Očkování MMR - dát či nedát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
8.1.16 20:13
@Anonymní píše:
http://megazine.cz/…mmr-vakciny/
To jsem zrovna dnes četla. Tak si to přečtěte a uděláte si obrázek samy.

No jak jinak. Ne nadarmo se říká - na každém šprochu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
8.1.16 20:38

Obě děti očkovány v termínu, žádné reakce. Navic maji i zloutenku, taky bez reakce. Pozdeji dame i klistovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
8.1.16 20:47
@Martina.N78 píše:
Obě děti očkovány v termínu, žádné reakce. Navic maji i zloutenku, taky bez reakce. Pozdeji dame i klistovku.

mám to v plánu stejně. jen ještě za 2týdny jde na pneumokoka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.1.16 20:48

Obě děti neočkovány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
8.1.16 21:30
@Izzz píše:
mám to v plánu stejně. jen ještě za 2týdny jde na pneumokoka

Pneumokok je prevenar? To mame. Rotaviry nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
8.1.16 21:52

@Martina.N78 jo, ale ted už dostane jen 1 dávku /po 2.roce/…rotaviry taky nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 12:39

Oživuji a prosím o radu.

Dítě necelých 27m, má naočkované vše podle očkovacího kalendáře plus navíc bexero a prevenar - kromě MMR, to jsme z důvodů nemocí, dovolených stále oddalovali.

Nicméně toto očkování dát chci, protože se bojím případné nákazy hlavně spalniček, zarděnek a příušnic. Na druhou stranu se ale bojím i případné reakce na první dávku mmr. Do školky se zatím nechystáme, to až příští rok. Přemýšlím, že nechám naočkovat v průběhu července - zdržujeme se teď převážně venku, dítě je stydlín a s nikým si moc hrát nechce, takže pořád sami, ne v kolektivu. Chystáme výlety a dovolenou jen po ČR, tak očkování asi taky podle toho přizpůsobit? Jaká je šance, že by se případně někde nakazilo? Nechodíme teď přes léto do žádných dětských center, fakt procházky hřiště, zoo…
Je něco, čím třeba posílit imunitu před tímto očkováním?

Omlouvám se, za elaborát, :roll:

• Citovat
  • Upravit
101592
15.6.23 12:50

Nevim, mate toho naockovaneho celkem hodně, tak mi prijde zbytečné nejake extra plaseni zrovna kvuli MMR :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 12:55

@j.a.n.i1 myslíš, že je zbytečné s tím spěchat a dávat v červenci? Že by stačilo třeba v září? Já se bojím té případné nákazy hlavně spalniček.

• Citovat
  • Upravit
2712
15.6.23 13:00
@Anonymní píše:
Oživuji a prosím o radu.

Dítě necelých 27m, má naočkované vše podle očkovacího kalendáře plus navíc bexero a prevenar - kromě MMR, to jsme z důvodů nemocí, dovolených stále oddalovali.

Nicméně toto očkování dát chci, protože se bojím případné nákazy hlavně spalniček, zarděnek a příušnic. Na druhou stranu se ale bojím i případné reakce na první dávku mmr. Do školky se zatím nechystáme, to až příští rok. Přemýšlím, že nechám naočkovat v průběhu července - zdržujeme se teď převážně venku, dítě je stydlín a s nikým si moc hrát nechce, takže pořád sami, ne v kolektivu. Chystáme výlety a dovolenou jen po ČR, tak očkování asi taky podle toho přizpůsobit? Jaká je šance, že by se případně někde nakazilo? Nechodíme teď přes léto do žádných dětských center, fakt procházky hřiště, zoo…

U nas na MMR zadna reakce nebyla. V klidu bych naockovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.23 13:00

Pokud neletíte na dovolenou, tak dej klidně teď. Taky jsem hodně oddalovala všechny vakcíny, protože moje dítě je zdravý jen od května do září.

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
15.6.23 13:04
@Anonymní píše:
Oživuji a prosím o radu.

Dcera jde tedy na preockovani MMR a budeme ho davat v lete prelom cevrence/srpna, at ji mam doma kvuli pripadne reakci a presne jak pises, tak do hernicek nechodime, max navstevy po rodine, jinak jsme doma na zahrade v bazenu, venku na hristi, nejake vylety, ale vylozene velke kolektivy nevyhledavame.. holka tedy uz chodi do skolky, takze to ockujeme v lete i z duvodu, aby mohla v zari v klidu do skolky a pozdeji se mi to nechce davat, ze zase na podzim prijdou virozy apod :nevim:
Jinak na prvni ockovani reakci nemela vubec, ted dle informaci nejakou reakci ocekavam, ale verim, ze to nebude nic, co bychom doma nezvladli :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.23 13:05

K moři neletíme, máme zaplacenou dovolenou na začátku a konci července. V pondělí mám volat a případně se domluvit. Trochu nás trápí kašel, ale nic velkého.

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.6.23 13:10
@Anonymní píše:
K moři neletíme, máme zaplacenou dovolenou na začátku a konci července. V pondělí mám volat a případně se domluvit. Trochu nás trápí kašel, ale nic velkého.

Při kašli neočkuj. Dítě by mělo být 14 dní bez zdravotních problémů.

• Citovat
  • Upravit
4853
15.6.23 13:18
@Anonymní píše:
Oživuji a prosím o radu.

Mně osobně přijde jako nejlepší čas pro očkování září - už nejsou vedra, ještě nelítají virózky a dítě je po létě plné vitamínu D (i těch dalších z čerstvého ovoce a zeleniny) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek