Modeláž nehtů na živnostnenský list – jak na to?

2
31.10.10 19:56

modeláž nehtů na živnostnenský list

Ahoj holky, právě jsem dodělala kurz nehtové modeláže a mám v plánu si zřídit ŽL, ale vůbec nevím, kde zajít a co si předem zařídit, proto se na vás obracím. Slyšela jsem, že si musím vyplnit nějakou žádost, ale kde ji najdu????? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
31.10.10 20:00

Marťule-zajdeš si zřídit živnostenský list,pokud nemáš jinou práci a toto bude tvá hlavní činnost,tak se musíš do 7-mi dní přihlásit na sociálku a zdravotku a začít platit zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
31.10.10 20:00

Najdi si na netu živnostenský zákon a pročti si ho. Musíš zjistit jakou živnost na to potřebuješ. Pak už zajdeš na živnostenský úřad a tam ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.10 20:30

Holky,moc děkuji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
31.10.10 21:39

Budeš potřebovat garanta na modeláž nehtů a pak souhlas hygieny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.10.10 23:00

Ono podnikání není nikdy jednoduché :-(
Asi nejstabilnější příjem je ze zaměstnání a nehty mít jako příjem navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana2111
6.11.12 18:06
Ahoj, tak na to ti přesně odpovim.Abys mohla v tom oboru podnikat musiš mit garanta a to na 1,5roku. Garanta ti muže dělat pedikerka anebo kosmetčka která v tom oboru pracuje aspon 2roky. Stači když s garantem dojdeš na živnostenský uřad a oni Vám poradi jaké doklady mate donest.Na tom zakladě dostaneš ŽL. Pokud to bude tve hlavni zaměstnani tak musiš si platit zdravotni a socialni pojištěni který nahlasiš na pojištovnach. Budeš na to muset vyplnit dotaznik a nahlasit se. Mesičně to děla dohromady asi 3700kč. Pokud jseš někde zaměstnana tak to jednoduchy. Udělaš si jen ŽL a mužeš podnikat při zaměstnani. Pokud si vydělaš měsičně z podnikani do 4900kč. tak neplatiš zalohy ani zdr. a soc. pojištěni. V tom oboru je nějlepši podnikat při zaměstnani abys finančně s toho něco měla. Pak ještě na hygieně si vyřidiš že to budeš dělat třeba u klientek doma, pak na to neusiš mit zadnou provozovnu.
@Marťule2 píše:
Ahoj holky, právě jsem dodělala kurz nehtové modeláže a mám v plánu si zřídit ŽL, ale vůbec nevím, kde zajít a co si předem zařídit, proto se na vás obracím. Slyšela jsem, že si musím vyplnit nějakou žádost, ale kde ji najdu????? Díky.
  • Citovat
  • Upravit
2
15.6.14 15:23

Nabízím garanci

Nabízím garanci na manikúru, nehtovou modeláž, pedikúru…23let praxe. Možno po celé ČR. Cena 3000Kč. Rychlé a solidní jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.6.18 14:19

@Jezabelka
Dobrý den děláte stále garanta? Děkuji prosim napište mi na e-mail Ive*****

*****edit admin- osobný údaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek