Moje dcera

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21491
30.12.16 18:31

Hmm, tak moje desetiletá dcera má při stejné výšce 31 kg. Schválně jsme ji teď hnala na váhu. Ale my jsme všichni hodně hubení a ona je samá ruka, samá noha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
30.12.16 18:32

@Adéla Rasková tolik jsem vážila od 15ti do dospělosti teď mám 55kg protože nějak moc žeru…ale chci se vrátit na svou váhu 51-53kg a to mi bude 30 a jsem po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
30.12.16 18:34
@Dermabion píše:
@Adéla Rasková tolik jsem vážila od 15ti do dospělosti teď mám 55kg protože nějak moc žeru…ale chci se vrátit na svou váhu 51-53kg a to mi bude 30 a jsem po porodu

No jo, ale tak to máš v genech, sníš vše na co přijdeš a vážíš max. 53 kg bez vlastního přičinění, to není žádná zásluha…

• Citovat
  • Upravit
5730
30.12.16 18:37

@terinka4444 Terinko, ono to s tim BMI není uplne spolehlive a smerodatne (zvlášť jestli slečna sportuje), takze bych byla v usudcich raději opatrnější. Kupříkladu já vazim ke sve vysce 176 cm nějakých 82 kg - podle tabulek nadváha jako prase. V reálu nosim velikost 38-40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
30.12.16 18:37

@Klopotkova kéžby…kdyby to tak bylo nemám teď těch 55kg :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
30.12.16 18:42
@malinika píše:
@terinka4444 Terinko, ono to s tim BMI není uplne spolehlive a smerodatne (zvlášť jestli slečna sportuje), takze bych byla v usudcich raději opatrnější. Kupříkladu já vazim ke sve vysce 176 cm nějakých 82 kg - podle tabulek nadváha jako prase. V reálu nosim velikost 38-40.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
10680
30.12.16 18:44

Ja treba byla v tomto veku nejvetsi z holek ve tride, jenze jsem menstruaci dostala uz v 11 letech a od ty doby jsem nevyrostla ani o centak, na stredni jsem byla uz druha nejmensi a na vejse me meli vsichni za drobka… pokud ji zdrave, sportuje, nic se s tim stejne delat neda. Vyklenute bricho by mohly byt spis povolene svaly ze spatneho drzeni tela… nema treba ploche nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.12.16 18:46
@malinika píše:
@terinka4444 Terinko, ono to s tim BMI není uplne spolehlive a smerodatne (zvlášť jestli slečna sportuje), takze bych byla v usudcich raději opatrnější. Kupříkladu já vazim ke sve vysce 176 cm nějakých 82 kg - podle tabulek nadváha jako prase. V reálu nosim velikost 38-40.

ne, já nemám žádné úsudky, těžká kostra je mýtus, maminka se tady zeptala a já jí po pravdě odpovídám, mám docela hodně vysportované stejně velké a stejně staré dítě, asi v podobném zápřahu, o 11 kilo lehčí a není to drobeček, opravdu není drobeček, stejné dítě o 11 kilo těžší je prostě tlusté. Nemyslím to nijak zle, odpovídám mamince, je potřeba se na to zaměřit, pokud nemá mít to dítě v budoucnu problém. A BMI, je směrodatný ukazatel, jediný ukazatel, který je férově měřitelný. Ta holčička prostě má váhový problém. Nikde nepíšu, že je potřeba držet diety, je potřeba zpomalit váhový přírůstek, aby tím, jak poroste zredukovala nadváhu, když obezita si ti nelíbí. Nicméně je nad 96% percentilem, to je prostě obezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
30.12.16 18:47
@MaličkáD píše:
@Klopotkova jo jo píše: Více

Tak to máš ke svý výšce super nick. :lol:

Jinak moje holka měla 149 cm v čerstvých 11 letech a kolem 40 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
30.12.16 18:50

@Dojcanis a taky mas kolem boku 63? :roll:
Taky mám 51kg, ale mám úplně jinou postavu než zakladatelky dítě, to nejde srovnávat.

Je to malá holka. Roste. Nechte ji bejt a nemerte ji bože.. @Adéla Rasková dbala bych na zdravou a pestrou stravu. I toho sportu se mi zda dost, ale nevím, co děla. Ma čas nekdy i odpočívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
30.12.16 18:53

Zakladatelko jak je na tom dcera s vyspíváním? Třeba zkus dojít k doktorovi obvoďákovi, pošle vás na rentgen a tam zjistí, jak je na tom s kostním věkem. Protože pokud má vyšší kostní věk, tak v dětství ty děti hodně vyrostou, bývají největší, ale pak jak píše @Tarinka se růst zastaví, tak se to řeší na endokrinologii. Každopádně ne každé silné dítě je silné z přecpávání a kecy typu, že někdo tuhle váhu má v dospělosti ti fakt nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
30.12.16 18:54
@terinka4444 píše:
ne, já nemám žádné úsudky, těžká kostra je mýtus, maminka se tady zeptala a já jí po pravdě odpovídám, mám docela hodně vysportované stejně velké a stejně staré dítě, asi v podobném zápřahu, o 11 kilo lehčí a není to drobeček, opravdu není drobeček, stejné dítě o 11 kilo těžší je prostě tlusté. Nemyslím to nijak zle, odpovídám mamince, je potřeba se na to zaměřit, pokud nemá mít to dítě v budoucnu problém. A BMI, je směrodatný ukazatel, jediný ukazatel, který je férově měřitelný. Ta holčička prostě má váhový problém. Nikde nepíšu, že je potřeba držet diety, je potřeba zpomalit váhový přírůstek, aby tím, jak poroste zredukovala nadváhu, když obezita si ti nelíbí. Nicméně je nad 96% percentilem, to je prostě obezita.

Dupy dup. Nevím, jak Ti to vysvětlit jinak. Možná bych Ti mohla poslat svou fotku z dětství a tomu zároveň kopii zdravotní karty, kdy jsem podle Tebe a tabulek evidentne také trpěla obezitou (k vysce 150 jsem skutecne měla 50 kg - stejne jako holcicka) a přesto na me rachtaly kosti. K te tezke kostře, to je skutecne mýtus, ale rozhodne není mýtus tělesna konstituce, která dokáže udělat opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
30.12.16 18:55
@sisk píše:
@Dojcanis a taky mas kolem boku 63? :roll:
Taky mám 51kg, ale mám úplně jinou postavu než zakladatelky dítě, to nejde srovnávat.Je to malá holka. Roste. Nechte ji bejt a nemerte ji bože.. @Adéla Rasková dbala bych na zdravou a pestrou stravu. I toho sportu se mi zda dost, ale nevím, co děla. Ma čas nekdy i odpočívat?

Kolem boku mam podobne. Tudiz nevim proc hned musis kroutit očima. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
30.12.16 18:55
@Adull píše:
Zakladatelko jak je na tom dcera s vyspíváním? Třeba zkus dojít k doktorovi obvoďákovi, pošle vás na rentgen a tam zjistí, jak je na tom s kostním věkem. Protože pokud má vyšší kostní věk, tak v dětství ty děti hodně vyrostou, bývají největší, ale pak jak píše @Tarinka se růst zastaví, tak se to řeší na endokrinologii. Každopádně ne každé silné dítě je silné z přecpávání a kecy typu, že někdo tuhle váhu má v dospělosti ti fakt nepomůžou.

přesně, ty kecy :jazyk: jsou mimo mísu…

• Citovat
  • Upravit
5487
30.12.16 18:56

Já jsem měla 51kg před prvním těhotenstvím a měla jsem 28 let. :D Na 170 cm. A byla jsem hubená. 51 kg je na tu výšku fakt moc. Znám dvě holčičky 10 let a maji 34kg a 35kg. A žádné nudle to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová