Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavlička Já si mohu hlasivky vykřičet a je to k prdu máme jiné metody - nejde o to, že je nechávám - Oni kolikrát ani kravál nedělají. V baráku jde slyšet všechno - jde mi o vystěhování ano ne - snažím se je tolerovat a snažím se aby jsme byli na minimu. Taky chodím na 12nácky a vím co to je když sousedce do noci štěká pes v baráku
@Pavlička píše:
Jako nezlobte se na mě vam to prijde v pohode? Treba chlap prijde po nocni, nebo doma vas muze bolet hlava, nebo proste jsem doma z prace atd a sousedovy deti budou delat kraval a vy jako budete v klidu??? To bych fakt chtela videt. Sama mám dve deti, takze nejsem nezohledná, ale jako sama bych teda nesnesla, aby mi nekdo delal kraval nad hlavou nebo vedle hlavy. Kdyz jsem doma, chci mit svuj klid a deti doma jsem vzdy usmernovala. A to i ADHD - mam kamaradku, co ma syna ADHD a kdyz si k nam prisel pohrat, 2× jsem zvedla hlas a rekla, ze pokud nebudou tise, navstevy u nas nebudou a chlapec se choval jako z casopisu, vzorne si hrali …a maminka se pak divila, ze doma to nefunguje…inu jak by mohlo, kdyz se nekde detem “vysvetluje”, ja zavelela a dost durazne a byl klid…
Jako promiň, ale přes den je mi to úplně jedno. Holt sdílený bydlení
Co bydlím tady, tak z obou stran a pod náma postupně totální rekonstrukce a co…nemohla jsem kolikrát dát ani malou spát po obědě…V životě jsem nešla nikam bouchat, mlátit… oni neřeší nás, já neřeším je. Jednou jedinkrát jsem šla za sousedkou a to velmi slušnou formou, když mi za společnou zdí od 22 do půlnoci vařila, měla návštěvu, dělala mega kravál…ale vlastně normálně vegetila. V pohodě jsme se domluvily.
@Pavlička Jo a paní pod náma na noční chodí. Jsem se jí ptala, co hluk a řekla mi, ať si vůbec nedělám hlavu, že dá špunty do uší a spí, že je zvyklá, že děti jí rozhodně nevadí. Takže prostě záleží na každém…
@Mellisek tak halt pak naka neuroticka stara panna no…jestli Te muzou vystehovat nevim, mozna uplne nemuzou, ale muzou Ti delat naschvaly atd. ze nakonec sama zvednes kotvy…a Ty bydlis sama? Otec deti nezije s vami?
@anupati píše:
Jako promiň, ale přes den je mi to úplně jedno. Holt sdílený bydleníCo bydlím tady, tak z obou stran a pod náma postupně totální rekonstrukce a co…nemohla jsem kolikrát dát ani malou spát po obědě…V životě jsem nešla nikam bouchat, mlátit… oni neřeší nás, já neřeším je. Jednou jedinkrát jsem šla za sousedkou a to velmi slušnou formou, když mi za společnou zdí od 22 do půlnoci vařila, měla návštěvu, dělala mega kravál…ale vlastně normálně vegetila. V pohodě jsme se domluvily.
Jedno je ti to proto, že ty noční neděláš. Mluvila bys jinak.
@Ou píše:
Izolovat podlahy je vcelku základ, pokud prostě máš hlučné děti.Plus tedy pokud tvoje představa o tom, jak řešit ADHD je je okřikovat, tak to chce přiznat si, že tvoje výchovné přístupy nefungují - zejména pokud je nezvladatelná i dcera, které neurologické odchylky nejde diagnostikovat a zkusit to jinak a efektivněji.
Tedy najít příčetný denní režim, který povede k vybití přebytečné energie bez toho, aby to někoho obtěžovalo a nepřetěžování dětí aby, hladiny energií moc nelítaly a všechny ty ostatní základy komenzací neurologických odlišností. To že má někdo poruchu chování a pozornosti není volňásek pro to, aby si dělal co chce a když tím někoho obětěžuje, aby dotyčného ještě poslala do řiti. To je bohužel velká zátěž pro rodiče navíc a nutnost velmi dobrého nastavení režimu a komunikace. Což ti podle všeho nejde.
Je docela dobre možné, že to co teď doma máte je vlastně trošku opičí láska, která ve výsledku tebe stojí strašně moc sil a dětem škodí.
https://www.kosmas.cz/…a-prozivani/
https://obchod.portal.cz/…peraktivita/
https://obchod.portal.cz/…-pozornosti/
https://obchod.portal.cz/…adnuti-adhd/
https://www.kosmas.cz/…ym-chovanim/Zeptej se v nejbližším Speciálně pedagogickém centru na možnosti skupin jak pro děti, tak pro rodiče a zapojte se do jejich činnosti, případně si domluvte i s otcem dětí videotréning interakcí, ať víš co je potřeba upravit tak, aby vaše výchova efektivní a neničila vás. http://www.spin-vti.cz/…-vti-trenera
Čím déle na základní principy kompenzace poruchy budeš kašlat, tím hůře se budou řešit průšvihy co to sebou ponese. A především tím znemožňuješ svým dětem, aby se vyvíjeli adekvátně a svůj hadnicap byly schopné úspěšně kompenzovat. Čím dříve se s tím začne, tím pevněji a funkčněji to půjde a stejně tak tím snáze se podaří mozku dozrát.
To samé platí i o vhodné medikaci - to fakt není jed, který ničí tvoje děti, to je něco, co jim umožňuje fungovat snáze, bez neustálého vyrovnávání se s handicapem.
Nějak jsem nepochytila, že by děti zakl. byly nějak zralé k psychologovi.
Normální děti; které si normálně hrají. Nikde nepíše, že skáčou na zem ze skříně. Někteří sousedi jsou padlí na hlavu, to bych řekla, že bude problém. Pokud si děcka hrají normálně, bez většího hluku a křiku, ZNOVU OPAKUJI- sousedy bych poslala přesně tam, kde píšeš. ![]()
@terien Jo, nedělám. Ale je mi jasné, že kvůli mě nebude celý barák potichu, protože já mám po noční. Mimochodem dřív jsem noční dělala. Třeba jít bouchat na ženskou, že jí brečí miminko by mě nenapadlo.
@anupati píše:
@terien Jo, nedělám. Ale je mi jasné, že kvůli mě nebude celý barák potichu, protože já mám po noční. Mimochodem dřív jsem noční dělala. Třeba jít bouchat na ženskou, že jí brečí miminko by mě nenapadlo.
Tady ale nejde o miminko že
@Celina Má od neurologa a EEG mozku, psychologa,psychiatra,sp centra atd. Jen jsem to myslela tak, že to neberu jako výmluvu . jen pro představu že je prostě živější - ADHD neberu jako volňásek dělej si co chceš má řád - ale taky jsou to děti nebudu je komandovat při hře ne ty kostky nestav do komínku můžou spadnout a přijde sousedka atd..
@Ice79 To rozhodně nedělají, prostě sedí a třeba od půl osmé si dcera hraje s kuchyňkou syn si staví lego u toho se třeba poštuchujou nebo se hádají - sourzenecká rivalita - hrají na honěnou ( zakazuji v bytě se neběhá ) na schovku opět zakazuji v bytě se neběhá… Jezdí s autíčkama atd. Nedělají nic jakože by skákali z postele na zem nebo po posteli atd. :/
@Pavlička píše:
Jako nezlobte se na mě vam to prijde v pohode? Treba chlap prijde po nocni, nebo doma vas muze bolet hlava, nebo proste jsem doma z prace atd a sousedovy deti budou delat kraval a vy jako budete v klidu??? To bych fakt chtela videt. Sama mám dve deti, takze nejsem nezohledná, ale jako sama bych teda nesnesla, aby mi nekdo delal kraval nad hlavou nebo vedle hlavy. Kdyz jsem doma, chci mit svuj klid a deti doma jsem vzdy usmernovala. A to i ADHD - mam kamaradku, co ma syna ADHD a kdyz si k nam prisel pohrat, 2× jsem zvedla hlas a rekla, ze pokud nebudou tise, navstevy u nas nebudou a chlapec se choval jako z casopisu, vzorne si hrali …a maminka se pak divila, ze doma to nefunguje…inu jak by mohlo, kdyz se nekde detem “vysvetluje”, ja zavelela a dost durazne a byl klid…
těmto dětem můžeš velet jak chceš. Jednou to vyjde, pokud jsi cizí, možná mají trošku respekt a poslechnou. V každodenním životě bys s tím ale úspěšná nebyla
U sousedů taky věčně štěká pes. A co jako mám chtít, aby mu zalepili tlamu nebo ho rovnou picli?
Nesnáším nesnášenlivé a hloupé lidi. Většinou se potvrdí, že to jsou vážně pitomci.
@terien píše:
Vždycky půjde o něco. Kdyby vedle dělali rekonstrukci, tak co? Nám ji dělaly tři byty okolo. A malý děti, který jsou celodenně nemocný doma, tak prostě potichu celou dobu nebudou. Je mi líto, ale noční klid je od 22 do 6. Já jsem používala špunty a toleranci ![]()
@terien píše:
Ne, nejde. Jde o slaboduché sousedy. ![]()
@anupati píše:
Vždycky půjde o něco. Kdyby vedle dělali rekonstrukci, tak co? Nám ji dělaly tři byty okolo. A malý děti, který jsou celodenně nemocný doma, tak prostě potichu celou dobu nebudou. Je mi líto, ale noční klid je od 22 do 6. Já jsem používala špunty a toleranci
Tak rekonstrukce je dočasná, nikdo nekutá v bytě pořád. Ale jak říkám, ono se to kecá když se člověk může dospat, kdy si vzpomene.