Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Prosím zkušené o radu… něco na styl Samsung Galaxy S 10 či jak…ale takové jsou drahé ajá se potřebuji vejít do 4 tisíc cca.
Chtěla bych něco co je ve stylu Samsungu, Honoru, Huawei atd. Kolegyně si koupila v Alze prý dobrý telefon jménem Ulefoun, prý je dobrý ale má jiný jakoby ten systém a celé to uspořádání a to mě nevyhovuje.Na telefonu využívám email, sms, whatsapp, youtube, facebook, budík a nějaké další aplikace, syn občas hraje hry a hodně fotíme…takže nějaký obyč uplně ne, ale nevím jestli se s nečím normálním vejdu pod 4 tisíce? A nový ne bazarový…
Doporučí někdo něco?
- anonym, špatná finanční situace
No nevim. Podle me necekejte nic extra pod 4tis. Tuplem nic s dobrym fotakem a necim, kde pojedou hry krasne. To je stejny pozadavek jako „chci nejaky auto jako nova oktavka, ale tak do 300tis. novy“.
@j.a.n.i1 píše:
@Autař Zas na „dobrou“ fotku bude stačit i to Xiaomi za 4 litry… I když tedy na druhou stranu musím říct, že co se týká portrétovek za dobrého osvětlení, tak teda klobouk dolů.
já jsem třeba s xiaomi jako záložním foťákem, když s sebou zrovna nemám aparát, celkem spokojená. Když chci udělat fajn fotku za dobrého světla, nepotřebuju zrovna nic přibližovat, tak je ta fotka srovnatelná s fotkami z kompaktu, za horšího světla a za tmy už kvalita dost pokulhává a fotky šumí, ale když to srovnám s tím, co bylo dřív, tak je to fakt pecka!
@j.a.n.i1 píše:
@MrsNorris Pokud člověk potřebuje dobrý fotky, má si koupit foťák…
Promiň, ale tohle je názor jak lopata. Mě osobně na fotkách záleží, ale dělám hodně momentky venku a nechci sebou pořád tahat pouzdro jako kjáva veliké s foťákem. Takže si podle toho kupuju i telefon.
@PeBa12 Hezká kvalitní fotka se dá udělat i tím mobilem, jen se to musí člověk naučit. Není to nic těžkého.
Xiaomi redmi 8T - velký, 48mxp foťák, luxusní! dostala dcera a je nadšená!!
a i já mohu svůj nízkonákladový Samsung A20e jen doporučit! mrkni na recenze!! peněz dost, ale do mobilů prostě víc jak pětku nedám, přijde mi to škoda peněz, když tyhle chytré přístrojky umí (téměř) to, co 2× dražší..
mrkni na oba tyhle, fakt můžu říct, že oba super, záleží, co preferuješ (ta x.8T byla dokonce v 4/64 a 48foťák, takže super nadupaná)
@NEITIRI píše:
@PeBa12 Hezká kvalitní fotka se dá udělat i tím mobilem, jen se to musí člověk naučit. Není to nic těžkého.
Ale však ano. Však to píšu
Odepisují na příspěvek, že si člověk má koupit foťák když chce pěkný fotky. Můj názor je, že foťák není potřeba, že stačí kvalitní foťák v telefonu. Ale ten asi nebude v telefonu do 4 tisíc.
@Lucy75 Je celkem jedno kolik to má Mpx když to bude mít blbej čip… Co se 48MpX týče není špatnej ale svý mínusy taky má ale na běžný používání to bohatě stačí.
@Autař
tak vzhledem k tomu, že běžně mají telefony do 5tisíc Kč foťáky do 15MpX tak ti opětovně říkám, že ta Xiaomi redmi 8T 4/64 luxus a řekla bych, že předčí i můj Samsung A20e, ale já chtěla malý skladný rychlý lehký mobil do malé ruky.. ta šaomka je velká je kráva…
@PeBa12 píše:
Ale však ano. Však to píšuOdepisují na příspěvek, že si člověk má koupit foťák když chce pěkný fotky. Můj názor je, že foťák není potřeba, že stačí kvalitní foťák v telefonu. Ale ten asi nebude v telefonu do 4 tisíc.
No a já s Tebou souhlasím, akorát jsem se asi netrefila do správného chlívku. Používám oboje. Když s sebou neberu foťák nebo jsem zrovna líná ho nabít, dají se zvládnout hezké fotky i mobilem, pokud teda zrovna nechci fotit nějakého ptáčka v letu nebo někde daleko na stromě, na to už potřebuju ten svůj aparát, nebo západ/východ slunce, aby tam byly takové ty louče z toho slunce můj xiaomi taky ještě nezvládne tak dokonale nebo fotky za šera a za tmy taky celkem pokulhávají, ale za dobrého světla nebo i mlhy je to super a rozdíl mezi kompaktem a mobilem v tu chvíli vidí opravdu jen dost dobře vytrénované oko. Jinak mě překvapilo, jak hezké se dá udělat s xiaomi makro. Jinak, když už si s tím chci fakt hrát a nejet jen na automatiku, nastavit si clonu, čas a podobné srandy, tak se mi už zase třeba líp pracuje s tím foťákem, protože se mi to líp drží a lépe se s tím pak manipuluje. Na mobilu to jde nastavit také, ale jak je to placatý, tak se mi to pak hůř drží. Foťák jsem si pořizovala, protože hodně cestuju, toulám se a ráda fotím i vzdálené hýbající se předměty, zvířata, ptáky, na což mi můj mobil úplně nestačí. Jinak na krásné fotky z dovolené atp. je naprosto super.
@Lucy75 píše:
@Autařtak vzhledem k tomu, že běžně mají telefony do 5tisíc Kč foťáky do 15MpX tak ti opětovně říkám, že ta Xiaomi redmi 8T 4/64 luxus a řekla bych, že předčí i můj Samsung A20e, ale já chtěla malý skladný rychlý lehký mobil do malé ruky.. ta šaomka je velká je kráva…
měla jsem před xiaomi malé lenovo, skoro do dlaně. Pak se mi rozbilo a pořídila jsem dle recenzí xiaomi. Když jsem ho poprvé rozbalila, myslela jsem, že budu brečet, jak byl na mě velký, ale za chvíli jsem si zvykla a už mi to nepříjde taková hrůza.
@Lucy75 Na mě jsou nový telefony moc široký, proto když jsem si kupoval nový, tak jsem radši stáhnul po poměru 21:9 sice je delší ale užší a padne mi do ruky dobře ale zase není do každé kapsy ale víceméně jsem s tím poměrem stran spokojenej.
Dostala jsem od Ježíška Xiaomi Poco M3, stál necelé 4 tisíce, co jsem koukala a zatím jsem moc spokojená. Obzvlášť tedy s baterkou. Telefon používám hodně a vydrží tři dny
@NEITIRI Naprosto souhlasím, taky ho mám a za dobrého světla a bez zoomu jsou fajn. S tím, že ty portrétovky jsou ještě lepší, tam to preferuju i před foťákem. Za tmy stojí za prd.
@PeBa12 píše:
Ale však ano. Však to píšuOdepisují na příspěvek, že si člověk má koupit foťák když chce pěkný fotky. Můj názor je, že foťák není potřeba, že stačí kvalitní foťák v telefonu. Ale ten asi nebude v telefonu do 4 tisíc.
Když myslíš…