Moje devatenáctiletá dcera se za mě stydí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
13.11.25 16:12
@Silvie2006 píše: Více

Hele vsichni delame urcite chyby. Ja jich taky udelala par a dite mi to v puberte taky favalo pekne sezrat. Pomohly dlouhe a caste hovory a empatie vuci dceri. Pochopit ji, uznat sve chyba ale dat taky urcite hranice.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
13.11.25 16:15
@Lucy75 píše: Více

My taky davali od 14 let ke kapesnenu i osatne, hodne je to naucilo finacni gramotnosti. Kapesne mwly od 5 let, obe holky umi zachazet s penezi velmi dobre. A nedelali jsme to protoze jsme meli malo ale aby holky byly finacne gramotny.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
13.11.25 16:18

Presne, my mame deti nase ale podelili bohuzel geny nase to znamena ode mne adhs a od tatinka Pas ( on ma velmi mirneho). Ani jeden jsme to nevefeli, kdyz jsme zakladali rodinu, holky si to bohuzel „vyzraly“ ale na to vse jsou ve studium uspesne a zda se ze s zivozem se budou umet poprat. Ale lehke to nemaji.

• Citovat
  • Upravit
1889
17.11.25 18:04

Řekla bych, že holka je frustrovaná vlastním životem. Nejspíš u kamarádek nebo na internetu vidí vrstevníky, kteří žijí jiný život. Takový, který by si přála víc. Luxusnější, bezstarostnější. Protože ještě nemá moc životních zkušeností, vidí to nejspíš tak, že máte málo, protože vy nejste schopná vydělat víc - a to proto, že jste celkově neschopná. Což samozřejmě nejste, ale to chápeme my, kteří s životem máme nějakou jinou zkušenost, než je být dítětem a chodit do školy. Je naštvaná, protože si myslí, že za její neinstagramový život můžete vy a dává vám to sežrat. A za žádnou cenu nechce být jako vy… Pracuju s věkovkou vaší dcery a můžu říct, že hrozně moc z nich má absolutně nereálné představy, když je potkám poprvé a povídají mi své plány. Hlavně ohledně prvních pracovních zkušeností a výše prvního platu žije většina v iluzi. Už se vidí, jak mají šest firem za tři roky a fotí se s Lambem v Dubaji. A nemá smysl jim to vymlouvat. Nakonec jeden ze sta to třeba opravdu takhle mít bude. Stačí počkat rok nebo dva, než se dostatečně potkají s realitou, pak jsou zpět a zpívají úplně jinou písničku. Já bych se s tou holkou nehádala. Řekla bych jí, že jsem přesně taková, jaká být chci a i když mě mrzí, že jí to nevoní, měnit se opravdu nebudu. Nedala bych jí ani korunu navíc, než co má. Buď si najde brigádu, nebo se naučí vystačit s tím, co dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
17.11.25 18:35

Puberťáci jsou VŠICHNI na peníze. Navíc kolem sebe vidí ty instagramový barbíny a jejich nákupní hauly, holky, co jsou schopný tvůj měsíční rozpočet na jídlo utratit za jeden nákup v DM. Hlava plná nerealistických snů o budoucím životě, který bude v luxusu a ne pachtění se v rachotě od osmi do šesti a na konci každého měsíce šacování kabátů, aby bylo na rohlíky.

Můj bratr, dokud studoval, měl plnou hubu keců, nazýval mou mámu „materialistickou svi_ní,” ale kopačky za litr z Decathlonu mu nevoněly, ty musely stát nejmíň tři tisíce. K Vánocům si nadiktoval zimní gumy na auta, nový notebook a zimní kabát a když se máma vzepřela, vmetl jí, že to dohromady není ani padesát tisíc a co je za socku, že na to nemá. Na rozdíl ode mne, která jsem od 15 makala vždy celé léto, nikdy nebyl na brigádě.

Po nástupu do první práce hodně rychle změnil písničku a to furt bydlel u mámy, tehdá za 3.500,– měsíčně. Najednou byly kopačky za litr dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
17.11.25 20:01
@Silvie2006 píše: Více

Vidim v tobě i v dceři samé signály.. být zraněna, smutna, nejistá, špatná psychika :(. Coz bude těžké i pro ni o pro tebe se z tohohle vymotat.

A s oblečením, make-upem, s vlasy si klidně nech od ni poradit, to taky nezvládnete?

Boli to čist, vztah dcera a matka je tak silné pouto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
17.11.25 20:06
@nick mandarinka píše: Více

No je to divné a nenormální chování, vymotat se z tohohle a žít harmonicky a ne přežívat v takovéhle stavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
17.11.25 20:07

Rozmazlena s čím? :think:
V 19 neni junior ale dospělý člověk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
17.11.25 20:09
:hug: :hug: lucy, my tady většina co te čteme pravidelně víme, jaka jsi :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
17.11.25 20:14
@Keyllah píše: Více

Ja si spis myslim jit na to jemne a něžně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.11.25 11:10

@_.Emilyyy :kytka: díky… tak všichni víme, že papír snese všechno, ale za mne stojí Pravda prostě z mnoha důvodů hodně vysoko, takže nelžu… a zrovna víkend se všemi puboši a jejich příteli byl krásný :srdce: akorát mi nestačily řízky, protože se to sešlo napůl i proti plánu a pro tolik lidí zas už úplně zvyklá vařit nejsem, jak se to množí, tak se dodělaly stripsy v troubě :srdce: s puboši je to prostě zkouška ohněm - radost i bolest - určitě člověk i sklidí dost, co zasel, jak psal Wolker - někdy plody sladké, někdy trpké ;)
Podle mne je potřeba si uvědomit, že i ve věku 16-19, kdy už se tváří skoro jako „dospělí“ a dle OP někdy i dospělí jsou, pořád ještě studují, nejsou samostatní a nezažili dost na to, aby neměli právo dělat chyby.. to MY jsme dospělí a měli bychom se pozvnést, počkat, vysvětlovat, i odpustit.. a že je to snadné, to teda rozhodně netvrdím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
18.11.25 11:16

Každá rada drahá. Holka je rozmazlená a potřebuje poznat, jak se těžce vydělávají peníze. Není již žádné malé dítě, ale dospělá ženská. Já bych jí řekla, že ji skromně budu podporovat, aby si udělala maturitu a potom, ať si jde a předvede ti, jak se vydělávají velké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.11.25 11:18

@Da12 samozřejmě, to souhlasím, taky máme v plánu brigády,
zatím měly jen drobné nárazovky..
děcka si musí zažít, co je to vydělat pár stovek-tisíc, aby si reálně začaly vážit peněz… to podepisuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41512
18.11.25 11:20
@_.Emilyyy píše: Více

to podle mě mohlo zabrat dříve, v 19letech už je to skoro hotový dospělý a pokud některé věci nechce chápat, bude muset být máma důraznější. Jemně a něžně do dnešního dne nefungovala, se obávám, že pokračování by změnu nepřineslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
18.11.25 13:15
:hug: :hug: :srdce:. Ja tobe a tvé rodině držím palce :kytka:
Zkouška ohněm je přesná :).
U dcery se to přehouplo právě po té maturitě, že jsem si říkala i jak tonemá konkurenci, jaky je pohodový člověk :lol: :srdce: a studium jinde, bydleni s partnerem- díky bohu ze je na hodné muže :)

No maji právo na chyby, ty jsou a vždy budou nějaké v životě, ale je důležité umět s tou chybou pracovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí