? Budeš muset očkovat.
Syn už je očkovaný, žádná reakce.
http://megazine.cz/…mmr-vakciny/
To jsem zrovna dnes četla. Tak si to přečtěte a uděláte si obrázek samy.