Moje hyper děti a sousedi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.19 19:13

Moje hyper děti a sousedi

Dobrý den,
mám děti 3. a nyní už 6. let syna a dceru - Starší syn je hyperaktivní má ADHD a poruchu osobnosti mladší dcera podobný projev, ale je to prostě její charakter. Běžně chodí do školky od 6/7:20 do 15h, ale když jsou marod nebo víkend tak jsme samosebou doma. Já nyní dokonce na PN jelikož řeším zdr. problémy a teď k věci.
Bydlím od 4/18 v městkém bytě takový jakýsi mini paneláček od města je tu 10 bytů.
Hned po nastěhování mi bývalá nájemkyně řekla, že musím být jako myška a sousedi to a nebo to…Já jsem razantně odmítla přece se nebudu ve vlastním bytě bát aby mi „nespadla lžička“…
No bohužel po nastěhování děti hned dostali neštovice pro ně bez žádného aktivního programu byli znudění atd. Vstáváme cca okolo 6.ráno a hrají si klasika kostky, lego, panenky, autíčka atd… Nic méně tehda hned ráno přišla sousedka a začala ječet, že jako jestli je to normální aby jí děcka nad hlavou dupali v 6ráno a že je mám vzít ven - to říkám ve velice milé a zdvořilé verzi. Nic méně odešla naštvaná jak si bude na městu stěžovat.
Já si tam pro jistotu zavolala a byla jsem v klidu. Tato situace se opakovala znova když jsem o pár týdnu odpoledne stěhovala skříň - situace na 30minut. Hned naběhla že jde na noční a ať se uklidním řekla jsem jí že je to na chvilku a je odpoledne tak jako snad o nic nejde. No nic zase nezdvořilá.
Přešla na verzi - vzkazy na dveřích.
Pak asi 2týdny na to přišla sousedka z patra nad námi zdali se nemůžem uklidnit - hluk… Ano ten den jsem ráno opravdu děti komandovala NEBĚHEJTE, NEKŘIČTE, NEHÁDEJTE SE atd. pořád dokola jak generál. Takže jsem se omluvila a snažila se je krotit.
Nic méně dneska na mě naběhla znova i s manželem a milý nebyli. Že půjdou na město aby mě vystěhovali atd.
Já se snažím děti držet v posteli aspoň do půl osmé - věčně je okřikuji jelikož trpím migrénami tak sama nemám ráda když jsou hluční. Nechci aby běhali atd. Ale nemohu je komandovat pořád. A oni i tak po mě startují - a ani slušně přijít neumí.
Volala jsem na město znova - odkázal mě nyní na občansko právní spor nebo nějak tak. ( Sousedka řekla, že tam zajde tak nechť to započte první ) Ale mě zajímá zda-li mě fakt mohou vystěhovat? Děti jsou převážně ve školce bohužel nemocný jsou nemocný tak jako s tím nic neudělám. Snažím se je korigovat přeci jen nechci aby mi skákali po hlavě - Ale přijít slušně je základ a i tak se nedá vždy moc udělat. Dceru už dávám si hrát na matraci - člověk se bojí aby zas někdo nepřišel.
To snad neměli děti? Bydlí v paneláku nemohli s tím počítat - já chápu že tu bydlela důchodkyně co se bála a tak byla jak myška, ale děti? To že jedna z nich pere v 21,30h a druhé do 3.hodin do rána štěká pes to je ok. Ale děti jim opravdu vadí.. To nepochopím a taky je slyším dupat, smát se, křičet poslouchat hudbu a chodím tam? Ne… Mám se bát? nebo to mám hodit za hlavu díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
5.2.19 19:19

Poslala bych ji do patřičných mezí. Nikde se svými stížnostmi neuspěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
5.2.19 19:19

Noční klid je od 22-6/7,nevim přesně to ráno. Chápu, že chtějí mít klid, ale děti jsou děti a u topení privazany být nemůžou. Tohle je nevýhoda bydlení v paneláku, kde je všechno slyšet. Vystěhovat te kvůli tomuhle nemůžou, neporusujes žádný domovní rád a pokud platíš tak jak máš, tak opravdu nevyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
5.2.19 19:26
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám děti 3. a nyní už 6. let syna a dceru - Starší syn je hyperaktivní má ADHD a poruchu osobnosti mladší dcera podobný projev, ale je to prostě její charakter. Běžně chodí do školky od 6/7:20 do 15h, ale když jsou marod nebo víkend tak jsme samosebou doma. Já nyní dokonce na PN jelikož řeším zdr. problémy a teď k věci.
Bydlím od 4/18 v městkém bytě takový jakýsi mini paneláček od města je tu 10 bytů.
Hned po nastěhování mi bývalá nájemkyně řekla, že musím být jako myška a sousedi to a nebo to…Já jsem razantně odmítla přece se nebudu ve vlastním bytě bát aby mi „nespadla lžička“…
No bohužel po nastěhování děti hned dostali neštovice pro ně bez žádného aktivního programu byli znudění atd. Vstáváme cca okolo 6.ráno a hrají si klasika kostky, lego, panenky, autíčka atd… Nic méně tehda hned ráno přišla sousedka a začala ječet, že jako jestli je to normální aby jí děcka nad hlavou dupali v 6ráno a že je mám vzít ven - to říkám ve velice milé a zdvořilé verzi. Nic méně odešla naštvaná jak si bude na městu stěžovat.
Já si tam pro jistotu zavolala a byla jsem v klidu. Tato situace se opakovala znova když jsem o pár týdnu odpoledne stěhovala skříň - situace na 30minut. Hned naběhla že jde na noční a ať se uklidním řekla jsem jí že je to na chvilku a je odpoledne tak jako snad o nic nejde. No nic zase nezdvořilá.
Přešla na verzi - vzkazy na dveřích.
Pak asi 2týdny na to přišla sousedka z patra nad námi zdali se nemůžem uklidnit - hluk… Ano ten den jsem ráno opravdu děti komandovala NEBĚHEJTE, NEKŘIČTE, NEHÁDEJTE SE atd. pořád dokola jak generál. Takže jsem se omluvila a snažila se je krotit.
Nic méně dneska na mě naběhla znova i s manželem a milý nebyli. Že půjdou na město aby mě vystěhovali atd.
Já se snažím děti držet v posteli aspoň do půl osmé - věčně je okřikuji jelikož trpím migrénami tak sama nemám ráda když jsou hluční. Nechci aby běhali atd. Ale nemohu je komandovat pořád. A oni i tak po mě startují - a ani slušně přijít neumí.
Volala jsem na město znova - odkázal mě nyní na občansko právní spor nebo nějak tak. ( Sousedka řekla, že tam zajde tak nechť to započte první ) Ale mě zajímá zda-li mě fakt mohou vystěhovat? Děti jsou převážně ve školce bohužel nemocný jsou nemocný tak jako s tím nic neudělám. Snažím se je korigovat přeci jen nechci aby mi skákali po hlavě - Ale přijít slušně je základ a i tak se nedá vždy moc udělat. Dceru už dávám si hrát na matraci - člověk se bojí aby zas někdo nepřišel.
To snad neměli děti? Bydlí v paneláku nemohli s tím počítat - já chápu že tu bydlela důchodkyně co se bála a tak byla jak myška, ale děti? To že jedna z nich pere v 21,30h a druhé do 3.hodin do rána štěká pes to je ok. Ale děti jim opravdu vadí.. To nepochopím a taky je slyším dupat, smát se, křičet poslouchat hudbu a chodím tam? Ne… Mám se bát? nebo to mám hodit za hlavu díky za odpověď

mam stejne stare deti a snažímse to aspon trochu eliminovat …ve všední dny do 7.30 a o víkendech do 8 nedovolím ničím mlátit, na ničem jezdit apod. pote pokud kostky lego tak vždy na koberci nikdy ne na plovoučce. Argumentuju tím že sousedi by se strašně zlobili a až by jsme je potkali tak by nam strašně vynadali takže syn ač taky hodne divoký mě v tomto případe poslechne.. nebo bych mu ty hračky sebrala. Večer chodi spat v 19 takže večery řešit nemusím. Ale jinak pokud jsme zdraví tak jsme doma minimalne v mem vlastnim zájmu :) samozřejme když jsou nemocní neda se nic delat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3195
5.2.19 19:32

No my řešíme podobný problém. Už jedna paní z nájemního bytu pod námi se odstěhovala. Ostatní si stěžují a vše svalují na nás. Přitom když vypneme TV a jsme zticha, je slyšet hluk i odjinud. Děti krotim, ale beru to tak, že bydlíme v bytovém domě a všichni musejí s nějakým tím nepohodlní počítat. Já ti taky musím trpět kuřáky, kouř máme přes stoupacky na WC. A o tom, že balkon je nám k ničemu, ptz všichni okolo kouří a a já ani nemůžu otevřít na 5min.okno, ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
5.2.19 19:32

@Celina muže jim pustit po ránu aspon do tech 7 pohadku. to že ma ADHD neni přece omluva proto aby nebral ohled na sousedy… děti se odmala musí přece vest k tomu aby braly ohledy i na ostatni.. jde přeci jen o hodinu ráno . mě taky deti 5.30 vstávají ale bordel jim dovolim delat až po te 7hod. taky by mi vadilo kdyby v pulnoci třeba sousedi stěhovali nábytek a budili tím mě a deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
5.2.19 19:38

Je fakt, že by mě nenapadlo nechat si hrát děti v šest ráno. To chápu, že vadí.
Při běžném hluku ti asi nemůžou nic udělat, na druhou stranu, u nás se třeba zpočátku pronajímají městské byty na dobu určitou a pokud jsou problémy(stížnosti), tak se smlouva nemusí prodloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.2.19 19:38

@axelina @Celina Já samosebou jen zmínila ADHD proto, že co mu řeknu do minuty neví. Ale jsme do takové sedmé ráno v postýlce a čučíme na pohádky - Ale mám pocit, že ikdyby byli do osmi v posteli i tak je problém. Má jasný pravidla nic méně - jsou to děti né vždy to jde podle plánu
Nic méně dcera má ortopedickou vadu vytočenou nohu a tak strašně dupe když chodí - to neovlivnivním.
Snažím se brát ohledy - Ale slušnost je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.2.19 19:42

Izolovat podlahy je vcelku základ, pokud prostě máš hlučné děti.

Plus tedy pokud tvoje představa o tom, jak řešit ADHD je je okřikovat, tak to chce přiznat si, že tvoje výchovné přístupy nefungují - zejména pokud je nezvladatelná i dcera, které neurologické odchylky nejde diagnostikovat a zkusit to jinak a efektivněji.

Tedy najít příčetný denní režim, který povede k vybití přebytečné energie bez toho, aby to někoho obtěžovalo a nepřetěžování dětí aby, hladiny energií moc nelítaly a všechny ty ostatní základy komenzací neurologických odlišností. To že má někdo poruchu chování a pozornosti není volňásek pro to, aby si dělal co chce a když tím někoho obětěžuje, aby dotyčného ještě poslala do řiti. To je bohužel velká zátěž pro rodiče navíc a nutnost velmi dobrého nastavení režimu a komunikace. Což ti podle všeho nejde.

Je docela dobre možné, že to co teď doma máte je vlastně trošku opičí láska, která ve výsledku tebe stojí strašně moc sil a dětem škodí.

https://www.kosmas.cz/…a-prozivani/
https://obchod.portal.cz/…peraktivita/
https://obchod.portal.cz/…-pozornosti/
https://obchod.portal.cz/…adnuti-adhd/
 https://www.kosmas.cz/…ym-chovanim/

Zeptej se v nejbližším Speciálně pedagogickém centru na možnosti skupin jak pro děti, tak pro rodiče a zapojte se do jejich činnosti, případně si domluvte i s otcem dětí videotréning interakcí, ať víš co je potřeba upravit tak, aby vaše výchova efektivní a neničila vás. http://www.spin-vti.cz/…-vti-trenera

Čím déle na základní principy kompenzace poruchy budeš kašlat, tím hůře se budou řešit průšvihy co to sebou ponese. A především tím znemožňuješ svým dětem, aby se vyvíjeli adekvátně a svůj hadnicap byly schopné úspěšně kompenzovat. Čím dříve se s tím začne, tím pevněji a funkčněji to půjde a stejně tak tím snáze se podaří mozku dozrát.

To samé platí i o vhodné medikaci - to fakt není jed, který ničí tvoje děti, to je něco, co jim umožňuje fungovat snáze, bez neustálého vyrovnávání se s handicapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
5.2.19 19:43

@Mellisek tak pokud to není pravidlem ale třeba jen 1× týdně tak bych se na sousedi taky vybodla.. já myslela že proste každe rano v 6 začnou mlátit legem :-) jinak koberec anebo aspon takovýty plyšový bačkory jsou proti dupání dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25037
5.2.19 19:45

S blbýma sousedama nic nenaděláš. Já bych je ignorovala. Za špatné odizolování bytu nemůžeš. A ADHD dítěte bych vůbec nezmiňovala. Do toho jim nic není. Max. bych řekla ano, snažíme se a nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.2.19 19:51

@Ou Jsme ve spolupráci s SPC, psychiatrem, psychologem, střediskem atd. atd. Ale pokud jsou nemocný - což je vlastně jediná doba co si stěžují a jsou doma tak je prostě problém. Já je nebudu se 40°C přece ještě zaměstnávat - samosebou máme metody co fungují tím, že je okřikuji nebo nevím jak jinak to napsat „koriguji“ jsem chtěla jen říct, že jim samosebou nenechávám dělejte si co chcete. Ale na portály se podívám každá rada dobrá ráda. Jinak ADHD neberu jako volňásek

Příspěvek upraven 05.02.19 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
5.2.19 19:52

Nečetla jsem celé, nemám ted čas, ale dej si dobrý pozor! My se dostali do prakticky stejné situace, 3 decka, byt v patre, varovani ohledne sousedu, tak jsme se snazili byt tiší jak myši a výsledek je pěkný mazec od našich sousedů. Podávají na nás stížnosti na úřady za to že pereme v pračce o víkendu, nahrávají si zvuky, když třeba do 10. večer prcek zaplače a jdou podat stížnost, polili nám věci ve sklepě vodou a podobně. A to my máme naštěstí děcka fajn, hodní, klidní, doma se učí atp., většinu času jsme venku. Hlavně se nenechte zahnat do kouta jako my, ted je mnohem složitější se z toho dostat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
5.2.19 19:54

Jako nezlobte se na mě vam to prijde v pohode? Treba chlap prijde po nocni, nebo doma vas muze bolet hlava, nebo proste jsem doma z prace atd a sousedovy deti budou delat kraval a vy jako budete v klidu??? To bych fakt chtela videt. Sama mám dve deti, takze nejsem nezohledná, ale jako sama bych teda nesnesla, aby mi nekdo delal kraval nad hlavou nebo vedle hlavy. Kdyz jsem doma, chci mit svuj klid a deti doma jsem vzdy usmernovala. A to i ADHD - mam kamaradku, co ma syna ADHD a kdyz si k nam prisel pohrat, 2× jsem zvedla hlas a rekla, ze pokud nebudou tise, navstevy u nas nebudou a chlapec se choval jako z casopisu, vzorne si hrali …a maminka se pak divila, ze doma to nefunguje…inu jak by mohlo, kdyz se nekde detem “vysvetluje”, ja zavelela a dost durazne a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
5.2.19 20:00

Jo, tak přejdi do protiútoku…štěká v noci pes…tak ráno naběhni a udělej to jako ona tobě… S takovýma čím víc budeš slušná, dumat nad tím a nějak se obhajovat, tak neuspěješ..a oni opravdu u sebe nic nevidí, zatímco kolem… pere v 22 večer, zase naběhni, co to má být. Párkrát to tak udělej a uvidíš…buď sklapnou nebo si najdi jiný nájem. Dokud nemáš vlastnictví, tak přece nejsi vázaná na konkrétní místo…než se nervovat… Tohle píšu jen proto, že sama píšeš, že děti krotíš, nenecháš je dělat vše, snažíš se je ráno zabavovat v postýlkách…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová