Mohu být těhotná? Nic jsem neudělala jinak.

Anonymní
4.9.22 12:20

Mohu být těhotná? Nic jsem neudělala jinak.

Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné abych byla těhotná když beru antikoncepci pravidelně už tak 9 let.
Každopádně tento měsíc jsem brala antivirotika Herpesin (nikoli antibiotika) a nemohla jsem nalézt kontraindikace k antikoncepci tak předpokládám, že asi žádné nemá… Jsem taková ve stresu protože mě bolí břicho a nohy, i bedra, měla jsem teď celý týden zase nálady a chutě na jídlo takže moje klasické PMS. Vždy jsem to dostávala v sobotu, později se to nějak upravilo a dostávám to v neděli, ale mám z toho celkem strach, protože příznaky mám, ale zatím se mi menstruace nespustila, jen jsem pozorovala opravdu krátkodobě malé špinění. Je možné abych byla těhotná? Nechráněný sex jsem měla za srpen pouze párkrát a ani to dle kalendáře nevycházelo na plodné dny, což stejně nevim, jestli je relevantní když beru antikoncepci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
4.9.22 12:28

Kamarádka brala pravidelně a i tak otěhotněla. Gynekoložkou ji bylo potvrzeno, že za to mohla jednodenní střevní potíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.22 12:34
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné abych byla těhotná když beru antikoncepci pravidelně už tak 9 let.
Každopádně tento měsíc jsem brala antivirotika Herpesin (nikoli antibiotika) a nemohla jsem nalézt kontraindikace k antikoncepci tak předpokládám, že asi žádné nemá… Jsem taková ve stresu protože mě bolí břicho a nohy, i bedra, měla jsem teď celý týden zase nálady a chutě na jídlo takže moje klasické PMS. Vždy jsem to dostávala v sobotu, později se to nějak upravilo a dostávám to v neděli, ale mám z toho celkem strach, protože příznaky mám, ale zatím se mi menstruace nespustila, jen jsem pozorovala opravdu krátkodobě malé špinění. Je možné abych byla těhotná? Nechráněný sex jsem měla za srpen pouze párkrát a ani to dle kalendáře nevycházelo na plodné dny, což stejně nevim, jestli je relevantní když beru antikoncepci.

Plodné dny při HA nemáš. Nechráněný sex nemáš, pokud svědomitě polykáš prášky. Špinit můžeš vinou nízké sliznice, která nemá důvod krvácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.22 12:36
@Soher píše:
Kamarádka brala pravidelně a i tak otěhotněla. Gynekoložkou ji bylo potvrzeno, že za to mohla jednodenní střevní potíž.

I tak je to dost velká náhoda, že jeden prášek ihned vykadila a došlo ihned k ovulaci. Řekla bych, že kámoška ty prášky moc svědomitě nebrala, ale je vždycky lepší to svést na někoho nebo na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.22 12:50
@Russet píše:
I tak je to dost velká náhoda, že jeden prášek ihned vykadila a došlo ihned k ovulaci. Řekla bych, že kámoška ty prášky moc svědomitě nebrala, ale je vždycky lepší to svést na někoho nebo na něco jiného.

Netuším, proč by zrovna gynekoložka měla potřebu svádět to na cokoliv. To, že antibiotika snižují účinnost HA je známé.. k tomu měla střevní potíže a bylo vymalováno. Není to časté, ale stává se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.22 12:58
@Soher píše:
Netuším, proč by zrovna gynekoložka měla potřebu svádět to na cokoliv. To, že antibiotika snižují účinnost HA je známé.. k tomu měla střevní potíže a bylo vymalováno. Není to časté, ale stává se.

Ano, snižují. Zvláštní, že i přes jisté problémy byl sex a zrovna i ovulace. Přímo s její gynekoložkou jsi nemluvila a u polykání tabletek jsi nebyla, takže bych jí to asi zase tolik „nežrala“. A proč si teda nenasadili kondom, když věděla, že bere antibiotika, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.22 12:59

@Russet Já otěhotněla a prášky jsem pravidelně brala, každý den ve stejný čas. :) Bohužel, miminko to stejně ve 14 týdnů vzdalo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.22 13:00

Tak teď jsem se trochu vyděsila, protože jsem měla v posledním týdnu co jsem brala HA jeden den průjem, ale prášek jsem si brala až večer poté, co mi bylo lépe.
Jako možná to má trochu zpozdeni jak jsem byla nemocná nebo fakt nevím, prášky nikdy nevynechávám, ale neberu je na čas jako např. antibiotika - proste je beru večer a čas teda neřeším přesně na minutu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.22 13:14

@Russet Ale já bych to dnes dostat právě měla a zatím nic.. příznaky MS mám už celý týden, tak mám strach “kde je” když max. v neděli ráno vždy byla :mrgreen: a jinak jsem nebrala ATB ale antivirotika, psala jsem to.

• Citovat
  • Upravit
3745
4.9.22 13:17

Tak pak napiš, jak to dopadlo 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.22 13:24
@Anonymní píše:
@Russet Ale já bych to dnes dostat právě měla a zatím nic.. příznaky MS mám už celý týden, tak mám strach “kde je” když max. v neděli ráno vždy byla :mrgreen: a jinak jsem nebrala ATB ale antivirotika, psala jsem to.

Ja odpovídala na reakci s antibiotiky.

Příspěvek upraven 04.09.22 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.22 13:25
@Russet píše:
Ano, snižují. Zvláštní, že i přes jisté problémy byl sex a zrovna i ovulace. Přímo s její gynekoložkou jsi nemluvila a u polykání tabletek jsi nebyla, takže bych jí to asi zase tolik „nežrala“. A proč si teda nenasadili kondom, když věděla, že bere antibiotika, co? :roll:

No ovulace během užívání HA není vůbec. Dočasné snížení účinků HA ale často vyvolá u ženy superovulaci. Takže ta ovulace nebyla ZROVNA v tu dobu, jak píšeš… ale vyvolala ji právě ta snížená účinnost. Takže asi tak.

Tak jestli ty by jsi měla potřebu někomu lhát v tom, jestli sis vzala nebo nevzala pilulku a co na to tvoje gyndařka.. tak to jsi teda dobrý Andersen :D a dotaz na to, proč si nevzali kondom… proč by to dělali? Hned při zjištění byli štěstím bez sebe. Neměli potřebu mlžit, ani si brát kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.22 13:27
@Soher píše:
No ovulace během užívání HA není vůbec. Dočasné snížení účinků HA ale často vyvolá u ženy superovulaci. Takže ta ovulace nebyla ZROVNA v tu dobu, jak píšeš… ale vyvolala ji právě ta snížená účinnost. Takže asi tak.Tak jestli ty by jsi měla potřebu někomu lhát v tom, jestli sis vzala nebo nevzala pilulku a co na to tvoje gyndařka.. tak to jsi teda dobrý Andersen :D a dotaz na to, proč si nevzali kondom… proč by to dělali? Hned při zjištění byli štěstím bez sebe. Neměli potřebu mlžit, ani si brát kondom.

Když měla ta kámoška antibiotika a k tomu průjem, kondom byl na místě. A to zrovna jsem myslela tak, stačí jeden prášek „vynechat“ a hned začne tělo ovulovat. Ne že ovuluje pravidelně u HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.22 13:45
@Russet píše:
Když měla ta kámoška antibiotika a k tomu průjem, kondom byl na místě. A to zrovna jsem myslela tak, stačí jeden prášek „vynechat“ a hned začne tělo ovulovat. Ne že ovuluje pravidelně u HA.

Ano, proto se tomu říká superovulace. Ta může nastat i z jedné “vynechané” tabletky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.9.22 15:00

Já brala HA taky dlouho a v pohodě. Pak jsem přestala úplně menstruovat, po x letech. Řešila jsem to na gyndě, prý se to stává. Extrémně nízká sliznice prostě. Každopádně po vysazení vše ok a jsme podruhé těhotná, nemělo by to ničemu vadit, že MS během užívání HA nemáš.
Zpoždění taky může vyvolat dalších xy věcí.
Pokud bereš poctivě, otěhotnění je téměř vyloučené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí