Moderátor Cloudworkers
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Appacuza píše: Více
Takže si napíšeme, jak je to doopravdy
To co píšeš by platilo, pokud by cloudworkers byl ochotný pracovníky zaměstnávat na brigádu se smlouvou a vším, co k tomu patří. Ale jelikož pro ně jde dělat pouze jako externí dodavatel služeb přes fakturace, tak samozřejmě musíš mít živnost od první koruny, kterou vyfakturuješ, jinak se dopouštíš neoprávněného podnikaní se všemi následky. Nic na tom nemění to, že ty faktury za tebe udělá cloudworkers a budou tě ujišťovat, že se tímpádem o nic nemusíš starat, jen počkat na peníze
Pro ně extrémně výhodná metoda spolupráce - nikam nikoho nemusí hlásit jako pracanta, nic za něj odvádět, atd. Vše je na tom pracantovi a je jeho problém, že vyfakturoval služby, na které nemá oprávnění. Cloudworkers je tímpádem z obliga ve chvíli, kdy z toho bude průser.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
Děkuji za konkrétní upřesnění ![]()
Trochu mi přišlo že paní anonymní je taková zmatená včelka a chvilkami jsem i přemýšlela jestli jí vůbec je 18 a má trochu logického uvažování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„@Appacuza“ vždyť přitom sama píšeš blbosti. Živnost si musíš založit když přesáhneš 30 tisíc Kč za rok a sociální pojištění (když si začínající podnikatel, tak první 3 roky platíš nižší) musíš platit každý měsíc, tak jako zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anett.m
Trošku jsem si teď zjišťovala informace.
Tzv. Příležitostný příjem byl do roku 2023 skutečně do výdělku 30tis. Teď je to do 50tis. Jenomže příležitostný příjem nesmí být pravidelný, tudíž pokud mi Cloudworkers každý měsíc pošle 3tis už se můžeme být o pravidelném přijmu
Ano v tom sociálním jsem se sekla, protože jsem na to pořádně nekoukla, teď jsem zase o něco chytřejší, stejně jako když jsem byla opravena od @rmot koukla jsem na to a má pravdu
takže by stálo nad tím se zamyslet kdo tu píše jaké blbosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Appacuza píše: Více
Jenže jsme opět u toho, že příležítostný příjem to není ve chvíli, kdy fakturuješ jako externí podnikající dodavatel, což je přesně případ práce pro cloudworkers. Už jen z logiky věci - jak chceš vystavit (nebo za sebe nechat vystavit) fakturu, když nemáš, jaké bys tam napsala IČ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však ano s tím souhlasím, původně jsem si myslela že to je jinak, ale po přezkoumání
a zjistění jak to je jsem se to snažila Anetce vysvětlit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tu někdo kdo u CW pracuje? Ja tam jsem a dostala jsem takový nápad, tak bych to chtěla s někým probrat a dovymyslet ![]()
- Citovat
- Upravit
Já tam jsem, ale teda nechápu proč píšeš jako anonym, to ti pak nejde napsat🤷🏻♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zdravím,
souhlasím s tím, že jako moderátor chatu děláte z lidí hlupáky. Neustále je namotavate a udrzujete u psaní. Mladý nebo senioři. Je to jedno. Prakticky vytváříte falešný pocit nějakého partnerského vztahu. Pokud se s vámi chtějí sejít, tak je musíte elegantně odmítnout. Takže si udělejte obrázek všichni jednotlivě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Chci se zeptat pracuje tady někdo pro cloudworkers? Kolik se tam může tak přibližně vydělat? Jdou tam hodně zprávy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela 734 píše: Více
To je pokus vytopovat diskusi?
Jen v tomto vlákně je 14 stran informací, tak co čekáš, že nového ti někdo odpoví?
Ve zkratce - stojí to za hovno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Zdravím jsem na Cloudworkers
Nová asi cca2-3 dny
Jsem na rodičáku takže samozřejmě na uřadu práce který mi plati i nájem…
Chtěla bych se zeptat jak to je jestli se to uřadu ukáže že mam praci nebo ne??
vůbec nevím jak to funguje když je to zahraniční ¨firma"
Ptala sem se té paní z Cloudworkers a napsali mi…že mi nemužou v té oblasti pomoct..
Je tu někdo kdo by mi dokázal prosím pěkne pomoct děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MD441 píše: Více
Základ je si ujasnit pojmy. CW a další podobné firmy tě nezaměstnají, ale pracuješ pro ně jako podnikatel, který prodává práci dalšímu podnikateli. Takže si tě nepřihlásí jako zaměstnance, tudíž nevyskočíš automaticky pracáku v databázi jako něčí zaměstnanec. Takže průser nenastane hned, ale o něco se tím oddálí, než na to někdo přijde. Klidně můžeš pro cw třeba půl roku-rok pracovat, oni tě samozřejmě budou ujišťovat, že je vše v pořádku, protože za tebe „vystavují faktury“ a bude vypadat vše v pohodě. Potom se při nějaké z kontrol na to přijde, pracák bude požadovat vrácení všech peněz za tu dobu, živnostenský úřad tě dá pokutu jak blázen za neoprávněné podnikání, zdravotní pojišťovna a sociálka bude chtít za tu dobu povinné odvody i s úroky a pokutami, finanční úřad tě opokutuje za nedanění příjmů, atd. A třeba budeš mít štěstí, že tě všechny kontroly minou. Takže záleží na tobě, zda ti ten (jak píší na internetu ti, co to zkusili, mizerný) příjem za ta rizika stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý deň. Pochybujem že si niekto na to otvoril živnosť. CW ani Chat z domu tie faktúry neposúvajú nikam. Sú to zahraničné firmy ktoré iba sprostredkúvajú moderátorov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě na tom celem fascinuje az naivni predstava ocekavat, ze nekdo takovy bude seriózní zaměstnavatel. Vsak celý jejich bussiness je založený na tom tahat z nadržených zoufalcu prachy skrze falesne profily
. Divím se, ze tolik lidí dokaze takhle ‚pracovat‘ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit