Moderátor Cloudworkers

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.10.25 11:25

@Lorre tak ty asi takhle taky pracuješ, když jsi v téhle diskuzi 😂

• Citovat
  • Upravit
8518
26.10.25 14:18
@Mary509 píše: Více

No v tom případě takový „zaměstnanec“ riskuje podle § 61 živnostenského zákona:
Kdo provozuje činnost bez živnostenského oprávnění, dopouští se přestupku,
za který může být uložena pokuta až 500 000 Kč.

Dále finančák to bere jako „nepřiznaný příjem z podnikání“, takže doměří daň+penále+úroky z prodlení (i zpětně za několik let).V případě vyšších částek může jít i o daňový delikt.
Riziko odhalení je poměrně slušné, stačí jakákoliv kontrola účtu třeba při žádosti o nějaké dávky, nebo třeba jen podezření banky na zvláštní transakce ze zahraničí. Banky dnes veškeré pohyby analyzují a není nic výjimečného, kdy nějakou transakci banka stopne a chce od vás doložit, co to je za transakci a kde se na ní vzaly peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
26.10.25 14:19
@Anonymní píše: Více

Takže když Lorre musí pracovat u cw, aby sem mohl psát, tak já musím být těhotný, abych mohl psát na emimino? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.10.25 21:29
@rmot píše: Více

Prepáčte vážne nechcem byť zlá. Myslíte si že koľko tam tie ženy zarobia? Ľedva na slanú vodu. Ťažko si otvára niekto živnosť na príjem 50-70€.Priznávať podľa zákona sa to ani nemusí. Štát možnosti na privyrobenie neponúka a topiaci sa aj slamky chytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
27.10.25 23:31

Jelikož se jedná o práci na fakturu, tak to musíš přiznávat od jediné koruny zisku. Je to prostě vztah mezi dvěma podnikajícími subjekty, nejedná se o zaměstnanecký vztah. To prostě není brigáda, nebo náhodný přivýdělek, který by se nemusel do určité hranice danit. Ano, je to velmi nevýhodné a o tom tu celou dobu píšeme. Sranda je, jak se lidé pohoršují nad OnlyFans, ale takováto virtuální prostituce přijde mnohým v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40440
27.10.25 23:55

Pochybuješ? A říká Ti něco souhrnné hlášení a kontrolní hlášení? Ne? tak si je nejdříve nastuduj! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
28.10.25 07:26
@jege píše: Více

Presne oni ty faktury nevysublimuji do ztracena v eteru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.6.26 10:04

Obnovuji?

Jsem na CW nová, vím jaké máte na to názory ale chci se zeptat lidí co si tam opravdu něco vydělali (i kdyby jen málo) kdy vám přišli peníze na účet? Nepřišla mi zatím ani faktůra, ve smlouvě je že to chodí 10.den v měsíci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.7.26 16:48

Zdravíčko, je tu někdo kdo aktuálně pracuje u cloudworkers? Psala jsem jim zda je potřeba ŽL. Na to mi bylo řečeno, že to záleží, ale platby odesílají každý měsíc automaticky a já jim žádné faktury k proplacení posílat nebudu. Tak jak to je prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.7.26 17:29

@Xxx735 živnostenský není potřeba a je to úplně na nic strašně málo se tam zůstala a nesmíš udělat ani chybičku. Já stama odešla nebo abych si vydělala bych u toho musela sedět každý den aspoň půl dne a v kuse psát, a někdy není ani komu. Určitě si žl nedávej zdravotní sociální máš 9000 to aby sis vydělala jen na to. Pokud bys tam byla aspoň 6 h denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
1.7.26 18:08
@jannnn píše: Více

To není moc dobrá rada. Za podnikání bez živnostenského oprávnění je pokuta až jeden milion korun plus doměření daně a poplatů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.7.26 18:48

@rmot pokud jste na úřadě nebo máte řidičák či oné důvody tak si můžete vydělat určitou částku, a neříkám žádné doporučení říkám jen jakmto je, protože dělat na žl a vydělat si tam max jen na soc a zdráv tak to nemá potom smysl dřít zbytečně, a opravdu v kuse psát ať máte aspoň něco. Než se dostat do dluhu pokud nemáte základ než se rozejdete jako jsem měla já když jsem si dávala žl. Tak pro to říkám hlavně opatrně myslím to v dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.7.26 18:49

@rmot Ježíši omlouvám se za chyby :D jsem psala a tel si psal asi co chtěl já to nekontrolovala, snad to vylustíte, omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
1.7.26 19:03
@jannnn píše: Více

Pleteš dohromady občasný přivýdělek formou brigády nebo třeba prodejem věcí na trhu a fakturací mezi dvěmi subjekty. Ve chvíli, kdy ti cw pošlou peníze na základě faktury, tak prostě musíš mít oprávnění podnikat/fakturovat. Je to ekonomický nesmysl si kvůli brigádě u cw dělat živnost, ale o tom se tady píše stále kolem dokola. Můžeš přistoupit na jejich „my za vás faktury vystavíme, o nic se nestarejte“, ale v případě průšvihu oni jsou z obliga, odnese to ten, kdo podniká na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat