Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Chtěla jsem se připojit s prosbou, zda nemáte někdo podobnou zkušenost s nabídkou modré pyramidy z For Kids 2012. Byli jsme tam s přítelem a čerstvě narozenou dcerkou a odchytla nás pani (pak se ještě jedna přidala) a vnucovali nám pro malou stavební spoření či co, nabízely k tomu nějáké slevové kupony do myčky. Přesvědčily nás, že je hrozně výhodné (díky kupönům) a že je to vlastně nezávazné a když si to rozmyslíme na účet nic nepošlem, tim se neaktivuje a po roce zanikne. Teď nám přišel skoro po roce výpis z účtu za rok 2012 na -1714Kč
Chtěla jsem se zeptat zda nemáte někdo s těmato dvěma pojišťovačkama z For kids stejné zkušenosti. Děkuji Pavla
Závazná je písemná smlouva, kterou jste podepsali. Tam byste měli vyčíst vaše povinnosti i možnosti odstoupení od smlouvy.
My tyto praktiky neznáme a když pani řekla, že je to bez poplatků a že tedy po roce smlouva zanikne, když účet „neaktivujem“ zasláním peněz, věřili jsme jí. Smlouvu již bohužel nemáme ![]()
Takze jste podepsali smlouvu vzali vyhodme slevove kupony a smlouvu vyhodili.
tak to je dost vycurane
Je jasne, ze kdyz nekomu podepisi jakoukoliv smlouvu plynou mi z ni nejake zavazky ne?
@Timinka píše:
Takze jste podepsali smlouvu vzali vyhodme slevove kupony a smlouvu vyhodili.tak to je dost vycurane
Hlavně je logické, že takto nic nemůže existovat. Něco dát klientovi a nic na něm nevydělat. Minimálně se dárek musí rovnat tomu co jim zaplatíte.
Ale tak pani nám to stim tak nabídla, že vlastně jde o ty kupóny a ne o spoření. Já nevím smlouva se snad podepisuje v bance a je k ní potřeba rodný list pokud je to na dítě. Pani nám to předložila s tím, že je to vlastně nezávazné…ono se 4 týdením mimčem mi to moc nemyslelo ![]()
Tak zas třeba někdo to začne využívat, ale my jsme to pro myšlení doma v klidu zamítli mňo ![]()
@Gemax a manzelovi to taky nemyslelo? smlouva se podepisuje prave proto aby se stala zavaznou. a nasledne ji vyhodit to je teda hloupost. meli jste ji alepon pre it popr. vypovedet. myslim ze banka je v pravu
Neuzavírala jsem na veletrhu, ale normálně u Komerční banky a taky mi teď přišel roční výpis a tam poplatek za založení účtu -1255kč
Ale pak v závěru tam mám už jen -44kč a to jsem tam ještě nic neposlala ![]()
Děkuji, nám tam bohužel naúčtovali 1500Kč za založení účtu a na konci je -1719Kč přesně
+ ještě za vedení a za výpis ![]()
@Timinka píše:
@Gemax a manzelovi to taky nemyslelo? smlouva se podepisuje prave proto aby se stala zavaznou. a nasledne ji vyhodit to je teda hloupost. meli jste ji alepon pre it popr. vypovedet. myslim ze banka je v pravu
Příteli cpala druhá pani poukázky a bavila ho pak se jen zeptal, zda když tam opravdu nic nepošlem jestli nám za rok nepřijde složenka s úroky či něčím podobným a pani odpověděla, že ne. Ale nechci se tady bavit o mé hormony zatemnělé inteligenci ale spíš mě zajímalo zda někomu nanabízela pani účet stejným způsobem.
Většinou se platí částka 10 % z cílové částky jako poplatek za uzavření smlouvy.
Vedení účtu ročně stojí tak 300 Kč, nějaký ten poplatek za poslání ročního výpisu…a to je hned
.
Chápu, že se nejdou někteří obchodní zástupce-ať už čehokoli-že se snaží pod nátlakem vedení prodat za každou cenu. Někdy neuvedou všechny informace, někdy ty pro klienta špatné zamlčí. A pokud někdo prodává na veletrhu, tak je to pro něj snažší-už ty lidi nikdy neuvidí. A následně je to v konečné fázi tvrzení proti tvrzení. Nyní těžko dokážete, co vám zprostředkovatel říkal, důležité je, co jste podepsali.
Známý pracuje jako obchodní zástupce pro jednu potravinářskou firmu. Když dostanou úkol-třeba prodat jeden druh zboží ve zvýšené míře-tak klidně i stálým zákazníkům do objednávky bez jejich vědomí toto zboží připíše. Ona tak 1/4 lidí ho vrátí a u 3/4 má úspěch. Buď jsou se zbožím spokojený, nebo on jim řekne-nic se neděje, to byl asi omyl ve skladu, spotřebujte to, já vám dám příště nějakou slevu…A nakonec je vždy nejlepší prodejce, má odměny, super výplatu. Ale musí na to mít žaludek.
@lasička1 píše:
Chápu, že se nejdou někteří obchodní zástupce-ať už čehokoli-že se snaží pod nátlakem vedení prodat za každou cenu. Někdy neuvedou všechny informace, někdy ty pro klienta špatné zamlčí. A pokud někdo prodává na veletrhu, tak je to pro něj snažší-už ty lidi nikdy neuvidí. A následně je to v konečné fázi tvrzení proti tvrzení. Nyní těžko dokážete, co vám zprostředkovatel říkal, důležité je, co jste podepsali.
Známý pracuje jako obchodní zástupce pro jednu potravinářskou firmu. Když dostanou úkol-třeba prodat jeden druh zboží ve zvýšené míře-tak klidně i stálým zákazníkům do objednávky bez jejich vědomí toto zboží připíše. Ona tak 1/4 lidí ho vrátí a u 3/4 má úspěch. Buď jsou se zbožím spokojený, nebo on jim řekne-nic se neděje, to byl asi omyl ve skladu, spotřebujte to, já vám dám příště nějakou slevu…A nakonec je vždy nejlepší prodejce, má odměny, super výplatu. Ale musí na to mít žaludek.
Jak na to lidi můžou mít žaludek? Ještě takhle lidem s amlým mimčem
Hrozný praktiky! Taky nepočítáms tim, že se vyhnem zaplacení, ale přijde mi to hrozně zlé neinformovat o takových skotečnostech a ještě vlastně lhát, že se nic neplatí a neni to pravda.