Mohu dostat příspěvek na bydlení?

55
4.7.11 11:33

mohu dostat příspěvek na bydlení

dobrý den dámy měla bych dotaz než zajdu na sociálku a oni mě odpálkují jak to oni umí.Žiju v pronajatém bytu s přítelem a dvěma dětmi.Nyní už s bývalím odstěhuje se z bytu bohužel nám vztah nefunguje.V tomto bytu platíme čistě jenom inkaso což dělá 5000-5500kč myslíte že když prokážu na sociálce že žiju sama s dětma že mi přispějí na nájem.Jsem na rodičovské dovolené a pobírám jenom to.dohodli jsme se na alimentech co mi vypočítala cos.pracovnice na 3500kč na obě děti.děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
4.7.11 12:28

a máš tam trvalé bydliště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.7.11 12:32

http://www.kurzy.cz/…-na-bydleni/

posílám odkaz na kalkulačku, tam si to spočítej, něco bys dostat měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.11 13:37

děkuju za diskusi - nějak jsem nad tím dřív neuvažovala. Spočítala jsem si teď, že bychom měli dostat 8tis to by bylo super :palec: jsem na MD s druhým a na RD by to tímpádem bylo ještě víc

a dotaz: jak se to dokládá a co manžel jako osvč? kam mám zajít, mám mít běco předvyplněného?

• Citovat
  • Upravit
7805
4.7.11 13:57

anonymní a jak si to vypisovala?To mi nějak nesedí těch 8000,–
To by vás muselo být doma tak 10 nebo byste museli mít hodně vysoké náklady na bydlení. :think:
Myslím že to ani není možné tolik dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
4.7.11 13:58

Zakladatelko pokud tam máš trvalé bydliště tak by si něco dostat měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
4.7.11 14:02

Ahoj, pokud v tom byte nemas trvale bydliste tak mas smolika.. Ale myslim si, ze pokud jsi samozivitelka, mela by te socialka doplatit do nejakyho toho vaseho zivotniho minima, myslim ze to jsou davky hmotne nouze. Nebo tak nejak, v tech nazvech se moc ted nevyznam jak to posledne prejmenovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.11 14:11
kacudka píše:
To by vás muselo být doma tak 10 nebo byste museli mít hodně vysoké náklady na bydlení. :think:

4osoby v náj.bytě v Praze, čistý příjem 20tis (mateřská), manžel je momentálně bez příjmu, nájem+inkaso = 16tis

• Citovat
  • Upravit
3576
4.7.11 14:24
Anonymní píše:
kacudka píše:
4osoby v náj.bytě v Praze, čistý příjem 20tis (mateřská), manžel je momentálně bez příjmu, nájem+inkaso = 16tis

Anebo ti ‚poradi‘ prestehovani do mensiho bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
4.7.11 14:30
Anonymní píše:
kacudka píše:
4osoby v náj.bytě v Praze, čistý příjem 20tis (mateřská), manžel je momentálně bez příjmu, nájem+inkaso = 16tis

aha vy bydlíte v nájemním.No tohle je jeiná výhoda nájemního bytu.
A jak je manžel dlouho bez práce?Dokládají se příjmy za poslední 3 měíce.Nemusíš mít nic předvyplňeného,ale je to lepší.Formuláře myslím můžeš stáhnout na jejich stránkách.
Potřebuješ potvrzení příjmu ze zaměstnání,žádost o příspěvek na bydlení a formulář kde píšeš náklady na bydlení,ale nevím jak se přesně jmenuje.
Vem si sebou nájemní smlouvu,všechny platby zaplacené za poslední 3 měsíce(plyn,elektřina,voda,popelnice,přeplatky,nedoplatky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.11 14:38
LeaZbrna píše:
Anonymní píše:
kacudka píše:
Anebo ti ‚poradi‘ prestehovani do mensiho bytu.

bydlíme v 3+kk, jen nájem je 11t = v Praze běžná cena :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
4.7.11 14:40

anonymní, pokud je manžel OSVČ nedostaneš vůbec nic, nemáš nárok, započítá se mu 11400 příjem, ikdyby ho fakticky neměl.a s 20.000,– na čtyřčlennou rodinu myslím nedosáhneš vůbec na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
4.7.11 14:47

anonymní spíš záleží na tom,jestli máš v bytě trvalé bydliště a jestli ho tam má i manžel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.7.11 14:48

bohužel v tomto bytě trvalé bydliště nemám to mám u svých rodičů.nebo jsem přemýšlela o azylovém domě který je hned na proti.nechci se vrátit k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.11 14:48
kacudka píše:
Anonymní píše:
kacudka píše:
aha vy bydlíte v nájemním.No tohle je jeiná výhoda nájemního bytu.
A jak je manžel dlouho bez práce?Dokládají se příjmy za poslední 3 měíce.Nemusíš mít nic předvyplňeného,ale je to lepší.Formuláře myslím můžeš stáhnout na jejich stránkách.
Potřebuješ potvrzení příjmu ze zaměstnání,žádost o příspěvek na bydlení a formulář kde píšeš náklady na bydlení,ale nevím jak se přesně jmenuje.
Vem si sebou nájemní smlouvu,všechny platby zaplacené za poslední 3 měsíce(plyn,elektřina,voda,popelnice,přeplatky,nedoplatky.)

děkuju za rady :kytka:
manžel je osvč, takže dokládá DP za loňský rok? bez práce byl v květnu, teď práci má, ale zaplatí mu až po dokončení zakázky + splatnpost faktury měsíc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat