Moje dcera je hodně divoká..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
13.8.17 10:12
@catherine100 píše:
@Hanka1 jenže ona píše, že za ni neustále lítá, takže to asi nebude ten případ ;)Zakladatelko me se taky všichni smějí, že ani nemůžu pribrat, když tu svoji muru neustále nejde nahanim…ale mě to nevadí, děti jsou různé, starší taky nebyl klidas, ale proti téhle hotovy andílek…
Já se teda návštěvám většinou vyhýbám, protože bych u z toho nic neměla, lepší je, kdyz pozvu k nám, dcerka je zvyklá na své rituály, takže na své zidlicce se v klidu naji- když jsme jinde je to boj, plus doma máme trampolinu a tam je ve svém živlu a nic nenici :mrgreen:

Tady za nima lita soused- jejich tata, protoze jemu to vadi a i tak je to proste obtezujici, zvlast kdyz vlastni deti jsou ehm „klidne“ :P (vychovane, maji nastavene mantinely, od mala vi co smi a nesmi, pokud nekde delaly sceny - jako ta popisovana u koupani, tak jsem se okamzite sebrala a sly jsme domu, jednou jsme odesly ze hriste a jednou z herny a vickrat si sceny rozmyslely apod.)

Ve finale se ti dva pohadaji, protoze on si chtel v klidu vypit pivko a pojist a misto toho lita za detma…sousedka sedi a kouka… :roll:

• Citovat
  • Upravit
26270
13.8.17 10:13
@mina0405 píše:
Tak bacha ja dceru vychovavam a rozhodne to neni tak ze si sednu a necham ji at vse nici tohle me dost vytocilo! Kde jste sebrala tuhle dedukci psala jsem snad neco takovyho?

a proč vás to vytočilo? napsala jen, jakou má ONA zkušenost s „divokými“ dětmi + přístupem jejich rodičů…neřekla, že vy to děláte stejně…v úvodním příspěvku jste si stěžovala, že vám nejsou příjemné komentáře od známých… @Hanka1 dala prostě pohled z druhé strany, že ne každému je zase příjemné trávit svůj volný čas s „divokými“ dětmi svých kamarádek…vy se to tedy snažíte korigovat, ale sama píšete, že nejste v tomto směru moc úspěšná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 10:20
@mina0405 píše:
Tak bacha ja dceru vychovavam a rozhodne to neni tak ze si sednu a necham ji at vse nici tohle me dost vytocilo! Kde jste sebrala tuhle dedukci psala jsem snad neco takovyho?

Se nerozciluj ne, popisuju svuj pohled, ze i kdyz za dcerou litas, usmernujes a vychovavas svoje dite, tak pro ostatni to muze byt i tak dost obtezujici 8o

To je jako kdyz parta zenskych sedi v Zoo v samoobsluzne restauraci, dvou a trilete deti sedi v detskych zidlickach a tak nejak normalne ji, my si mezi sebou stihnem i neco rict a z toho jedna lita po cele restauraci a se lzickou honi dite, aby se najedlo. To jeci a neni schopne ani sedet u stolu. Oci protaceji i cizi lidi u ostatnich stolu :roll:, no vickrat jsne ji na spol navstevu Zoo nerikaly, ocistec to byl i jen se tam prochazet a vrcholna scena byla u detske tramvaje :mrgreen: 8o :potlesk: zklidnil ho az detsky bazenek nedaleko, ale u te tramvaje se dve z nas trhly a sly po vlastni ose… ;)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.8.17 10:23
@Malaga píše:
a proč vás to vytočilo? napsala jen, jakou má ONA zkušenost s „divokými“ dětmi + přístupem jejich rodičů…neřekla, že vy to děláte stejně…v úvodním příspěvku jste si stěžovala, že vám nejsou příjemné komentáře od známých… @Hanka1 dala prostě pohled z druhé strany, že ne každému je zase příjemné trávit svůj volný čas s „divokými“ dětmi svých kamarádek…vy se to tedy snažíte korigovat, ale sama píšete, že nejste v tomto směru moc úspěšná…

Asi tak, zakladatelka sama osala, ze ji vadi komentare kamaradek a navic ma stesti, ze holcicka je hodna na deti a cizim detem neublizuje, pac to uz by zadne kamaradky s detma ani nemela… :think:

• Citovat
  • Upravit
44
13.8.17 10:24
@Hanka1 píše:
Se nerozciluj ne, popisuju svuj pohled, ze i kdyz za dcerou litas, usmernujes a vychovavas svoje dite, tak pro ostatni to muze byt i tak dost obtezujici 8oTo je jako kdyz parta zenskych sedi v Zoo v samoobsluzne restauraci, dvou a trilete deti sedi v detskych zidlickach a tak nejak normalne ji, my si mezi sebou stihnem i neco rict a z toho jedna lita po cele restauraci a se lzickou honi dite, aby se najedlo. To jeci a neni schopne ani sedet u stolu. Oci protaceji i cizi lidi u ostatnich stolu :roll:, no vickrat jsne ji na spol navstevu Zoo nerikaly, ocistec to byl i jen se tam prochazet a vrcholna scena byla u detske tramvaje :mrgreen: 8o :potlesk: zklidnil ho az detsky bazenek nedaleko, ale u te tramvaje se dve z nas trhly a sly po vlastni ose… ;)

No promin ale zaskocilo me to.ja jsem ji furt v patach a delam co muzu tak me dostalo ze autimaticky jsem mela od tebe nalepku matky co sedi a nic s tim nedela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
13.8.17 10:34

A já mám zas názor že některé děti jsou takové i když je matka důsledná a vychovává je, a přijde mi že názor maminek hodných, klidných dětí jak psala @Hanka1 je takový zaslepený, protože opravdu jsou děti živejší a pak takové co jsou poslušné a udělají vše co se jim řekne a nemusí v tom hrát roli až tak výchova. Zatratit kámošku jen proto že je její dítě živější je takové zvláštní :nevim:.Něco jiného je když matka na to prdí a sedí a nechá dítě ničit věci, to jo.Ale zakladatelka na to nekašle to by nepsala tady o radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
13.8.17 10:35

Nase dcera (2), je taky hodne divoka, na rehabilitaci mi doktorka rika ze chape, ze s ni nemuzu poradne cvicit, protoze je kazdou vterinu nekde jinde :lol:.Jsme z ni s manzelem taky hodne unaveni a proto nechci v nelblizsi dobe druhe. Divim se ti, ze sis poridila mimco, kdyz jedes se silama na maximum s dcerou.Hold ti nezyva nic jineho, nez doufat, ze se zklidni a ze druhe mimco nebude taky takove a keci okoli neresit, nebo nikam nechodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 10:46
@niki V píše:
A já mám zas názor že některé děti jsou takové i když je matka důsledná a vychovává je, a přijde mi že názor maminek hodných, klidných dětí jak psala @Hanka1 je takový zaslepený, protože opravdu jsou děti živejší a pak takové co jsou poslušné a udělají vše co se jim řekne a nemusí v tom hrát roli až tak výchova. Zatratit kámošku jen proto že je její dítě živější je takové zvláštní :nevim:.Něco jiného je když matka na to prdí a sedí a nechá dítě ničit věci, to jo.Ale zakladatelka na to nekašle to by nepsala tady o radu…

Děkuju za podporu…a přesně to mě bolí - Hanka výše napsala že se nemám divit když nás nikdo nepozve na návštěvu a aspoň tys mě podpořila..a pak nemám kolikrát doma brečet jak jsou někteří lidi celkem krutí jenom proto že je dcera taková jaká je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.17 10:48
@mina0405 píše:
No promin ale zaskocilo me to.ja jsem ji furt v patach a delam co muzu tak me dostalo ze autimaticky jsem mela od tebe nalepku matky co sedi a nic s tim nedela..

nic takového tam nepsala…nebuď přecitlivělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
13.8.17 10:52

No, máme taky hodně aktivní dceru. Je jí už 5 a nikdy nebyla to dítko, které někam postavíš a za hodinu ho tam najdeš. :lol: Chápu tě, je to někdy náročné. Také jsem někdy měla pocit, že melu z posledního. Výchova je ne vždy tak zásadní, já jsem docela přísná a důsledná a stejně dítě neposlouchá na slovo - není to robot, že… :roll: Každý jsme nějaký, každý má nějaký temperament, prostě si musíš zvyknout, že je taková a hotovo.
Já teda moc nejsem zastáncem odcházení domů, když se dítě vztekne. Vždyť život se nemůže točit jen kolem dítěte, když se domluvím s kamoškou, že půjdu na koupák, tak nebudu odcházet hned dom, když děcko nechce ven z vody. Prostě ho čapnu, vytáhnu ven a neustoupím. Vyvzteká se a pokračujeme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
13.8.17 10:54

Po takové scéně bych se sbalila a jela domů. Nikomu venku nebudu dělat divadlo. Na mého dvouleťáka to zabírá okamžitě. Často jsme byli už na cestě třeba do bazénu, a vrátili jsme se, protože si vymýšlel. Od té doby, co tohle praktikujeme si řvát a vztekat se už nedovolí ;) Ale já se s ním nepářu, křiknu na něj, někdy dám i na zadek. Je od narození hodně divoký, mračivý, tvrdohlavý, zabejčený. Mladší, roční syn je oproti němu sluníčko. Dítě za odměnu. Být tebou jsem více přísnější. 2 letému vzteklému dítěti něco vysvětloval asi k ničemu očividně nevede :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.8.17 10:58

@cverunka Jenže ono když párkrát odejdeš domů, tak je hodně pravděpodobné, že to dítě si to pak dost často rozmyslí.
O to jde. Zakladatelka nějak vychovává, snaží se určitě hodně, dítě asi donutí udělat to, co chce. Ale za takových okolností, že to není únosné pro okolí a asi ani moc pro ni.
A mezitím mu teda domlouvá.
Očividně to moc nefunguje. Já se tedy ani moc nedivím, že to dítě moc nereaguje.
Na některé děti domlouvání funguje, ale je jich spíš menšina a na ty vzteklé jsou potřeba činy.
V podstatě se věc má tak, že ona sice donutila vylézt z vody, ale tak chvilku se vztekne a jede se dál v zábavě.
Z pohledu dítěte se zase tak moc nestalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
13.8.17 10:59

@mina0405 přesně tak, mám kamarádku-první dítě hodné, šikovné prostě ukázkové a druhé-postavit na hlavu se mohla a je to rošták a nikdy bych kamarádku nevinila z toho ze je to o výchově, vím že je důsledná.
Můj syn(rok a půl)zase v obchodě píská, piští radostí a kdybys někdy viděla ty pohledy na mě, co jsem za matku ze tak piští, ale co mám dělat :nevim: vysvětluji, odvádím pozornost a musím prostě počkat až ho to přejde. A živý je také dost takže tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.8.17 11:01

@niki V A mě podle toho popisu celkem napadá, proč na vás lidi vrhají pohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
13.8.17 11:03

@niki V
Také to vidím podobně.
Dcera zase jednu dobu v obchodě zpívala a docela hlasitě. Někto se tomu smál, někdo kroutil hlavou… No ale nebudu odcházet dom, když potřebuji nakoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí