Množení levandule - jak na to?

154
12.1.18 22:01

množení levandule

Poradíte mám namnoženou levanduli dle návodu z počátku to vypadalo dobře, jenže jak topíme tak i přes časté zalévání vypadá to jako by levandule zasychala, zemina je pořád vlhká. Co je menší zlo? Nechat to na místě jak je to teď, kde je hodně světla ale relativně teplo 22 C nebo to dát do chodby kde je větší chladno ale i více tmy?? děkuji za ohlasy a prosím vůbec mi sem nepište proč množím touhle dobou, zkrátka jsem to chtěla zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
12.1.18 22:06

Ano je venkovní ale měla by se množit ve skleníku což mi při stříhání na podzim krásně vyšlo než to vyhodit a už jsem to nechala v květináči než budou venku podmínky na přesazení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
12.1.18 22:08

Pokud je zemina stále vlhka a rostlinka sesycha, muzou ji uhnivat kořeny. To je potom bohužel konec…

• Citovat
  • Upravit
154
12.1.18 22:11

@Marie432875 ano děkuji, dobré upozornění, hlídám aby to nebylo na uhnití ale uvidíme mohlo se zadařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.1.18 22:23

Já ti to povím takhle. Já si koupila už sazeničky a nejlepší rozhodnutí bez nervů. Předtím jsem si káča koupila semínka, zasadila a ono nic. Hrozně dlouhou dobu. Pak jsem to vyhodila na balkon, tam to, myslím, i zmrzlo, pršelo do toho, úplný záplavy, a když jsem na balkon po dlouhý době vlezle, tak tam rostly maličký sazeničky :mrgreen: Jsem jako nepochopila :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6650
12.1.18 22:36

@Tunrida Některá semena pto aktivaci růstové fáze potřebují projít mrazem. Pamatuju jak moje babička, když chtěla v létě mladý kopr, strčila semínka do mrazáku a za par týdnů sklízela ze skleníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.1.18 22:38
@Heivka píše:
@Tunrida Některá semena pto aktivaci růstové fáze potřebují projít mrazem. Pamatuju jak moje babička, když chtěla v létě mladý kopr, strčila semínka do mrazáku a za par týdnů sklízela ze skleníku.

No jo, tak to já to vlastně teda udělala správně. Jsem hustá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.1.18 22:55

Dokud jsem se levanduli snažila množit sama, tak to nešlo. Ovšem na zahradě jí to samotné jde tak, že ji musím vytrhávat. Prostě potřebuje propustný substrát, nejlíp s pískem a přes zimu chladno. Šoupni ji na chodbu. otázka je, jestli se ještě vzpamatuje, když už zasychá.

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.1.18 22:58
@Tunrida píše:
No jo, tak to já to vlastně teda udělala správně. Jsem hustá :mrgreen:

To jsi! Odborně se tomu říká stratifikace semen. Já mám teď v mrazáku šišky kleče. Doufám, že mi je manžel nesežere… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1055
12.1.18 22:59

@Berushka1
Přesaď do propustné zeminy s pískem, která je vlhká, ale ne mokrá. Pak někam do chladná (cca 10-15°C) a ke světlu. Zalej postřikovačem nejdřív za týden. Pravděpodobně došlo k napadení kořenů plísní, ale s tím moc nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11864
12.1.18 23:26
@Janli píše:
To jsi! Odborně se tomu říká stratifikace semen. Já mám teď v mrazáku šišky kleče. Doufám, že mi je manžel nesežere… :mrgreen:
:lol: :lol: To jsi mě pobavila! Jsem si to živě představila, jak si pak ještě postěžuje, že to bylo poněkud tvrdé. :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
13.1.18 19:43

Děkuji všem koukám kolik tu je odborných rad, udělám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.1.18 18:21

Predloni jsem tusim v dubnu ostrihala pucici vyhonky, ty zasadila do zeminy, zalevala a vsechny se se chytly. Ale je to beh na delsi trat, vloni byly rostlinky porad jeste dost male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí