Mohlo by to být ABKM? Poradíte?

Anonymní
1.2.21 13:16

Mohlo by to být ABKM?

Ahoj, chtěla bych se zeptat někoho kdo mal s tímto zkušenosti. Mám 2 měs. holčičku, už od narození hodně ublinkává - někdy hází docela šavle, na to mi dr. řekla že mám kojit min ale častěji a dávat hodně odříznutí. Dar má helnovitou stolici, měla ji hrozně moc, teď co dáváme asi měsíc biogaiu tak ji je míň ale stále je tam hlen a mal hodně nafouklé bříško, což řešíme espumisanem ale neřekla bych ze to nijak výrazně pomáhá - dr neřešila. Od začátku bojujeme se zadní rymou. Malá i hodně chčí, hlavně v noci. No a posledních 10 dní má malá ekzem na tvářičkách, osypaná je na bříšku, nic na to nepomáhá…Já jsem od narození atopik, jako dítěti mi vadilo mléko. Takže mě teď logicky napadlo jestli to nemůže být ABKM? už mě to napadlo dříve ale nechci na doktorku chytračit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8809
1.2.21 13:19

Asi klidně může. Dietu si můžeš nasadit i bez doktorky, tak to vyzkoušej. U syna jsme ABKM poznali podle hlenu a krve ve stolici a vyrazky. Taky hrozně brečel, asi ho to břicho bolelo. Asi 3 týdny od nasazení do ted to byl hodný miláček, bez vyrazky a s normální stolici. Určitě to zkus, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.2.21 13:25

Asi zkusím. No. Zítra jdeme na dvouměsíční prohlídku tak se zeptám a když to řešit nebude tak to zkusím sama. :) Spíš mi vadí jak na každý problém na dr dal sirup/kapky a většinou to moc nepomáhá ale to ji ani moc nezajímá mi přijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.2.21 13:25

Teď jsem si všimla ze jsem byla anonym :oops: omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 13:26

U nás se abkm+ vejce projevila svědivym ekzémem na tvarich, kolikama, nepřibíranim. Taktéž v druhém měsíci. Zkusila bych na 14 dní vysadit.
U nás bylo zlepšení už po týdnu

• Citovat
  • Upravit
28
1.2.21 13:27

No s tím přibiranim to taky není žádná sláva, 1.týden 200g a teď už tak 140 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
1.2.21 13:43

U nas to dr vubec neresila, takze jsem resila sama a pak i z jinych duvodu presla jinam.. drzela jsem eliminacni dietu mesic.. a fakt striktni… A pak jsme najeli na specialni mliko… U nas jsme meli hodne ekzem, hlenovitou nazelenalou stolici a prdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
1.2.21 13:53

Muže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.2.21 15:16

Ještě, par dni cca asi 5 má nazelenalou stolici… :nevim: Jsem zvědavá jak zítra pořídíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.3.21 17:59

Můžu se zeptat jak jste dopadli? Řeším teď něco obdobného :(
Malému jsou 2 měsíce, začal mít zelenou stolici, zítra jdeme na výtěr.
Jinak bolení bříška od 3 týdne a zdá se mi že přes všechny snahy se to stupňuje. Propláče mi celý den, prdí děsně a zda se mi že chudák nedělá nic jiného než že tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
9.3.21 18:07
@Lenczi píše:
Můžu se zeptat jak jste dopadli? Řeším teď něco obdobného :(
Malému jsou 2 měsíce, začal mít zelenou stolici, zítra jdeme na výtěr.
Jinak bolení bříška od 3 týdne a zdá se mi že přes všechny snahy se to stupňuje. Propláče mi celý den, prdí děsně a zda se mi že chudák nedělá nic jiného než že tlačí.

Meli jsme stejne priznaky, pozdeji potvrzena ABKM, dale alergie na vejce a orechy.. co muzes udelat hned je vysadit ze sveho jídelníčku vse z mleka..miminku by se mohlo brzy ulevit. Jestli tedy kojis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.3.21 18:09

Bohužel nekojím. Už od porodnice je malý na umělém mléce.
Tak uvidím zítra co mi řekne Dr.
A jak se dělají testy na tu alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
9.3.21 18:57

@Lenczi z krve, bohuzel ale testy jsou asppn do roka u miminek neprukazne, proto se moc nedelaji. Jediná moznost je, aby pediatr napsal speciální umele mleko typu Neocate nebo Alfamino, ktere BkM neobsahuji. Pak se uvidí, jestli dojde ke zlepšení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.3.21 19:17

Děkuju, zítra se jí na to zeptám.
Problém je že krom těch bolestí bříška a zelené stolice jiné příznaky nemá. Žádný exem, hleny nebo krev ve stolici ani zvracení u nás není. Tak nevím zda to pro ni bude dost pádný důvod pro předepsani toho mleka :(
Já už nevím jak mu pomoci, změnili jsme mléko kvůli zácpě, tu už nemá, ale začal kadit zeleně :D
Dáváme probiotika, espumisan a stejně tlačí a má záchvaty pláče celý den.
Zvláštní ale je že v noci spí klidně a budí se jen jednou max dvakrát a to jen na jídlo a hned zase spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
9.3.21 19:34

@Lenczi určitě nedavat probiotika, tam je BKM. Bohužel i v tom UM. Dá se třeba koupit Nutrilon Alargy care, ten obsahuje částečně nestěpenou bílkovinu, takže ho děti snáší, ty co mají tuto alergii méne. Klidně bych z vlastní kapsy koupila jedno balení a viděla, jestli je změna. Pak může pediatr též psát recept..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí